Idas morgengrød

Idas grød-debut

Så fik Ida sin grød-debut! Vi har ventet på at se hvordan Idas mave reagerede på den nye modermælkserstatning den sidste uges tid og det ser ud som om den er langt bedre til hendes mave da der hun nu har bummelum-bleer hver 2. dag i stedet for hver 4. eller 5. dag. Der er dog to ulemper ved den nye modermælkserstatning – dels er den noget dyrere (hvilket dog er underordnet hvis den er bedre for Idas mavse) og dels får den hendes prutter til at lugte enormt fælt. Og her taler vi altså VIRKELIGT fælt. Ikke engang en voksen mand kan være med på Idas niveau. Det er så slemt, at folk vender sig om i supermarkedet og kigger på en når man kommer forbi med barnevognen hvis hun lige har hygget lidt under dynen fordi det lugter så slemt. Ida virker ikke som om hun selv har nogen gener af det, men bliver af og til forskrækket ved lyden af sine egne prutter og kigger anklagende på mor og far.

Da der var styr på mavsen ville mor forsøge at give Ida lidt grød for at se om hun kan sove længere på det, når hun lige har vænnet sig til grøden og begynder at få mere af den. De første par gange her er det kun smagsprøver hun får for lige at vænne sig til smag og konsistens – og ligeledes for at vænne maven til den nye mad.

Grøden var baseret på majsmel med lidt pæremos blandet i for at give den en bedre smag.

Ida synes det var lidt mærkeligt at få grød. Hun åbnede fint munden når skeen kom, lukkede sammen om skeen og kørte så tungen lidt rundt derinde. Spiste lidt og skubbede lidt ud af munden igen. Kiggede på mor med et ‘Er det nu ok det her mor?’-blik og grinte så højlydt. Sådan hyggede vi med ca. 10 mundfulde før Ida kom ud til sin middagslur og sov en lang skraber.

Besøgs-maraton

I går startede ugens besøgs-maraton med besøg af Åsa (Allans chef). Vi var lidt spændte på hvordan Ida ville reagere på nye gæster efter hun blev lidt betuttet ved Trines besøg i weekenden, men Ida synes det var skønt og var helt i sit charme-es. Åsa er super god til børn og det smitter af på Ida, som føler sig tryg i hendes selskab, hvilket mor og far er glade for da vi har aftalt at med Åsa at bruge hende som reserve-bedste til pasning når mor og far skal lidt ud.

I dag har vi haft besøg af mors kollega Henriette og hendes døtre Juliane og Elisabeth. Henriette og familien er udstationeret i Rotterdam (1 times kørsel herfra) frem til maj og Henriette går hjemme med pigerne mens hendes mand arbejder hernede.

Vi havde en super hyggelig eftermiddag hvor det blev leget, tegnet, spist kage og aet en masse. Juliane og Elisabeth synes Ida var rigtig sød og ville gerne holde hende i hånden og hjælpe med at give Ida sutten når hun tabte den. Ida synes de to krudtugler larmede lidt og blev lidt betuttet og ville helst sidde hos mor. Efter et par timer tøede Ida dog lidt mere op og man kunne lokke et smil ud af hende. Da Henriette og pigerne var kørt fik Ida en flaske og røg ud i barnevognen og 2 min. efter sov hun. Ida synes bestemt det var hårdt at have besøg men mor synes det var helt fantastisk 🙂

Henriette og pigerne havde en lille gave med til Ida, som kommer svært belejligt i forbindelse med morgenens grød-debut 🙂

Gaver fra Henriette & co.
Gaver fra Henriette & co.

Elisabeth nåede også at tegne en fin tegning til Ida i løbet af besøget.

Elisabeths fine tegning til Ida
Elisabeths fine tegning til Ida

Tak for besøget og gaverne alle tre! Håber snart vi ses igen, hvor den der baby har lært lidt flere tricks 😉

I morgen formiddag skal vi muligvis mødes med Nathalia og hendes to drenge på 18 måneder og 2 måneder. Nathalia har mor mødt via en Facebook gruppe og mor glæder sig til lidt kaffeslabberas med en ‘ligesindet’ 🙂

I morgen eftermiddag lander morbror René og Daniel, som skal være her i weekenden. Det glæder vi os også til.

Så hold da op en tæt pakket kalender vi runder ugen af med – men dejligt med noget selskab!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *