Weekend besøg af Onkel René og Daniel

I denne weekend har vi haft besøg af Idas gudfar René og hans kammerat Daniel. René og Daniel skulle til koncert lørdag aften i Amsterdam.

René og Daniel ankom fredag aften hvor Ida og mor hentede dem på stationen og derefter tog hjem og lavede mad. Fredagen var dedikeret til afslapning med mad, snak og Scrabble.

Sinterklaas og Zwarte Piet

Lørdag formiddag kl 11 havde mor set at Sinterklaas skulle ankomme ved en af kanalerne lige i nærheden af hvor vi bor, så det havde vi besluttet at vi skulle ned og se.

Sinterklaas og hans sorte slaver (Zwarte Piet'er)
Sinterklaas og hans sorte slaver (Zwarte Piet’er)

Herover ses et billede af nogen af Zwarte Piet’erne som var en del af Sinterklaas’ slæng. Der blev danset, sunget og kastet pebernødder i vildskab før skibet lagde til kaj og Sinterklass kom ind til børnene, som stod og ventede. Sinterklaas havde sin egen dj med ombord og der blev spillet en hollandsk juleversion af ‘Boten Anna’ og ‘Gangnam style’. Ikke just hvad vi forbinder med julen i Danmark, men underholdende var det.

Sightseeing og pubcrawl

Derfra tog vi videre ind i byen hvor vi gik langs et af indkøbsstrøgene, passerede et par sights og besøgte et par pubs – deriblandt hollands ældste bar ‘Hoppes’. Ida sov en stor del af tiden, men synes det var vældig interessant at være med på tur og nød at gå fra arm til arm hos både mor og far samt Daniel og René. På Hoppes smagte vi på et par af de hollandske traditioner bl.a. Bitterballen og Croquetten.

En tallerken med Bitterballen klar til at blive indtaget
En tallerken med Bitterballen klar til at blive indtaget af far og René

Vi erfarede også at det er tilnærmelsesvist umuligt at finde et puslebord rundt omkring i Amsterdam så Ida blev skiftet et par mindre prominente steder, men synes heldigvis bare det var spændende med nye omgivelser. Godt vi havde et pusleunderlag med!

Ida, onkel René og mor på café
Ida, onkel René og mor på café

Lørdag aften tog vi på restaurant Red og fik steak and lobster – super lækkert – og derfra tog Ida, mor og far hjem mens René og Daniel fortsatte til koncert.

Søndag ved middagstid gik vi ind til byen med diverse svinkeærinder og fik set en god del af byen og fik en masse km i benene. Her travede vi rundt i mange timer indtil Daniel og René blev sat på et tog mod lufthavnen og mor, far og Ida tog en sporvogn hjem.

Det har været en skøn weekend med masser af hygge og oplevelser og Ida har klaret de mange timer i barnevognen SÅ flot. Derudover har hun bare nydt den ekstra opmærksomhed med to lege-onkler og de ekstra arme. Ikke et eneste øjeblik har Ida været ked af det, men har tværtimod bare grinet og charmeret de to gutter, som også blev lidt bløde overfor den lille frøken.

Tak for besøget René og Daniel – kom snart igen!

Ida og søvnen

Fredag, lørdag og søndag har Ida sovet inde ved mor og far – dog i sin egen seng. Torsdag nat var mor oppe 8 gange før kl 3.30 fordi Ida ikke kunne falde til ro, så kl 3.30 kom Ida med ind i mor og fars seng. Det synes mor ikke var særlig interessant så fredag nat, hvor hun ellers skulle have sovet i stuen mens der var gæster på besøg i hendes værelse, besluttede mor at Ida kunne sove i soveværelset for at se om det kunne gøre natten mere rolig.

Ida faldt rigtig fint i søvn selv (dog med hjælp fra sutten, hvilket hun ikke plejer at få om natten fordi hun taber den og bliver utilfreds). Fredag nat sov Ida ok, dog med en del opvågninger og skulle have sutten. Natten mellem lørdag og søndag var langt bedre – her vågnede Ida først kl 3.30 og skulle have sutten igen, og natten mellem søndag og mandag var rigtig god hvor Ida først vågnede kl 5.30 og moslede lidt rundt en lille times tid. Mor og far er ved at prøve at vende Ida til at hun selv skal kunne sove videre om natten når hun vågner, så når Ida begynder at være urolig ligger mor en arm på Idas mave så hun ved mor og far er i nærheden og det er i de fleste tilfælde nok til at Ida kan sove videre igen uden sut og uden at skulle op og trøstes. Mor kan tydeligt mærke at Ida er blevet mere og mere tryg over de tre nætter og selv er faldet i søvn flere og flere gange som dagene er gået. Nu afventer vi blot hvordan det går over de næste par nætter før vi prøver at flytte Ida ind på sit eget værelse igen. I øjeblikket er det dog et bedre kompromis at hun sover i soveværelset og mosler en smule frem for på sit eget værelse og mor så må løbe frem og tilbage for at undgå at Ida vågner og skal vugges i søvn igen.

Morgenfrisk trold efter en god nats søvn
Morgenfrisk trold efter en god nats søvn

Ida og maden

Ida har over weekenden fået mos hver dag og hun synes det er helt fantastisk. Særligt gulerodsmos synes hun smager skønt. Mor blev magelig og besluttede at give Ida færdiglavet købe-mos frem for at stå og koge grød så længe vi blot kører smagsprøver hvor Ida kun får et par enkelte skefulde, mens smagsløg og mavsen vænner sig til den nye menu.

Lækker mus med lækker bananmos i hovedet!
Lækker mus med lækker bananmos i hovedet!

Ida øver sig stadig i at sluge maden og skal lige vænne sig til at tungen skal bruges på en anden måde end med sutteflasken, men hun synes det er spændende og smager dejligt. Som altid har Ida ikke meget tålmodighed og spræller og klynker så snart hun har spist en bid og er klar til en ny. Når den nye bid så kommer byttes spræl og klynk dog med det samme ud med store smil og grin.

Idas mavse ser også ud til at trives langt bedre på det nye modermælkserstatning (selvom hun stadig prutter på livet løs hvilket hun også imponerede Daniel og René med). Det ser dog ud til, at der er leverandørproblemer i supermarkedet på denne type modermælkserstatning i øjeblikket så mor skal snart på togt og finde et nyt sted hvor det kan købes så vi kan få opbygget et lille lager hjemme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *