Idas nye grej

Idas nye legekammerat

Ida har fået en ny legekammerat. Mor synes efterhånden det er lidt ulækkert med al det tilsavlede legetøj, som kun må overfladevaskes så nu har Ida fået en lille grim mus, som har så tynde lemmer, at Ida kan få godt fat med både hænder og mund – og så må musen komme i vaskemaskinen!

Idas nye legekammerat
Idas nye legekammerat
...og den virker efter hensigten
…og den virker efter hensigten

Hverdag

Det er ved at være hverdag efter julen hernede og de fleste har nu pillet julepynten ned – der hænger dog stadig en del rundt omkring. Dertil har de fleste kasseret deres juletræer og som det ses herunder foregår det som med alt andet affald ved at smide det i nærheden af en skraldespand – og pyt så med at det blokerer hele fortovet.

Juletræs-masakre
Juletræs-massakre

Vi besluttede os til at holde lidt dansker-hverdag med hjemmebag rugbrød med stegt torskerogn med hjemmelavet remoulade. Mor havde dog ikke tænkt på konsekvenserne af at lave remoulade med rødløg, men festligt så det da ud!

Stegt torskerogn med lilla remoulade
Stegt torskerogn med lilla remoulade

Mor prøver af og til at udfordre Ida med små baby-programmer på vores Tab. I øjeblikket foregår det med et program hvor man skal trykke på nogle små balloner så de eksploderer, hvilket hun er overraskende god til (øje-hånd koordination) og så med et tegneprogram. Herunder ses resultatet af Idas første møde med tegneprogrammet.

Idas første tegning
Idas første tegning

Derudover øver mor og Ida også at læse bog. Pudsigt nok har vi kun billed-bøger på hollansk og svensk, men så får både mor og Ida øvet det hollanske sprog.

Mor og Ida øver hollandsk
Mor og Ida øver hollandsk med olifanter og andre dyr

Nyt udstyr til Lilletutten

I går var vi afsted og kigge på en klapvogn til Lilletutten. Ved siden af babybutikken ligger denne oliebollen kiosk som mor blev nødt til at tage et billede af da hun syntes hele situationen var vældig ‘metropolsk’ med Ajax stadion i baggrunden og byskiltet foran oliebolle-baren.

Oliebollen by night
Oliebollen by night

Der går ikke mange måneder før Ida vokser ud af barnevognen og ganske vist følger der en klapvognsdel med, som kan sættes på barnevogns-stativet, men mor er ved at være træt af ikke at kunne komme rundt med barnevognen i diverse butikker fordi den er for stor og bred. Derfor havde mor lokket far med ud og se på en klapvogn. Mor havde sat sig grundigt ind i to muligheder hjemmefra (Mountain Buggy +one og Phil & Teds Navigator).

Et af kriterierne for klapvognen var, at der skulle kunne monteres et søskende-sæde når der en gang kommer en lillebror/lillesøster så vognen var lidt fremtidssikret. Det begrænser mulighederne en del da de fleste søskendevogne har sæderne ved siden af hinanden, hvilket gør vognen endnu bredere end barnevognen.

Mountain Buggy’en viste sig dog at være virkelig upraktisk da der praktisk talt ikke var noget ben plads overhovedet til det bagerste barn. Desuden var Ida allerede for lang til at kunne lægge ned i vognen så den sorterede vi ret hurtigt fra.

Navigatoren (som Ida ses i herunder) var langt bedre, dog var der kun den smule benplads til en liggende baby, som ses under Idas numse.

Ida tester klapvogn
Ida tester klapvogn

I stedet fandt vi storebror-modellen Vibe fra Phil & Teds, som var lidt dyrere, men til gengæld virkelig lækker!

Vognen ses på billedet herunder med to børn i. Mor forventer desuden, at mor-kropsformen på billedet følger med!

Phil & Teds Vibe2
Phil & Teds Vibe

Mor havde naturligvis checket priser i DK vs. Holland og kunne glad konkludere at der er ca. 1000 kr. at spare ved at købe hele moletjavsen i Holland frem for i Danmark. Desuden sparede vi 1500 kr. ved at købe vognen over nettet frem for i butikken, mor var dog fast besluttet på at ville teste vognen med Ida i før hun købte noget og heldigvis for det, da vi jo netop endte ud med en helt anden model end vi havde forventet pga. for lidt benplads og andre små detaljer.

I den valgte model kan Ida komme helt ned at ligge så hun stadig kan få en lille lur når vi er på tur uden at det går ud over ryggen.

Klapvognens muligheder
Klapvognens muligheder

Nu afventer vi blot spændt levering af klapvognen så den kan komme i brug.

Mor har desuden lavet en lille aftale med far og farfar om at de vil bygge en krybbe/udendørs sove-mulighed til Ida når farmor og farfar kommer på besøg om en måneds tid så Ida stadig kan brede sig når hun vokser ud af barnevognen inden længe. Mor tænker at når hun nævner byggeprojektet her på siden forpligter det 🙂

Mor har desuden vist far og farfar dette linktil en side med den slags ‘baby-huse’ man bruger i Holland til de få, som vælger at lade deres børn sove udendørs – bare til inspiration 🙂

Ida har også fået en bakke til sin stol så legetøjet ikke falder på gulvet hele tiden når hun sidder i Tripp Trappen mens mor og far spiser. Desuden bliver den praktisk når Ida selv skal begynde at spise – og så er der kant på så mælken ikke løber på gulvet hvis man kommer til at vælte sin kop 🙂

Ida med den nye bakke
Ida med den nye bakke

Som en lille ‘fodnote’ kan jeg fortælle at det er mors nye sutsko, der står i baggrunden på billedet. Dem fik hun i julegave fra Helgrenerne og de er ganske fantastiske. Mor har dem på fra morgen til aften og vil anbefale dem til alle som gerne vil have lækre hjemmesko! Tøflerne kan ses her.

Pyha – med alt det nye grej kan man da ikke andet end at være helt glad – en glad mor og en glad Lilletut!

Mor og Ida
Glade Mor og Ida

Ha’ en skøn dag derude!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *