Stadig ingen baby / Jordemodervisit 40+2

Jordemodervisit 40+2

I dag har Mor været til jordemoder. Status var, at der stadig er 1½-2 cm livmoderhals tilbage, men den er meget blød og ‘moden’ så den bliver måske ved med at være der helt frem til veerne starter.

Jordemoderen kunne sagtens få 2 fingre op på Lillesøsters hoved og løsnede hinderne rundt om Lillesøsters hoved for at skabe mere plads til at lokke hende ud. Hindeløsning kan nogen gange sætte gang i fødslen og andre gange gør det bare nas og så sker der ikke mere. Jordemoderen sagde at hinderne var meget spændte, hvilket åbenbart var et godt tegn 🙂

Mor fik en ny tid til jordemoder og hindeløsning på torsdag såfremt Lillesøster ikke selv er dukket op endnu. Derudover fik hun en tid til besøg på fødegangen lørdag den 5. april, hvor der skal tjekkes op på om baby stadig har det godt med hjertestrimmel osv. Hvis livmoderen er moden til det vil de så måske prikke hul på fosterhinden ved samme lejlighed og tage fostervandet, og alternativt gøres det senest mandag d. 7. april da Lillesøster helst skal være ude tirsdag den 8., hvor Mor ellers vil være 42+0 uger henne i graviditeten.

Jordemoder skønnede Lillesøster til 3200-3300 gram på nuværende tidspunkt, men synes hun føltes meget lang… det må skyldes de usandsynligt høje forældre Lillesøster har sig…
Lillesøster står stadig ikke fast, men har hovedet nedad som hun skal. Jordemoderen sagde også at for flergangsfødende er det helt normalt, at hovedet ikke kommer til at stå fast før fødslen går i gang.

Men hvornår, kære læsere, tror I, at Lillesøster har tænkt sig at komme ud? Giv dit bud herunder!

[poll id=”4″]

Mor tror det bliver den 1. april for det er sådan en fin dato passer med at Sabrina får sat gang i kroppen med en omgang zoneterapi dagen før (ikke noget pres Sabbe 😉 ).

Idas ordbog

Ida øver og øver på nye ord. Hun gentager ALT hvad man siger – men holder det for det meste til en-stavelses-ord. De mest brugte ord er stadig: Hej, Det, Hov, Ja og Nej. Derudover er Ida begyndt at bruge et par andre lyde flittigt:

Sys eller Sya = Sut

Sia = Sidde her

Baar = Far

Mere = Mere mad! Flere rosiner! Flere vanillekranse…nuuuu!

Cyyy = Cykel

Cyyy (mens man klapper sig på hovedet) = Cykelhjelm

Kra = Kravle

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *