Maya imponerer fyssen

Maya er netop afleveret i vuggestuen efter det ca. månedlige tjek hos fyssen på Hvidovre Hospital. Maya imponerede fyssen med hvor højt hun efterhånden kan løfte sin arm. Fyssen prøvede at motivere Maya til at løfte armene ved at sætte to små bolde fast i en børneribbe og Mayas opgave var så at tage de to bolde ned med begge hænder og give Mor. Efterhånden som Maya fik boldene ned satte fyssen dem et trin op på ribben. På det sidste trin sagde fyssen “Her tror Jeg altså ikke hun kan tage dem fra. Det er alt for højt.” men bom – så havde Maya taget boldene ned og returnerede dem pænt til den stolte Mor. Faktisk var boldene så højt oppe at hun ikke engang ville kunne nå dem med den gode hånd hvis de kom op på næste trin. Fyssen var målløs og fik helt blanke øjne mens hun klappede i hænderne og råbte ‘Dygtig!’.

Vi fik også roser med på vejen for at Maya stadigvæk slet ikke er spændt i musklerne og dermed har alle muligheder for at fortsætte hendes udvikling efterhånden som hun også bevidst begynder at kunne gøre ting og træne armen. Det er super godt!

Den bedste træning for Maya lige i øjeblikket er balancetræning og styrketræning på trampolin. Enten hvor hun går rundt og derved hele tiden træner balancen for ikke at falde – eller ved at sidde på alle fire mens man hopper ved siden af så Maya skal bruge armen for at holde sig oprejst.

Balancetræning er vigtigt så man ikke falder og slår hovedet. Mayas venstre arm er ikke så stærk og knækker lettere sammen når hun falder. Og så slår man sig altså.
Balancetræning er vigtigt så man ikke falder og slår hovedet. Mayas venstre arm er ikke så stærk og knækker lettere sammen når hun falder. Og så slår man sig altså.

Derudover er det god træning at lave øvelser, hvor Maya vender hånden opad da det er en af de svageste positioner for Mayas arm.

En af de svære stillinger for Mayas arm
En af de svære stillinger for Mayas arm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *