Ida 1½ År & Lillesøster

Ida 1½ År

Hurraaaa! I dag har vi fejret vuggestuens 16 års fødselsdag med lagkage for både voksne og børn. Ligeledes var der en af drengene på stuen, som fyldte 1 år i dag, så ham blev der også sunget fødselsdagssang for.

I al den fejring har vi dog glemt at sige et lille hurra for Ida, som fylder 1½ år i dag. Hurraaaaa Tuttebasse!

MinTicker.dk Ticker

Mor har fået et nyhedsbrev, som beskriver nedenstående milepæle for et barn på 18 måneder – lad os lige lave en tjek liste på dem:

Grovmotorik:

  • Dit barn vil nu kunne gå på trapper (hvis i har øvet det) – Det kan Ida godt. Hun har enkelte gange helt selv taget de 39 trin op til vores 2. sals lejlighed. Ned er dog noget sværere!
  • Dit barn vil snart kunne kaste med en bold – Ida kaster med alt for tiden – det er vist en egenskab hun har tillært sig af nogle af sine vuggestue-buddies.

Finmotorik:

  • Dit barn kan stable 3-4 klodser – Det er faktisk længe siden vi har prøvet – men hun har forlængst lykkedes med at stable 3-4 konservesdåser hjemme hos Mormor – og hun kan også selv samle 6-7 Duploklodser, så mon ikke også vi kan tjekke den af 🙂
  • Dit barn vil snart kunne tegne streger med en blyant – Det er der også helt styr på!
Ida elsker at tegne og kommer af og til hjem fra børnehaven med hele kunstværker på hænderne
Ida elsker at tegne og kommer af og til hjem fra vuggestuen med hele kunstværker på hænderne

Sprogudvikling:

  • Dit barn kan nu 10-20 ord – Ida siger: Det, ja, nej, hej, tak, Baaar (Far), Muuuar (Mor), mer’, hov, gårk (agurk) og sikkert mange flere som Mor ikke kan huske lige nu. Og det går stærkt for tiden med at lære nye ord!
  • Dit barn vil snart kunne sætte to ord sammen – Ida har enkelte gange sagt ‘Baaar på arb’ som jo selvfølgelig betyder at Far er på arbejde. Meget sigende, at det skulle være Tuttens første sætning 😉

Social udvikling:

  • Dit barn kan lide at se nogen lege – Oh yes, men allerhelst vil man gerne blande sig med de andre børn.
  • Dit barn spiser selv med ske – Ida har længe helt selv spist yoghurt med ske hver morgen, så den kan vi sagtens krydse af!
Så fin med alt det nye hår!
Så fin med alt det nye hår!

Lillesøster

Vi må også hellere lave en status på Lillesøster. I morgen er Mor 33+0 uger henne og vi nærmer os dermed terminen med hastige skridt.

MinTicker.dk Ticker

Fysioterapeut

Mor er begyndt at kunne mærke Lillesøsters vægt en del – særligt Mors haleben har været ømt helt siden juledagene, og nu har Mor langt om længe fået taget sig sammen og fået en tid hos en fysioterapeut, som kan trykke lidt på Mor og forhåbentlig afhjælpe noget af smerten. Det er (åbenbart) helt normalt som gravid, at man får ondt i halebenet, da det er forbundet med bækkenet og er et af symptomerne forbundet med bækkenløsning.

Mor har de sidste dage også haft lidt hævede fødder, men det er vist Mors egen skyld, for hun er ikke så god til at sidde stille med benene oppe som hun burde være.

Jordemoder

Mor var blevet væk i hospitalssystemerne under flytningen til Frederiksberg og derfor har Mor stadig ikke været til jordemoder siden det første besøg, som var helt tilbage i Viborg. Mor er dog blevet ‘fundet’ igen og skulle gerne blive indkaldt til et tjek liiiiiige om lidt.

Mor er ret sikker på det hele er som det skal være i mavsen, men hun er spændt på at høre jordemoderens bud på hvor stor Lillesøster er sammenlignet med Ida på samme tidspunkt. Mors symfyse-fundus mål (antal cm fra toppen af skambenet til toppen af livmoderen) er 2,5 cm større på nuværende tidspunkt end det var med Ida, så Mor er spændt på om Lillesøster også skønnes større eller om det blot er fordi Mor nu er ‘flergangsfødende’. Ida var jo en lille fis, men det synes Mor egentlig var OK i betragtning af exit-vejen.

Mor fandt nedenstående oversigt på nettet, som fortæller hvor meget man tager på i vægt under en graviditet – det er jo ikke kun Lillesøster, som vejer i maven.

Mor tog 13 kg på da hun var gravid med Ida, så denne tabel illustrerer det meget godt for Mors vedkommende:

Barnet ca. 3.500 gram
Livmoderen ca. 1.000 gram
Fostervandet ca. 800 gram
Brysterne vokser med ca. 500 gram
Den øgede blodmængde ca. 1.500 gram
Moderkagen ca. 700 gram
Væske i kroppen ca. 2.000 gram
Fedtdepoter ca. 3.000 gram
I alt, i dette tilfælde ca. 13 kg

Brunch med Liv & Co.

I lørdags holdt vi brunch med Liv (som er 3 uger yngre end Ida) og hendes forældre. Det var SÅ hyggeligt og der blev leget, spist(!), sludret og hygget en masse. Det var skønt at se Ida og Liv observere hinanden og se hvordan de reagerede på hinanden. De legede så fint.

Baby high-five!
Baby high-five!
Ida tager lige en slapper med Pernilles telefon. Det kan jo ikke være leg det hele...
Ida tager lige en slapper med Pernilles telefon. Det kan jo ikke være leg det hele…
Smukke, smukke Liv!
Smukke, smukke Liv!
Liv & Co. havde lækre cupcakes med...mmmm de var gode!
Liv & Co. havde lækre cupcakes med…mmmm de var gode!

Resten af weekenden har den også stået på leg. Mor og Ida var i går – for første gang – nede i gårdhaven og lege i sne med al legetøjet dernede. Ida fik skovlet sne, kørt med trillebøre, rutsjet og meget andet i løbet af den halve time vi var ude imens vejret var mildt.

Ida kører tur på grisen med Dukke Lise og Sally
Ida kører tur på grisen med Dukke Lise og Sally

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *