Mayas første jul

Maya og motorikken

Maya er så småt i gang med at øve sig på at kravle og stå. Hun kommer dog ikke selv op i kravleposition endnu, men stiller man hende op på alle fire står hun og rokker lidt inden benene glider bagud og hun ryger ned på maven igen.

Maya eeeelsker at stå op og vil gerne gå med hjælp, og hun kan fint holde balancen i kort tid af gangen, hvis man stiller hende op af noget.

Maya i kravleposition... for en kort stund
Maya i kravleposition… for en kort stund
Maya står selv.... i et kort øjeblik
Maya står selv…. i et kort øjeblik
Maya øver sig i at gå med en af Farmors runde skamler
Maya øver sig i at gå med en af Farmors runde skamler

Mayas første jul

Vi er i øjeblikket på rekreation i det jyske. Vi startede hos Farmor og Farfar nogle dage. Derefter holdt vi juleaften hos Mormor og var der et par dage og nu er vi så tilbage hos Farmor og Farfar. Pigerne har en fest og Mor og Far nyder de ekstra hænder så de kan slappe lidt af om dagen og ikke mindst sove om natten hvor Farmor har påtaget sig at sove i rum med Maya så Mor kan få lov at sove for første gang i 8½ måned. Tak Farmor!!!

Turen hjem var rigtig træls. Ida kastede op 4 gange i bilen fra Frederiksberg til Odden. 2 gange på færgen. Og 1 gang i bilen på vej fra Århus til Malling. Den stakkels lille Tut var SÅ køresyg og søsyg. Om aftenen fik hun feber og kastede op igen en enkelt gang om natten, så måske det hele ikke kun var køre- og søsyge, men derefter har der heldigvis ikke været noget galt. Vi håber turen hjem går noget bedre.

Søstre...
Søstre…
Maya hapsede lige et rundstykke imens Farmor kiggede væk
Maya hapsede lige et rundstykke imens Farmor kiggede væk

Ida har hjulpet med at pynte op hos Farmor og Mormor, og hun var også med Farfar og Mor ude og vælge juletræ. Det synes Ida var en fest!

Ida og Farfar har fundet juletræet!
Ida og Farfar har fundet juletræet!
Ida hjalp med at save træet til og sætte foden på
Ida hjalp med at save træet til og sætte foden på

ALT skal være med Minnie eller Mickey Mouse for tiden. Og ALT skal helst også være lyserødt. Farmor kunne da heller ikke stå for disse Mickey og Minnie nissehuer til pigerne. Mayas er liiiige stor nok, men så kan Farfar jo heldigvis låne den.

Farfar og julepigerne
Farfar og julepigerne

Ida nyder at holde ferie med bedsterne. Så er der tegnefilm, leg, kager, is og slik dagen lang. Ida spiser dog ikke så meget af gangen og er rigtig sød til at dele når hun får en lille pose slik eller et stykke chokolade. Herunder er det Maya, som var vældig interesseret i Idas is, som lige får lov at smage en gang.

Ida deler gerne sin is med Maya
Ida deler gerne sin is med Maya

Juleaften

Onkel René havde indvilliget i at lege julemand for Ida og Maya. Ida var netop stået op fra lur og var lettere panisk angst da julemanden pludselig stod i Mormors køkken med gaver til Ida og Maya.

Julemanden (aka Onkel René)  kom forbi med gaver til pigerne
Julemanden (aka Onkel René) kom forbi med gaver til pigerne
Juletræet med sin pynt - og pigernes gaver, som selvfølgelig skulle åbnes først!
Juletræet med sin pynt – og pigernes gaver, som selvfølgelig skulle åbnes først!

Pigerne har fået riiiiigtig mange julegaver fra alle sider. Ida kunne da heller ikke følge med i gaveåbningen selvom vi fordelte den ud på hele eftermiddagen og aftenen med hendes og Mayas’ gaver. I dag har vi ingen planer haft, og har dermed haft tid til at lege lidt med alle sagerne og ikke mindst slappe af. Vi siger tak til hele familien for de fine gaver!

Som det plejer, betyder juletid også julebesøg hos hele familien. Vi har derfor haft travlt med at køre rundt til hele banden og har noget at ønske alle en god jul – lige med undtagelse af Olde Ellen, som vi ikke har nået at se i denne omgang.

Ida, Bedste Grete og Morfar spiller på det fiiiine keyboard
Ida, Bedste Grete og Morfar spiller på det fiiiine keyboard

I dag har Mor, Farmor og Ida været ude og lave en snemand. Mor og Farmor rullede kuglerne, og Ida hjalp med at dekorere med sten og grene. Farfar var meget stolt af nu at have en ‘Teledanmark’-snemand i haven 🙂

Idas første snemand
Idas første snemand

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *