Maya 2 måneder

I dag er Maya præcis 2 måneder gammel.

Vækst

 

Sundhedsplejersken har netop været forbi og konstaterede, at Maya nu måler 61 cm (stadig en lang pige – dog 1 cm kortere end Ida på dette tidspunkt) og vejer 6,8 kg (500 gram mere end Ida på dette tidspunkt)! Dvs. at Maya har taget 1,1 kg på siden 15. Maj, hvor hun sidst blev vejet. I snit siger man, at hun minimum skal tage 200 gram på pr. uge så Maya mangler bestemt ikke noget.
Det var vi nu heller ikke i tvivl om, for Maya har fine elastikker på både arme og ben 🙂 Man siger, at modermælk indeholder 50% fedt og det passer vist meget godt på Maya. Mor har god fløde, som Maya spiser massere af!

Glade My!
Glade My!

Til sammenligning vejer Ida, som er 22 måneder 11 kg :O
Der er snart mulighed for at dele garderobe 🙂 Maya bruger PT str. 68 og Ida er lige rykket videre til str. 92.

Maya er mørk og buttet, mens Ida er lys og spinkel. Det er svært at tro, at de er søskende trods det, at de begge ligner deres far rigtig meget.

"Åååårh, yndlings lillesøster!"
“Åååårh, yndlings lillesøster!”

Mad

Hvis Maya fik lov ville hun spise hele dagen. Mors babser er det bedste hun ved – kun til nød kan sutteflasken bruges og sut gider Maya absolut ikke have – kun hvis hun sidder i bæreselen og er spist godt af, og sutten holdes på plads i mors kavalergang 🙂

Maya spiser mange gange i løbet af en dag, og Mor har slet ikke tal på hvor mange gange hun ammer Maya i døgnet. I og med Maya ikke bruger sut kommer hun af og til også til brystet bare for at få trøst og tryghed, eller blot for at få slukket tørsten.

Mor synes det er hyggeligt at amme, og synes det er fantastisk let i forhold til at skulle have sutteflasker med rundt hele tiden. Det gør det lidt lettere at tage på en spontan legeplads-tur med Ida, men det betyder jo også at Maya er afhængig af Mor og skal med hvor Mor går hen. I værste tilfælde kan Maya tage en flaske med modermælkserstatning, men hun vil langt hellere have den ægte vare 🙂

Motorik

Maya er en glad pige der altid kan lokkes et smil ud af – også selvom hun er midt i et måltid 🙂 Maya er ikke så glad for at lægge på maven, men det er altså også lidt besværligt når man har en dum arm, som ikke giver megen støtte. Mor hjælper derfor med at holde armen på plads så Maya kan øve sig i at holde hovedet selv. Sundhedsplejersken mente dog at Maya var ret god til at holde hovedet i betragtning af den ekstra udfordring armen giver, og sagde også at vi ikke skal sammenligne hendes motorik med andre børns.

Søvn

Maya sover primært små lure af 35 minutters varighed, men efter indkøb af slyngevuggen kan hun som regel lokkes til at sove lidt længere. Meget over en time bliver det dog sjældent, med undtagelse af når hun trilles i klapvognen eller om natten, hvor hun godt kan sove 3-4 timer i streg. Oftest søger hun dog efter babsen i løbet af natten og hun kan da også snildt få møflet sig halvvejs over sengen i søgen efter lidt hyggespisning.

Ida

I dag er penicilinen begyndt at virke på Idas ører og vi har fået den glade og søde Ida tilbage med en glubende appetit 🙂 Ida har ingen appetit haft de sidste tre uger, men i dag er den kommet tilbage med al kraft!

De sidste to dage har Ida været pjevset, ked af det og af og til helt udenfor rækkevidde. Hun har slået, sparket og skreget i afmagt af smerte og selv panodilen har ikke kunnet tage smerten fra den dumme mellemørebetændelse. Heldigvis er båden vendt i dag hvor Mor er alene med begge piger. Ida har været glad og har leget selv og Mor har nydt at have fået sin dejlige Lilletut tilbage.

Frækketutten!
Frækketutten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *