Ida 1 år!

I lørdags var en stor dag, hvor vi kunne fejre Idas første fødselsdag.

Fødselartutten!
Fødselartutten!

Idas vægt stagnerer stadig omkring de 9,5 kg. Ida er vokset 1 cm på den sidste måned så hun nu måler 76,5 cm. Mor har mistet overblikket over alle Idas bisser, for det ser ud som om der er rigtig mange nye på vej lige under de røde, hævede gummer og Ida er temmelig pjevset. Sidst Mor fik lov at tælle kunne vi dog se 4 i overmunden, 3 i undermunden og 1 kindtand halvvejs igennem.

Dagen

Vi startede dagen med at synge fødselsdagssang for Ida mens hun stadig sad i sengen. Ida synes dog det var pænt mærkeligt at Mor og Far, Farmor og Farfar skulle stå der i mørket og synge og Ida ville egentlig bare gerne op og have noget morgenmad. Så det kom hun. Først skulle flaget dog lige hejses.

Den lille familie ser på at Farfar sætter flag op
Den lille familie ser på at Farfar sætter flag op
Farfar hejste flaget for Ida
Farfar hejste flaget for Ida
Ida hjalp også selv med at pynte op med flag i haven
Ida hjalp også selv med at pynte op med flag i haven
Så blev der åbnet gaver - denne her er fra Kornelia og hendes forældre
Så blev der åbnet gaver – denne her er fra Kornelia og hendes forældre

Gæster og Gaver

Vi fejrede Idas fødselsdag i Malling hos Farfar og Farmor sammen med alle bedsterne og 2/3 older.

Fødselsdagshygge!
Fødselsdagshygge!

Far og Mor havde inviteret til grill-frokost og derpå kaffe-og-kage. Far styrede grillen med hård hånd og med assistance fra Farfar, mens Mor og Farmor stod for lagkage, boller og kaffe delen.

Idas første lagkage!
Idas første lagkage!

Mor lavede lagkagen med en ambition om at Ida skulle kunne lide den så den blev smækfyldt med friske jordbær, hindbær og blåbær, og Ida synes den smagte skønt og var dejlig grattet at lege med. Mor havde været på jagt efter et 1tal til kagen og efter besøg i mange butikker lykkedes det at finde det. Butikken havde ovenikøbet også bogstaver til kagen men i mangel af et A blev det til Tut i stedet for Ida.

"Uuuuhm, lagkage er topnice!"
“Uuuuhm, lagkage er topnice!”

Mor og Far havde bedt gæsterne om bare at give Ida en lillebitte gave og så hellere give et lille bidrag til Idas opsparing. Ida har masser af legetøj og synes egentlig indpakningen er ligeså sjov som selve gaven, så i stedet for et gavebad fik Ida små gaver samt en masse, masse penge til opsparingen som hun kan bruge når hun bliver stor og rent faktisk mangler noget! I lørdags fik Ida således en masse pixibøger, en pixibogsholder og nogle sæbebobler, og det faldt i god jord hos fødselaren som ELSKER pixibøger! Far og Mor var også glade for så var gaverne meget lettere at få i kufferten hjem til Amsterdam.

Ida har dog også fået nogle rigtige gaver i Amsterdam.

Dukkevognen fra Mormor
Dukkevognen fra Mormor
Dukken fra Oldemor Tove
Dukken fra Oldemor Tove
Bondegården fra Mor og Far
Bondegården fra Mor og Far

Ida har også fået et fint legekøkken i træ af Farmor og Farfar, det får dog lov at blive boende i Malling indtil vi vender tilbage til lejligheden på Frederiksberg. Vi har dog allerede holdt mange the-selskaber i det nye køkken, som Ida synes er SÅ hyggeligt at lave mad i.

Legekøkkenet fra Farmor og Farfar
Legekøkkenet fra Farmor og Farfar

Ida havde en skøn dag og nød al opmærksomheden. Ida synes dog også det var en smule overvældende så Mor og Far konkluderede at det havde været helt perfekt med et fødselsdagsselskab på 10 personer så det foregik på Idas præmisser.

Ida modtog også gaver fra Fars moster Bitte og onkel Erik samt Sabrina, Ole og Kornelia på dagen, og Mor og Far er så glade for at de også havde tænkt på Lilletutten.

Da vi returnerede til Amsterdam lå der også en lille hilsen fra Idas veninde Liv og hendes forældre og ventede på os i postkassen.

Tak for gaver, besøg og ikke mindst hilsnerne allesammen!

Status anno 1 år

Mor har modtaget et nyhedsbrev med en liste over hvad man bør kunne eller snart kunne når man er 1 år.

Vi gør status:

Nogle vigtige milepæle for dit barn på 1 år er:

Grovmotorik:

  • Dit barn vil nu eller snart kunne gå uden støtte – Det har Ida HELT styr på, Ida tog sine første skridt lige før hun blev 11 måneder.
  • Dit barn vil snart kunne kravle på trapper – Vi har ingen trapper at kravle på herhjemme, men både i Farmor og Farfars campingvogn, samt på Mormors trappe er Ida ivrig og har teknikken til at kunne kravle op. Ned skal hun dog hjælpes med for ikke at slå sig.

Finmotorik:

  • Dit barn anvender nu pincetgreb (griber ting mellem tommel- og pegefinger) – Det har Ida gjort siden hun var 8 måneder gammel og sidst blev tjekket af sundhedsplejersken.
  • Dit barn vil snart kunne stable to klodser – Vi har endnu ikke testet med klodser, men Ida stablede til gengæld høje tårne af Mormors konservesdåser.

Sprogudvikling:

  • Dit barn kan sige ’mor’ og ’far’ – Der er vist et stykke vej endnu!
  • Dit barn begynder snart at kunne sige enkelte ord – Ida kan sige Hej, Tak, Ja og [N]ej.

Social udvikling:

  • Dit barn drikker selv af kop – Ida vil rigtig gerne og kan også, men spilder en del, så vi praktiserer det primært når vi er udendørs hvor der ikke skal tørres så meget op.
  • Dit barn begynder snart at pege på ting – Det kan vi vist takke Farfar og kulturturene rundt i stuen for 🙂 Ida og Farfar går altid mange ture og kigger på kunst, plakater, fotos og andet på væggene. Ida og Farfar peger og Farfar forklarer imens Ida siger ‘Det’. Ida tog sågar Olde Ellen med på tur og pegede rundt på alle billederne og fortalte vidt og bredt med pludren og ‘Det’!

Ida er vist godkendt 🙂

MinTicker.dk Ticker

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *