Mayas Tredje Tand På Vej

5 Måneders Undersøgelse

I går var Maya til en forsinket 5 måneders undersøgelse hos lægen (hun bliver 6 måneder på lørdag). Lægen bemærkede (surprise, surprise!), at Maya var noget over gennemsnittet vægtmæssigt, men sagde ‘Ja, ja, hun er jo også lang’… Mor tænker på, hvad lægen ellers ville have gjort. Nægte hende adgang til babserne? Held og lykke doc…

Maya vejede 9,95 kg (ikke helt 10 kg endnu!!) og målte 70,5 cm. Lægen synes desuden, at Maya var enormt opmærksom og kontaktsøgende. Derudover fortalte lægen også, at Maya var flot symmetrisk i skuldre og ryg i betragtning af hendes skade på armen, og roste ligeledes hendes kranieform, ligesom det tidligere er blevet. Kranieformen er relevant at nævne fordi Maya ligger rigtig meget på ryggen på grund af hendes arm, som gør det hårdere at ligge på maven i længere tid af gangen.

Mor fik også lægen til at kigge i Mayas ører igen da vi stadig har problemer med, at Mayas venstre øre løber hver gang hun har været i bad. Lægen kunne berette, at Maya danner en del ørevoks, men, at det ser helt fint og uproblematisk ud. Maya har været temmelig ked af det de sidste dage og Mor har været meget i tvivl om det har skyldtes ørerne eller armen. Mor har kigget i Mayas mund et utal af gangen for at se om der skulle være en tredje tand på vej, men uden at kunne se noget.

I aftes kunne Mor dog fornemme, at det gjorde ondt i babsen da Mor ammede Maya og sidst det var tilfældet kom der to tænder ud af det. Og sørme om der ikke var bid igen i morges! Et stk. øvre fortand tittede frem igennem tandkødet. Tanden er stadig ikke helt igennem og Maya er stadig temmelig irriteret af den. Mor lægger hende til brystet ligeså tit hun vil i håb om at det kan lindre lidt når man nu ikke vil tage en sut.

Her til aften blev Mor og Far dog enige om at give Lille My lidt panodil at sove på, da hun (0g Mor) har haft to hårde nætter, hvor hun har været meget ked af det og har villet ammes mange gange hver nat. Nu håber vi bare på en rolig nat og en skinnende ny flot tand i morgen tidlig.

Fys

I dag har Mor og Maya været til fys. Det er efterhånden en del uger siden vi sidst har været der og fyssen var meget imponeret over hvor aktiv Maya efterhånden er blevet. Vi er nu helt rykket ud af det lille kontor, hvor vi plejer at være og opholdt os udelukkende i en gymnastiksal med måtter, udstyr og legetøj til træning. Her træner vi med Maya og lader Maya selv vise hvad hun kan. Mor har de sidste dage haft en fornemmelse af, at Maya bliver begrænset af at ligge på ‘skumgummi-brikkerne’ så i stedet har Mor prøvet blot at ligge Maya direkte på vores trægulv for at se om hun er mere mobil der. Og det er hun. På skumgummi-brikkerne kan Maya trille fra ryg til mave, men hun gør det kun sjældent. I løbet af de sidste dage har hun trillet frem og tilbage fra ryg til mave og mave til ryg og ligeledes drejet sig selv rundt i cirkel på gulvet.

Farmor har brugt den forgangne uge på at træne Maya i at kravle, og på trods af at der stadig er lang vej endnu så tror Maya selv at hun kravl

Det ene øjeblik på maven...
Det ene øjeblik på maven…
...det næste på ryggen
…det næste på ryggen
Farmors strik er kommet frem fra gemmeren igen og er stadig ligeså skønt!
Farmors strik er kommet frem fra gemmeren igen og er stadig ligeså skønt!
Det er hårdt med al den træning
Det er hårdt med al den træning

er. Hun skyder rumpen i vejret og skubber sig frem med benene. Hun kommer dog ikke så langt.

Maya får dog point for ihærdighed herfra 🙂

Klar til bryllupsrejse

Vi er så småt ved at gøre klar til at tage på bryllupsrejse om nogle uger. Vi skal allesammen have lavet nye pas så Mor og Maya var i går forbi en fotograf for at få taget pasfoto af Maya-mus, da de ikke vil tage billeder af børn under 2 år på pas-kontoret. Maya fik ros af fotografen. Maya sad smilende og pludrede til fotografen som hurtigt var tilfreds og trykkede print.

Maya har fået taget pasfoto
Maya har fået taget pasfoto

I dag har vi også fået vores vielsesattest med de nye navne, så Mor og Far også kan få udstedt nye pas. Mor gnækkede dog lidt over at de havde skrevet de ‘gamle’ navne udenpå kuverten 🙂

Søde Sabbe fra Saltum har desuden været sød at fremsende et par bryllupsbilleder, så dem får I også her:

Der knæles
Der knæles
Den toplækre kage, som vi kun fik spist den nederste del af
Den toplækre kage, som vi kun fik spist den nederste del af

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *