Mere øjenbetændelse

Mere Øjenbetændelse

Lige som Ida så småt er ved at være ovenpå hendes omgang med snot, hoste og øjenbetændelse har lille My overtaget tørnen. Mayas næse løber og hendes ellers så store, brune øjne er reduceret til små røde sprækker med masser af gult snask. Maya virker dog ikke helt så generet som Ida har været og derfor har Mor indtil videre valgt blot at vaske Mayas øjne i saltvandsopløsning og dryppe hendes øjne med saltvandsdråber for at få skyllet det gule snask ud og få desinficeret øjet. Mor har testet saltvandsdråberne i sine egne øjne og det svier en lillebitte smule, men My tager det så fint.

Mor havde sin læge-veninde Julie på besøg i dag og Doktor Julie mente sagtens vi kunne nøjes med saltvandsdråberne så længe Maya ikke virkede til at være mere påvirket. Nu håber Mor bare at Maya når at komme helt på dupperne igen før hun skal starte vuggestue på torsdag!

Lille My med små øjne
Lille My med små øjne

Kan selv!

Ida er på mange måder kommet i selvstændighedsalderen (i dag er det jo ganz verboten at kalde det trods-alderen!). Hendes verden kan pludselig bryde sammen, hvis vi hælder sovs på hendes mad og hun selv havde tænkt, at hun skulle gøre det.

Ida er også meget opmærksom på at fortælle så snart hun har tisset i sin ble og henter selv en ny så vi kan skifte hende stående med det samme. Mor tilbyder ellers ivrigt både potte og toilet jævnligt, men det synes Ida ikke lige er sagen endnu.

Mor og Ida træner også, at Ida selv skal tage sit tøj af og på. Især jakke og støvler øver Ida selv med imens Mor klæder Maya på. Ofte lykkes det da også at få en af vinterstøvlerne på, men de kan godt være lidt lumske så Mor må ofte lige træde til og hjælpe med det sidste. Mor erklærede, at Ida havde fået grisetæer en dag og det synes Ida bestemt ikke om. “Nej, mig har Ida-tæer!”

Storepigen, som selv har taget strømper på! Såååå stolt!
Storepigen, som selv har taget strømper på! Såååå stolt!

Imens Ida øver sig i at blive stor er Maya i fuld gang med ‘Værsgod – tak’ lege hvor man skal give og tage ting med hende. Hun synes også det er en fest at få en kasse med legetøj eller andet i og få lov til at tage hver enkelt ting ud af kassen – nærstudere det – sandsynligvis lige smage på det – og derefter lægge det på gulvet for så at undersøge næste ting. Når kassen så er tom skal alle tingene retur i kassen og så kan man starte forfra. Det kan Maya få laaang tid til at gå med.

Mor og Ida leger med perler imens Maya tømmer og fylder værktøjskassen igen og igen
Mor og Ida leger med perler imens Maya tømmer og fylder værktøjskassen igen og igen

Ny Barnepige

Som erstatning for vores ynglings barnepige Jane har vi fået det tætteste vi kunne komme på hende. Nemlig Janes lillesøster Joan 🙂

Joan starter som pædagogstuderende i København om en uges tid og er derfor netop flyttet til København, hvor Mor var hurtig til at få kløerne i Joan igennem Jane. Mor har store forhåbninger om at Joan vil være lige så fantastisk som sin storesøster og Ida blev da også hurtigt dus med Joan, da hun var forbi i ugens løb for at hilse på. I Idas verden hedder Joan dog Jane, men det konstaterede Joan, at hun var vant til at blive kaldt og at hun sagtens kunne finde værre ting at blive kaldt 🙂

Joan kommer forbi på tirsdag igen, hvor vi skal en tur i Zoo med pigerne og langsomt lære Joan at kende før Mor starter på arbejde igen om en lille måneds tid, hvor Joan kommer til at hjælpe med at hente pigerne i vuggestuen og lave mad i løbet af ugen.

Vi glæder os til at lære Joan endnu bedre at kende og sender en varm tak til søster-Jane for hjælpen med importen 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *