To syge tutter

I dag har vi sendt Farmor hjem til Malling igen. Hun har været på visit siden sidste onsdag, hvor hun blev tilkaldt da Maya var syg. I lørdags blev Ida så også syg – ligeledes med feber, hoste og snot – så selvom Farmor lige var taget hjem om fredagen kom hun stærkt igen søndag aften så hun kunne passe begge pigerne mandag så Far og Mor kunne tage på job.

Begge pigerne har hostet rigtig meget – faktisk så meget, at de begge har kastet op af det – og begge piger har været rigtig hårdt ramt om natten især. De er blevet vækket mange gange og har været trætte og triste næste morgen. Ida har nægtet at sove lur og Mor har været målløs over hvordan Ida ikke er gået omkuld af træthed, til gengæld har hun været sur og tvær hele den sidste uge. Nu hvor Ida er ved at være ovenpå igen håber vi at humøret så småt også stiger igen.

Trætte lille My
Trætte lille My

Lørdag eftermiddag trængte alle til lidt luft, så vi gik på legepladsen, og da vi kom hjem lagde Ida sig så også med feber og det øvrige skranteri.

Ida på legepladsen
Ida på legepladsen
Mor og My på legepladsen
Mor og My på legepladsen
To små febersyge tutter
To små febersyge tutter

Vi har holdt camping i stuen med dyner og madrasser så pigerne kunne flade ud til tegnefilm.

I tirsdags var der 4 raske børn og 8 syge på Solstuen. På Månestuen var der 6 syge og 6 raske. Allesammen med snot, hoste og feber.

Farmor har været en fantastisk hjælper som har hygget med, trøstet og passet pigerne så Mor og Far ikke behøvede at skiftes til at holde fri for at passe pigerne. Farmor har været hårdt spændt for fra 8-16 med to syge tutter i en hel uge. Farmor er fantastisk! Tak for hjælpen endnu en gang Farmor!

Retur på job

Mor har efterhånden vænnet sig til at være retur på job og synes det er skønt. Mor står op kl 5.45, gør sig klar og kører mod Smørum kl 6.15 hver dag. Så sætter hun sig i Oticons kantine kl 6.45 og spiser en lækker morgenmad imens hun tjekker mails og så er dagen i gang. Mor er den første i hendes afdeling om morgenen og Mor nyder roen og muligheden for at fordybe sig før de andre stille og roligt tjekker ind.

Mors morgenmad på Oticon
Mors morgenmad på Oticon

Når klokken nærmer sig 15 kører Mor mod Frederiksberg igen for at hente pigerne. Så skal der leges, laves mad, bades piger, ryddes op og ordnes vasketøj før det igen er sengetid. Og næste dag kører det lige sådan igen. Nogle dage dog med lidt variation, hvis Far har tidlige møder og Mor må aflevere og andre dage er det Joan, der henter og så er Mor lidt mere fleksibel.

My til fys

I morges var Mor og Maya til fys på Hvidovre Hospital. Mor har set frem til dette visit da vores sidste aftale på Odense Universitetshospital jo ikke gik helt så godt som vi havde håbet. I Odense fik vi at vide at Mayas arm var blevet stram og at vi måtte træne endnu mere med hende. Mor var derfor kommet helt i tvivl om, hvorvidt hun lavede udspændings øvelserne forkert.

Det fik Mor heldigvis afkræftet i dag, hvor fyssen brugte meget tid på at udspænde Maya for at mærke om hun virkelig var så spændt som de havde sagt i Odense. Og det synes fyssen heldigvis ikke hun var. Faktisk overhovedet ikke. Fyssen kunne slet ikke mærke nogen spændinger i Mayas arm, og ligeledes kan Maya både bøje og strække armen helt ud, hvilket er super godt. Fyssen mente derfor også som Mor selv havde en fornemmelse af – at Maya bare føltes stram fordi hun kæmpede så meget imod da lægen skulle mærke på armen i Odense.

Maya er såååå god til at bruge den venstre arm
Maya er såååå god til at bruge den venstre arm

Det var Mor meget glad for at høre. Dejlig start på dagen.

Mayas 12. tand

I dag har Maya fået sin 12. tand. Den er ca. 1/3 igennem og volder store smerter for den lille stump. Så slem at vuggestuen ringede til middag med en meget ked Maya, som var utrøstelig, men hvor det heldigvis lykkedes dem at få hende til at falde i søvn. Stakkels lille My.

Motorikken

Maya er efterhånden blev rigtig sej til at kravle rigtigt – selvom hun stadig synes det glatte trægulv er svært at kravle på – men hun gør det og det er den bedst tænkelige træning for armen. Hun kravler afsted indtil hun når sit udsete mål – noget man kan rejse sig op ad. Så løfter hun armene op og skubber så hårdt hun kan rumpen fremad og på den måde kommer hun op og stå helt selv. Maya traver rundt om møblerne og hun bliver lykkelig når hun finder en stol eller noget andet, som hun kan skubbe rundt og bruge som gåvogn.

Maya er også modig nok til engang imellem at tage et skridt hen imod Mor, hvor hun slipper hendes støtte. Der er stadig noget vej til at hun går selv, men hun er sej og hun har god balance.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *