Tak, tak, tak!

Damevisit

Fra torsdag til søndag havde vi besøg af Julie (mors folkeskoleveninde) og Marie ( Julies uni-studieveninde). Vejret var perfekt og der var lagt op til ren hygge.

Smukke damer i Amsterdam
Smukke damer i Amsterdam

Fredag morgen tog vi i Vondelpark, hvor vi hyggede med lidt sopning, sol og  sæbebobler.

Damer i Vondelpark
Damer i Vondelpark

Derefter gik vi ind til byen hvor vi spiste frokost, mens Ida tog en lur i klapvognen. Vi nåede lige at konstatere før vi forlod frokostrestauranten, at klapvognen nok snart ville punktere da slangen bulede ud igennem dækket, og 30 meter senere var hjulet helt flat. Øv. (Bonusinfo: Mor halverede sin dæk-og-slange-udskiftnings-tid så det denne gang kun tog 30 min.)

Julie og Ida hygger
Julie og Ida hygger

Heldigvis havde mor to stærke hjælpere med, så Julie og Marie skiftedes til at bære Ida så mor kunne løfte og skubbe klapvognen. Vi satte retning mod den nærmeste sporvogn, men nåede lige forbi en lækker, lækker kagebiks først. Det fortrød vi ikke 🙂 Resten af fredag gik med rødvin, madlavning og hygge hjemme.

Lørdag var far far så mor havde babyfri og de tre damer tog på shopping i Zaandam, en forstad lidt nord for Amsterdam, hvor der er knap så mange turister. Her brugte vi et par timer før vi satte retning mod Amsterdam igen. Mor havde lovet gæsterne pandekager, og de blev indtaget på Smits Koffiehuis. Vi nåede dog kun halvt igennem dem før vi måtte kapitulere. De var gigantiske.

Julie i sin nyindkøbte tigerdragt
Julie i sin nyindkøbte tigerdragt
Trætte damer, som har spist alt for mange pandekager
Trætte damer, som har spist alt for mange pandekager
Trætte Heidi
Trætte Heidi
Trætte Jules
Trætte Jules
Trætte Mary
Trætte Mary

Efter pandekage-mave-klapning trillede vi ned og fandt os en kanalrundfart så vi kunne slå mave en times tid. Det var som altid hyggeligt.

Da vi returnerede til centrum slog vi et smut forbi Red Light District, hvor Marie ikke havde været før, trods det at hun var i Amsterdam sidste forår. Vi tog en hurtig runde i kvarteret, blot for at konstatere at de prostituerede åbenbart også holder fri af og til, for da vi var der kl 17 var vinduerne stort set tomme.

Lørdag aften var dedikeret til bytur. Vi startede ud med et spil Bezzerwizzer og et par drinks og tog derefter ind på Rembrandtplein, hvor vi rundede et par værtshuse og et par dansegulve. Mor vender sig altså aldrig til at man skal betale for at gå på toilet på en bar eller et diskotek, hvor man allerede har betalt for sine drinks :s Til gengæld er der rene toiletter, og det er dejligt!

Vi vendte snuden hjemad ved 4tiden og lå fint i vores senge 4.30. 7.30 stod Ida op, og selv om Far forsøgte at trække tiden lidt med at give Ida et morgenbad holdt det ikke længe, så vi fik kun et par timers søvn før vi var på igen. Helt om natten, helt om dagen! Vi var heldigvis alle tre temmelig friske alt taget i betragtning, så dagen gik med frokost på café og med hygge på tæppe i skyggen. Søndag aften fulgte mor og Ida damerne til toget efter en skøn weekend, med masser af tøsehygge.

Tak for besøget damer!
Tak for besøget damer!

Tak!

Ida er begyndt at sige ‘Tak’. Hun udtaler det uden T og med et meget dybt A, og det lyder så fint. Mor og Far er meget opmærksomme på at sige ‘Værsgod’ og ‘Tak’ når vi giver Ida noget, og det har båret frugt. Det er dog langt fra hver gang Ida siger tak, men det er en god start.

Ny tand

Mor opdagede i går, at der var dukket en ny tand frem fra den ene dag til den anden. Det er tand nummer 7, som nu er brudt igennem i overmunden, og som formentlig i kombination med hedebølgen hernede, har givet udslag i, at Ida har været pjevset og meget uselvstændig de sidste dage.

I dag har humøret heldigvis været bedre, og Ida har leget lidt alene så mor har kunnet få ordnet lidt hjemme.

I dag testede mor også for første gang en str 92 på Ida. Resultatet ses herunder. Str. 86 er perfekt. Str. 92 er stadig noget stor, men ikke så meget som forventet. Mors store pige!

Ida i str 92. Lidt stor, men ikke meget
Ida i str 92. Lidt stor, men ikke meget

Idas Ny-etablerede Sovehjerte

Ida er – omsider! – begyndt at sove igennem om natten. I nat sov hun sågar fra kl 20 og helt til kl 8, uden at vågne en eneste gang. Det var ren luksus!

Efter vi de sidste uger har forsøgt at ændre på Idas søvnrytme så hun kun sover en lur fra omkring kl 13-15 er Ida begyndt at være nem at lægge om aftenene, og endnu vigtigere – hun sover meget bedre om natten. Enkelte nætter vågner Ida 1-3 gange og skal have sutten, men som regel fisker hun den selv om natten. Mor kan konkludere at Ida selv har hapset sutten, fordi vi har 5 sutter i sengen så de er nemme og fange, og det er ikke altid den samme Ida har i munden om natten når mor er inde og kigge til hende som hun havde da hun blev puttet.

Efter en 20-8 lur kan man liiiige holde til en tur med dukkelise i dukkevognen
Efter en 20-8 lur kan man liiiige holde til en tur med dukkelise i dukkevognen

Keep it up Tutte!

Hjem til DK

I morgen springer vi på flyet hjem til Danmark. Det bliver Idas 15. flyvetur og denne gang har vi besluttet at forsøge at underholde hende med vores Tab (Samsungs version af en iPad) så den er klargjort med film og spil til turen.

Vi skal hjem og deltage i et bryllup på Nordsjælland, og vi har allieret os med Farmor og Farfar som taxi fra lufthavnen, babysittere lørdag – søndag samt som biludlejlningsfirma. Til gengæld får de: Ida – og så er alle glade 🙂

Om en god uges tid (d. 3.) runder Ida sin første fødselsdag. Den har vi besluttet at fejre med bedsterne og olderne i Malling hos Farmor og Farfar. Vi krydser fingre for godt vejr, så vi kan være i haven og hygge.

Skønne lille fødselsdagstut!
Skønne lille fødselsdagstut!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *