Weekendture og Sommerhygge i provinsen

Hygge hos Mormor

I forrige weekend tog vi en tur til Jylland for at besøge Mormor. Far er på ferie så Mor har haft fornøjelsen af pigerne 3 weekender i træk og tænkte det så var tid til at give Mormor et besøg når vi nu ikke havde andre planer.

Togturerne går efterhånden nogenlunde, omend Ida kastede op da vi nærmede os Århus. Heldigvis havde vi Farmor med som rejsemakker og hun blev sendt afsted fra toget med kram, kærlighed og en fyldt opkastpose. Tak for hjælpen Farmor ☺️

I Jylland var det sommer (i modsætningen til på Sjælland hvor Roskilde Festival havde sørget for massivt regnvejr), så vi var ude hele lørdag og fik leget med vand, gået en laaaang tur hen og handle ind og sluttede dagen af med at bage snobrød i haven og lege.

Vandleg hos Mormor
Vandleg hos Mormor
Grillhygge
Grillhygge
Sommer <3
Sommer <3
Indbagte pandekage-bananer med pålægschokolade fra gløderne!
Indbagte pandekage-bananer med pålægschokolade fra gløderne!

Cirkus Summarum

I fredags var vi i Cirkus Summarum. Ida var med sidste år, men hvor Mor vurderede at Maya var for lille, og det var da også kun lige med nød og næppe af Maya kunne sidde stille til de 2 x 50 min. underholdning. Da de første 20 min. var gået sagde Maya ‘Så Mor nu vil Jeg altså godt hjem’. Mor forklarede Maya, at vi først skulle hjem om laaaaang tid og det tog hun egentlig pænt og fulgte atter med i showet. Teltet var voldsomt varmt så Maya endte med at sidde kun i undertøj og Ida kun i sommerkjole.

Cirkus Summarum 2017
Cirkus Summarum 2017
Så længe der var popcorn var der ro!
Så længe der var popcorn var der ro!

Grisefest

Lørdag drog vi vestpå da vi var inviteret til grisefest hos Kornelia, Ellinora, Anthonia og deres forældre. Det var SÅ hyggeligt og pigerne havde en helt fantastisk dag med de andre børn der var med til festen og med alt det nye legetøj (og det sejeste Morfar-byggede legehus!!) og masser af plads til leg udenfor.

Gyngehygge
Gyngehygge

Menuen stod på helstegt pattegris af den allerlækreste indvendigt-marinerede slags så selv pigerne sad og slog i bordet og råbte ‘Mere flæskesvær!’

Ida sagde også lige før vi kørte hjem igen: “Mor Jeg ville sådan ønske det var morgen igen, for så kunne vi gøre alle de ting her en gang til!’

Trampoliner og festkjoler!
Trampoliner og festkjoler!

Super Seje Cykel Mus!

Mor har længe tænkt på at det var ved at være tid til at Ida skulle lære at cykle uden støttehjul og på det seneste er hun selv begyndt at spørge om det snart kan være. Så Mor tænkte at nu måtte det være tid. Vi fik pillet støttehjulene af og trak cyklen med over i Enghave Parken hvor de små stier kunne hjælpe til at undgå de værste styrt. Cykelhjelmen blev monteret ekstra godt og Ida satte sig op på sin cykel.

Mor havde forberedt Ida på at det ville tage mange forsøg, mange dage og mange styrt at lære at cykel uden støttehjul men sej som hun var nåede hun ikke engang 50 meter frem og tilbage før hun kørte selv uden støtte. Ida var SÅ stolt og glad, og det samme var Mor. Vi øvede et par runder mere og Ida begyndte efterhånden selv også at kunne klare svingene og at kunne starte og stoppe uden hjælp.

Stolt storesøster og misundelig lille My
Stolt storesøster og misundelig lille My
Seje Ida!
Seje Ida!

Maya insisterede også på at prøve men da vi kun havde Idas cykel med, som er alt for stor til Maya sagde Mor at hun altså kun lige kunne få en enkelt trækketur frem og tilbage så var det Idas tur igen. Mor havde end ikke skubbet Maya 20 meter før hun sagde: “Så Mor, slip så nu har Jeg balancen”. Mor forklarede pænt Maya at cyklen var alt for stor og at hun altså ikke selv kunne cykle på den. Maya gentog igen at Mor skulle slippe og efter lidt snak frem og tilbage slap Mor Maya, og så cyklede hun ellers derudaf. Helt selv. Helt uden at vælte. Mor var målløs og Maya var stolt. 3 år. Sådan. Bom. Seje.

Seje Maya!
Seje Maya!

“Men Jeg KAN ikke MOAR….”

Maya er ved at være simpelthen så stor. 1. august (som er midt i hendes sommerferie) starter hun på Nordstjernen som er den ene af de to store børnehavestuer, der er ovenpå i børnehaven. Den anden stue ovenpå hedder Storebjørn og det er Idas stue. Maya begyndt at besøge Nordstjernen over de sidste 14 dage og hun har ikke været til at drive ned på Løvestuen til de små børn igen. Tværtimod har hun bedt om bare at få lov at blive ovenpå selv – og det var hun fået lov til. Maya er vant til de større børn fra legepladsen og især Signe og Kaisa, som er Idas rigtig gode veninder, ser Maya meget op til og de er supersøde til at tage Maya med i legen. Begge piger går på Nordstjernen og har leget fint med Maya de sidste uger. Pædagogerne har efterhånden opgivet at få Maya ned på Løvestuen igen så Maya stikker af med de store børn når hun stuerne splitter op om morgenen og så holder hun sig ellers deroppe resten af dagen og kommer med på cykeltur og med de store på legepladsen.

I går var en af pigernes yndlingspædagoger Sten sød at lave en skuffe og en garderobeplads klar til Maya med navn på så hun nu helt kan føle sig integreret omend vi ikke flytter Mayas ting over før efter sommerferien, men nu er pladserne klar og Maya var glad.

Hvilke tanker mon den bekymrede mine gemmer på....
Hvilke tanker mon den bekymrede mine gemmer på….

Mor kan godt mærke at der sker meget i Mayas hoved i øjeblikket for hun teer sig virkelig som en 3 årig der er grænsesøgende som aldrig gør. Pludselig kan hun ikke selv tage sko på, tørre sig efter toiletbesøg eller gå op af trapperne. Mor prøver at foreslår Maya at hun så i stedet for måske skal have en plads i vuggestuen og det plejer at hjælpe til at få Maya tilbage til start. Jesus, hvor Mor glæder sig til Maya er færdig med denne her tre års ting og bliver den glade, kærlige pige igen.

Yndlingsbarnepiger

I dag har vi sendt sødeste Jane på sommerferie i Jylland. Det gjorde pigerne med stil da de var mere-end-mandsopdækkede med både Joan, Jane og deres lillesøster Sarah, som de tog med i Zoo.

Der var højt humør da Mor kom hjem fra job og overtog tjansen og der var ingen tvivl om at både store og små (og dem midt i mellem) havde haft den skønneste eftermiddag. Der var fyldt med kærlighed og kram i luften, og Ida og Maya synes at lillesøster Sarah var super sej.

Tak for i dag tøser og god ferie ?

Yndlingserne!
Yndlingserne!