Bibliotekshygge

Mors hjælpere

Ida og Maya er stadig super søde til at hjælpe Mor med de huslige pligter. De dækker som regel bord eller hjælper med at skære og skrælle. Lige nu synes Maya det fedeste i verden er at putte rugbrød ned i brødristeren, trykke dutten ned og så vente i 1-2 minutter til dutten og brødet springer op igen. Vi skærer os stadig jævnligt i fingrene, men det tænker Mor vel nok får en ende en dag og så trøster vi og putter Elsa og Anna plaster på 🙂

Mor går meget op i at pigerne skal lære at hjælpe til og lære at vi har et fællesskab hvor vi hjælper hinanden. Og som regel hjælper pigerne også til uden brok og bærer efterhånden deres tallerkner ud uden reminders. De er også ved at nå frem til erkendelsen af at hvis de hjælper Mor med f.eks. at rydde af bordet, så sparer Mor noget tid, og den tid kan vi så bruge på at tegne, spille eller danse stoledans i stedet for. Maya synes også det er hyggeligt at hjælpe Mor med rengøringen for tiden – især spejlepudsningen er et hit, hvilket er meget heldigt da Maya også selv er den primære årsag til at de skal pudses 🙂

Maya skærer grøntsager
Maya skærer grøntsager

 

Ida skræller kartofler og gulerødder
Ida skræller kartofler og gulerødder

Status

Ida vejer nu 16,9 kg og måler 109 cm. Hun bruger str. 110 i tøj og str. 28/29 i sko.

Maya

Maya vejer 14,9 kg og måler 95 cm. Maya bruger str. 98 i tøj, men stjæler også tit Idas tøj selvom det kan være lidt langt i ærmer og ben. Maya bruger str. 26/27 i sko.

Weekendhygge

I den forgange weekend har vi haft tid til at besøge kusine Nanna og hendes forældre. Anne har haft fødselsdag så hende besøgte vi og sang og spiste boller og kage. Nanna er efterhånden ved at være stor og noget mere opmærksom på hvad der sker omkring hende. Maya fik da også spillet både guitar og mundharmonika for Nanna, som syntes temmelig ligeglad det larmen. Ida og Maya taler om Nanna hver dag og glæder sig altid til at vi skal besøge Nanna igen. Maya konstaterer også hver gang noget legetøj eller tøj ikke er interessant længere ‘at så må Nanna få det’ 🙂

Der var også tid til at besøge denne lækre lille pakke
Der var tid til at besøge denne lækre lille pakke i weekenden

Søndag var vi i Absalonskirken hvor vi spiste frokost g spillede spil. Bagefter gik vi på biblioteket hvor vi legede og læste bøger.

Vi øver bogstaver og lyde
Vi øver bogstaver og lyde
Prinsesserne på biblioteket
Prinsesserne på biblioteket

På vejen hjem svingede vi klapvognen forbi Aldi for at handle lidt til aftensmaden. Det medførte dog to sovende tutter som begge måtte bæres op på 3. sal og så tog de ellers en skraber imens Mor pakkede ud og lavede mad.

Og så blev vi trætte....
Og så blev vi trætte….

Da pigerne vågnede igen havde Ida 38,7 i feber. Hun havde brokket sig lidt om morgenen over at hun havde ondt i maven, og appetitten var ikke særlig stor, men derudover var hun i hopla. Maya startede dagen ud med at sige at hun skulle kaste op, så vi sad længe og kiggede ned i en skål, men der skete heldigvis ikke det store. Hun var dog ikke på toppen først på dagen, men kom dog stærkt igen omkring frokosttid da vi tog på tur.

Udover feber var Ida også hårdt ramt af snue og hoste, og Mor havde fået samme tur så vi tog en kollektiv hjemmedag i dag, hvor Maya også fik lov at holde fri og vi kunne sove lidt længere og tage det stille og roligt. Da Far hentede pigerne i eftermiddags havde Ida stadig feber så pigerne får sig endnu en velfortjent fridag hjemme i morgen.