Ny vuggestue, ny mad og nyt trick!

Idas nye vuggestue

Sidste mandag startede Ida i sin nye vuggestue. Mandag var Ida bare forbi en times tid sammen med Mor og Maya, og så er vi ganske langsomt trappet op i tid og aktiviteter hver dag siden. Tirsdag blev Ida afleveret kl 9, vinkede til Mor, deltog i samling, leg, frokost og sov lur i vuggestuen før Mor hentede hende igen kl 14.15. Det var SÅ fint og Ida var glad.

I går kunne Ida dog ikke falde til ro dernede så efter en times venden og drejen i krybben ringede Camilla (Idas indkøringspædagog) og bad Mor hente Ida så hun kunne komme hjem og sove lur i stedet. Mor og Ida nåede da også kun at køre få minutter i klapvognen før Ida sov sødeligt.

Ida har været meget forsigtig her i opstarten hos den nye vuggestue. Hun har ikke grædt en eneste dag når Mor er gået, men hun har givet udtryk for at hun synes det var lidt svært ‘Ia ked’ og det har også påvirket hendes nattesøvn en smule så hun vågner allerede ved 6tiden om morgenen i stedet for 7-8tiden som hun plejer.

Camilla fortalte dog i går, at Ida begynder at være mere og mere på dupperne dernede og de sidste par dage har fjollet med de andre børn og er begyndt at bevæge sig lidt længere væk fra det kendte og trygge. Seje Ida 🙂

Den smukkeste Lilletut <3
Den smukkeste Lilletut <3

Mor har en rigtig god mavefornemmelse for det nye sted og er sikker på at hele familien bliver rigtig glad for det nye sted. Mor er også allerede helt tosset med at det kun tager 3 minutter at gå derover hjemmefra.

Ida til tandlæge og til 2 års undersøgelse hos doktoren

I forbindelse med Idas 2 års fødselsdag har hun fået indkaldelse til både tandlæge og til 2 års undersøgelse. Ida var über-sej hos tandlægen, hvor hun blot åbnede munden og lod tandlæge-Jytte tælle alle tænderne og se hvor fint de var børstede. Ida fik lov at vælge en ting bagefter, og valgte en fin sommerfugle-magnet, som straks skulle med i vuggestuen og vises frem.

Ida har 18 tænder og mangler blot de to sidste hjørnetænder i overmunden
Ida har 18 tænder og mangler blot de to sidste hjørnetænder i overmunden

I går morges var Ida så til 2 års tjek hvor hun blev målt og vejet, blev kigget i ørerne og øjnene, lyttet på og lyttet til 🙂 Ida måler nu 91 cm og vejer 12,3 kg (med tøj på). Hun er blevet en ordentlig krabat, men hun er stadig meget lang og meget spinkel.

Lægen synes hun var dygtig til at tale og var ikke det mindste bekymret for hende 🙂 Mor og doktoren talte lidt om Idas børneeksem, som hun stadig døjer med i perioder, og ligeledes blev der talt om Idas forstoppelse, som stadig driller. Ida er tilbage på Movicol-vognen hver dag, så Mor og doktoren aftalte at tales ved om Ida om ca. 3 måneder for at se om status er uændret og ellers ville doktoren sende hende til ‘udredning’ hos en børnelæge og undersøge om det kan være mælkeallergi eller glutenallergi, der er årsagen til Idas forstoppelse. Doktoren sagde dog, at det er en voldsom undersøgelse at skulle igennem for en 2-årig, så derfor vil hun ikke bare sende hende afsted, hvis det kan undgås.

Maya har lært et nyt trick

Maya vokser selvsagt også og har med Farmors intensive træning over de sidste 10 dage, hvor vi har været heldige at have Farmor logerende, tillært sig et nyt sejt trick.

Bemærk i øvrigt, at Maya triller synkront med pingvinen 😉

Maya ligger fin og rank og undersøger hvad Farmor og Ida laver
Maya ligger fin og rank og undersøger hvad Farmor og Ida laver
Et kækt smil fra den lille frøken
Et kækt smil fra den lille frøken

Maya har også været en tur forbi Karen-fys i denne uge, hvor vi fik en masse gode tips til hvordan vi kan gøre træningen med Mayas arm mere alsidig, for Maya gider bestemt ikke længere bare ligge på ryggen og observere.

Hvor længe skal jeg egentlig ligge her Mor?
Hvor længe skal jeg egentlig ligge her Mor?

Til november åbner der en ny sansemotorisk klinik herovre, hvor vi regner med at tilmelde os så vi kan få endnu mere fokus på træningen – både nye træningsmetoder, men også bare hjælp til træning af en professionel. Den sansemotoriske klinik bliver en del af den kæde, som er ejet af Mors venindes mor, som vi tidligere har været forbi for at få sparring vedr. Mayas arm.

Kom nu her dumme fus!
Kom nu her dumme fus!

På torsdag (d. 4.) skal vi desuden til Odense igen for at få Maya undersøgt på Odense Universitetshospital af ham, der er specialist i Danmark indenfor Mayas fødselsskade (Duchenne Erbs Parese). Da vi var der sidst (den 11. juni) kunne Maya ikke selv bøje sin arm og det var derfor vi skulle tilbage til Odense for at undersøges igen. Det kan Maya heldigvis nu, men Mor og Far er alligevel spændte på at høre hvad status nu er fra en, som ved rigtig meget om det.

Lækre lille My
Lækre lille My
Ida er stadig tosset med Maya <3
Ida er stadig tosset med Maya <3

Maya og mos

Maya er begyndt at få mos. Mor havde egentlig tænkt at vente et par uger endnu, men da Mor pludselig blev high-jacket til polterabend sidste lørdag måtte Far og Mormor tage de kreative evner i brug for at få Maya til at spise noget. Maya nægtede pure at tage flaske og drikke mælk af kop så Mormor prøvede med noget frugtmos, som Mor havde frosset ned til senere brug, og det ville Maya heldigvis gerne have. Så var vi ligesom i gang, og så tænkte Mor at vi ligeså godt kunne fortsætte så Maya er vant til andet end bryst på vores snarlige bryllupsdag den 27. september.

Mayas debut med andet end brystmælk
Mayas debut med andet end brystmælk
Indtil videre er kartoffelmos favoritten, men gulerodsmos og sweet-potato-mos er også ok! Grød - nej tak!
Indtil videre er kartoffelmos favoritten, men gulerodsmos og sweet-potato-mos er også ok! Grød – nej tak!
Mayas helt egen fryser-skuffe fyldt med forskellige slags mos
Mayas helt egen fryser-skuffe fyldt med forskellige slags mos
Maya eeeelsker bare mad <3
Maya eeeelsker bare mad <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *