Maya hos den nye fys

Den nye fys

I fredags startede Maya hos sin nye fysioterapeut Marit i Valby. Maya var noget utryg ved situationen og kravlede nærmest helt om i nakken på Mor da vi skulle ind. Maya tøede dog ret hurtigt op da vi først kom ind i et mindre rum og hun opdagede at vi faktisk bare skulle lege og træne som vi plejede.

Marit prøvede noget forskellige øvelser af på Maya, men Maya var ikke helt så samarbejdsvillig som ønsket så vi tog bare nogle enkelte øvelser indtil Maya var fortrolig med dem. Maya synes dog det var meget spændende med nyt legetøj og var da heller ikke med på at skulle afsted igen.

Marit foreslog, at vi kommer ca hver 3. uge til at starte på så Maya kan nå at blive fortrolig med Marit og det nye sted og så kan vi sætte frekvensen lidt ned efter behov.

Mor synes den nye fys var super sød og virkede til at have en god forståelse for hvordan sådan en lille prut skulle håndteres og at øvelserne skulle leges ind. Mor glæder sig også til at se hvad for nogle øvelser Marit kan anbefale os at lave derhjemme så vi kan få lidt inspiration. Det er altid rart med lidt nyt input til træningen.

Generelt mærker vi faktisk ikke rigtig noget til Mayas skade. Hvis man ved det kan man godt se, at Maya bruger armen lidt anderledes, især når hun spiser eller drikker, hvor hun tager hele overarmen på den skadede arm med op. Derudover har Maya lidt udfordringer med styrken i armen, fordi den venstre arm er noget mindre stærk i musklerne, hvilket betyder at når Maya falder og tager fra med begge arme, så hænder det at den venstre arm knækker sammen fordi hun ikke har nok styrke til at holde sig oppe. Det koster nogle knubs i pandens venstre side, men det tager hun heldigvis ikke så tungt – altså hvis bare der kan komme et Anna og Elsa plaster på 🙂

Møjsengøjsen klar til fortærring af croissant i toget på vej hjem til Mormor
Møjsengøjsen klar til fortærring af croissant i toget på vej hjem til Mormor

 

Maya i børnehaven

Mor og Far var for nylig til 3. måneders samtale i børnehaven med to af Mayas pædagoger. De fortalte at Maya trives og at hun er glad og en god kammerat. De fortalte også at de nogen gange glemmer, at hun er en af de små på stuen fordi hun er så super sej til så mange ting. F.eks. til at lyne sin egen trøje eller jakke, hvilket Mor slet ikke anede, at hun kunne før hun pludselig en dag bare havde taget jakken på selv. Bom, så kan vi tjekke den af på listen 🙂

Maya er ikke den første, der kaster sig ud i nye ting på stuen, men hun er altid med og pædagogerne fortalte at hun altid gør tingene ordentligt. Der skal være styr på tingene.

Maya havde fundet sin sjæleveninde i Filippa – først i vuggestuen indtil Filippa rykkede videre derfra og sidenhen da Maya startede på Løvestuen hvor Filippa gik. Maya skulle altid ind og tjekke om Filippas tøj hang i hendes garderobe eller om hun ikke var kommet endnu, og så satte hun sig ellers op og ventede på at Filippa skulle komme så de to kunne lege. Den ene af pædagogerne sagde så fint: “Vi taler normalt aldrig om venskaber hos børn der har den alder her, men med Maya og Filippa er der bare ikke tvivl om, at de har fundet hinanden og bare er sjæleveninder.” Fra første februar er Filippa desværre flyttet til Lyngby og har skiftet børnehave. Det er Maya super ked af og det kan mærkes at hun er frustreret over at være blevet forladt. Mor har flere gange prøvet at spørge lidt indtil hvem hun ellers har leget med i løbet af dagen, hvortil lille My bare tørt konstaterer ‘Ikke nogen’. Maya savner Filippa og det kan mærkes på humøret.

Maya er i den grad grænsesøgende og en værre hidsigprop for tiden. Hun kan gå bananas over de mindste ting. F.eks. hvis bukserne ikke lige gider sidde rigtigt eller hvis hun har sat sig for at hun ville have en trøje på i børnehave, som er hjemme hos Far og som hun derfor ikke kan få på. Maya bliver sur, gal og ked af det og mor tæller til 10 igen, igen og husker sig selv på at det er en fase, en fase, en fase.

Ida-musen

Ida er heldigvis tilsvarende nem for tiden, trives og er glad selvom hun nogle gange får lidt tæsk af den sure lillesøster. Maya er ikke bleg for at give Ida et par på hovedet, men Ida er for sød til at give igen så i stedet ender hun ulykkelig og med rifter. Mor prøver at forklare Ida at hun er nødt til at stoppe Maya, men det er svært når man bare synes det er uretfærdigt og man bare gerne vil være gode venner.

Mor kan også mærke at hun nogen gange kommer til at skælde Ida ud for småting fordi Maya er så grænsesøgende for tiden og hele tiden prikker til Mors tålmodighed. Mor skal virkelig passe på ikke at være for streng ved Ida, som med rette bryder helt sammen når hun føler at hun bliver uretfærdigt behandlet. Mor og Ida taler jævnligt om det, og Ida bemærker også selv at Maya er ekstra streng for tiden og kan være en værre bisse. Så får Ida lidt ekstra positiv opmærksomhed så hun kan mærke det ikke giver Maya nogen fordel at være så krævende og så venter vi bare i spænding på at Mayas gode humør kommer tilbage. Forhåbentlig inden alt for snart 🙂

Klar til fastelavn
Klar til fastelavn