Familietamtam med Tutterne

Efter 1½ uge hos Mormor er Lilletutten og voksen-tutten rykket tilbage til Malling – denne gang i selskab med farmand. Far ankom fredag aften, men Lilletutten var så træt at hun knap nok kunne give far et smil. Så far fik kun fornøjelsen af at putte Ida i seng og måtte så ellers vente med smilene til dagen efter – der var der til gengæld rigeligt!

Iskold vinter-tur

I lørdags var Ida, far, mor, mormor og Kim på tur på Borgvold i Viborg. Vi havde besluttet os for at få en tur i parken og så spise frokost – vejret var super flot, men det blæste og var bidende koldt.

Familien Istap er ved at blæse væk
Familien Istap er ved at blæse væk
Lilletutten holder varmen under dynen
Lilletutten holder varmen under dynen
Flot var turen!
Flot var turen!
Mormor og Ida kiggede efter ænderne...
Mormor og Ida kiggede efter ænderne…
Der var de!
Der var de!
Pyyyh, det er hårdt at være på tur når det er helt koldt!
Pyyyh, det er hårdt at være på tur når det er helt koldt! 

Det blev en kort tur i parken før vi pakkede barnevognen sammen igen og drønede videre for at indtage frokosten.

Far og Ida er klar til frokost
Far og Ida er klar til frokost

Godt man kan komme hjem i varmen igen og lege med de fine legesager!

Såååå glad!
Såååå glad!
Iiiih, hvor er de sæbebobler bare skægge Mormor!
“Iiiih, hvor er de sæbebobler bare skægge Mormor!”

Olde visits!

De seneste dage har vi været på tur rundt hos alle tre older.

Først rundede vi Olde Anne, så tog vi forbi Olde Tove og sidst men ikke mindst inviterede vi os selv på frokost hos Olde Ellen i Ebeltoft sammen med Farmor og Farfar.

Mor, Ida og Olde Anne
Mor, Ida og Olde Anne
Besøg hos Olde Tove
Besøg hos Olde Tove
Ida og Olde Ellen
Ida og Olde Ellen

Ida og appetitten

Efter aftale med sundhedsplejersken har vi nedsat Idas daglige indtag af mælk fra ca. 800 ml pr. dag til ca. 600 ml. På den måde burde Ida få mere appetit til at spise de øvrige måltider som hun ellers kun spiser små portioner af.

I tiden i Danmark har Ida fået smagt på en masse nye sager: Lasagne, ris, æg, auberginesalat, abrikosmos, torskerogn og meget, meget mere. Ida synes det er en fest og er begyndt at spise større portioner når blot vi serverer de forskellige ting hver for sig, i stedet for at mose det hele sammen. Ida kan nemlig bedst lide når hun får maden på den måde.

Vi holder lidt igen med rugbrød for tiden da Ida altid får opkastsfornemmelser af det fordi det bliver for klægt. Rugbrød er dog stadig et hit som øllebrød. I morges fik Ida lov til at smage mors rundstykke og det endte med at Ida spiste et halvt rundstykke – først det bløde indeni og derefter skorpen. Det synes hun var SÅ lækkert og Farmor har lovet at hente rundstykker igen i morgen så Ida kan få samme menu.

Ida har været vældigt forstoppet de seneste uger så mor er begyndt at give Ida en seriøs overdosis Lactulose i sutteflasken for at få gang i maven. Ida har været noget utilpas og er vågnet ked af det om natten flere gange i de sidste uger, så vi håber at maven kommer på gled og Ida får det bedre. De sidste tre dage er mavsen dog kommet i bedring og Ida er kommet af med et par ordentlige portioner. I går gik det sågar udover både tøj og autostol så Farmor måtte i gang med Vanish da vi kom hjem fra Olde-visit. De sidste to nætter har Ida ikke været ked af det så vi håber det hjælper på humøret fremadrettet. Og mon ikke også maven får det lidt bedre af at få mindre mælk og mere fiberrigt mad. Det tror vi bestemt.

Men selvom man ikke har ondt i mavsen kan man stadig godt vågne klokken 5 og være frisk, frisk, frisk!

Tidlig, tidlig morgen i Malling
Tidlig, tidlig morgen i Malling

Men efter en formiddagslur er man brandfrisk og klar til leg igen!

Lille frækkert med fars gamle legetøj
Lille frækkert med fars gamle legetøj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *