Mormor på besøg

Brudekjole-prøvning

De sidste dage har vi haft Mamar (Mormor) på besøg. Hun kom onsdag aften så det passede med, at hun kunne passe Ida mens mor, far og Maya var til fysioterapeut og til efterfødselssamtale på hospitalet torsdag. Fredag var mor og mormor ude og købe brudekjole, det endte med, at Onkel René også kom forbi, da den ene af de to butikker lå lige ved siden af hans arbejdsplads, så Onkel René har også set og godkendt kjolen 🙂

Det var ikke denne kjole Mor endte med at købe, men Mor vil afsløre så meget af hendes også er hvid 🙂

Mor på brudekjole-jagt
Mor på brudekjole-jagt

Fysioterapeut

Maya brillierede hos fyssen og viste så store fremskridt med armen, at fyssen helt fik tårer i øjnene 🙂
Maya brugte sin albue for første gang torsdag, hvilket er super vigtigt i forhold til fremtidsudsigterne. Nu er det håndleddet vi skal fokusere på at træne så hun ikke bliver stiv i musklerne og så skal vi ellers bare styrketræne alle dele af armen så hun efterhånden får mere og mere kraft i den. Alene det, at hun nu både kan bruge albue og skulder er dog helt fantastisk i forhold til for få uger siden, hvor det kun var hånden hun brugte. Det er SÅ skønt at se.

 

Efterfødselssamtale

Mor og far var til efterfødselssamtale hos den læge, der endte med at forløse Maya med tang efter, at hun havde siddet fast med hovedet i 5 minutter, hvor resten af kroppen var født.
Samtalen var behagelig og vi fik gennemgået hele forløbet endnu en gang og fik stillet de spørgsmål, der er dukket op i tiden efter fødslen.
Der kom ikke noget nyt frem udover at mor fik en undskyldning for at hun ikke var blevet tilbudt noget smertelindring, hvilket hun burde være blevet, da en sædefødsel (i følge lægen) ofte er endnu mere smertefuld end en almindelig fødsel, der i forvejen ikke just er nogen behagelig oplevelse 🙂 En epidural er mere eller mindre obligatorisk ved en sædefødsel, men det havde jordemoderen glemt midt i al kaosset.

Mellemørebetændelse

Fredag var Ida på højkant igen ovenpå 3 ugers feber, forkølelse, ondt i halsen og hoste, virusudslæt, diarré og ikke mindst mellemørebetændelse. Ida har slet ikke været sig selv, så mor nyder virkelig at se skønne, glade Ida være tilbage med ophobet appetit fra tre uger uden megen indtag af mad 🙂 Ida leger, løber, danser, spiser og griner som før sygdommen – og prøver igen grænser af 😉

Tirsdag er det retur i vuggestuen og onsdag skal mor, far og Maya til Odense, hvor Mayas arm skal undersøges af ham, der er ekspert på denne fødselsskade i Danmark. Efterfølgende skal vi forbi præsten, der skal vie mor og far til september, og tale brylluppet igennem med hende.
Det blir en stor dag.

ovenpå al den træning skal man ha en lur!
Ovenpå al den træning skal man ha en lur!

Idas sprog

Ida er blevet SÅ dygtig til at tale. Hun forsøger at sige alt – og mor og far forstår det meste, men der et stadig en masse vrøvleord med i sætningerne. Nu er hun dog begyndt at tale i flotte længere sætninger og siger ‘tak for mad’ ‘far, hvor er mor?’ og lignende ting. Ida er så sød når hun snakker og hvis der er noget mor og far ikke kan tyde er hun dygtig til at tage os med og vise hvad hun mener.

Store-tutten!

Ida hjælper med udpakning af bleer og vådservietter
Ida hjælper med udpakning af bleer og vådservietter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *