Milepæl nået hos fyssen i dag

Milepæl!

I dag var vi til fysioterapeut – det er 14 dage siden vi var der sidst og Mor synes egentlig ikke der er sket sååååå meget på de sidste 14 dage. Maya havde dog besluttet sig for at bevise det modsatte og var virkelig i sit es hos Karen-Fys. Maya startede med at ligge på maven i laaaaang tid helt uden brok. Faktisk så lang tid, at Karen til sidst vendte hende om på ryggen selvom Maya slet ikke brokkede sig endnu 🙂

2 dejlige starutter, der ligger på maven og ser Mickey Mouse
2 dejlige starutter, der ligger på maven og ser Mickey Mouse

Maya har gjort så store fremskridt med armen over de sidste 3-4 uger, at hun nu, efter fysioterapeutens vurdering, i hvert fald slet ikke vil være i betragtning til en nerve-transplantation længere. Det er SÅ vigtigt og en kæmpe milepæl vi har nået, hvor Maya nu selv er begyndt at bøje hendes arm via albuen og er begyndt selv at kunne bøje den en smule op fra gulvet når hun ligger på ryggen. Det er hendes biceps-funktion, der så småt er ved at komme gang i efter nerverne er vokset sammen igen. Det er vel nok den vigtigste milepæl på nuværende tidspunkt da det betyder, at hun slipper for operation på nuværende tidspunkt og at kroppen nu selv skal gøre hvad den kan for at give funktion tilbage i armen.

Der er mange børn med samme fødselsskade, som bliver opereret siden hen for at løsne op i leddene eller for at sikre den rigtige rotation af håndleddet, men lige nu afventer vi og ser hvor god Maya selv kan gøre armen ved at vi hjælper hende med så meget træning og afspænding som overhovedet muligt. Men i dag fejrer vi milepælen med et glas rødvin til maden (i mangel på champagne i alkohol-beholdningen!) 🙂

Herunder ses Farfars optagelse fra dagens fys-visit, hvor Mor og Karen-fys træner med Maya:

 

Mave-træning

Maya har fået en barnedåbsgave fra Mormor på forskud. Det er et legetæppe fra Lamaze med en piedestal som hun kan ligge på maven på og skubbe sig rundt med armene. Mor og Far gør ALT hvad de kan for at få Maya til at blive gladere for at ligge på maven og dette tæppe blev vi anbefalet at købe af et hold forældre med et barn med samme skade på armen. Og det ser ud til at have båret frugt. I hvert fald fik Mor og Far stor ros af Karen-Fys i dag for, at Maya er blevet SÅ god til at ligge på maven og holde hovedet. Karen-Fys mente faktisk, at Maya er helt på niveau med alderssvarende børn, så det er super flot i betragtning af, at det er ekstra hårdt med en dum arm.

Tak for gaven Mormor!

Maya tjekker sig selv ud i spejlet. 'Hej flottert!'
Maya tjekker sig selv ud i spejlet. ‘Hej flottert!’
Lidt nyt legetøj skal der til engang imellem for at holde motivationen oppe
Lidt nyt legetøj skal der til engang imellem for at holde motivationen oppe
Den nye bog har fine mønstre med gode kontraster
Den nye bog har fine mønstre med gode kontraster

Ida har lidt svært ved at forstå at alle legesagerne ikke tilhører Ida og at Ida ikke har førsteret på at lege med dem. Det er pudsigt nok altid det som Maya er i gang med at lege med som Ida synes hun skal lege med. Mor og Ida har haft et par snakke om det, men Ida ender som regel med at råbe ‘Miiiiit, miiiiit, miiiiiiiit!’ i frustration.

Pyyyh det er hårdt med al den træning!
Pyyyh, det er hårdt med al den træning!

Jane på ferie

I dag har vi sendt Jane på ferie. Jane har fået ferie fra studiet og skal fra næste uge 4 uger til Grækenland og være guide. I dag har vi dog sendt hende afsted til det næsten lige så eksotiske Sønderjylland, hvor hun skal besøge familien før hun tager sydpå. Ida gav Jane et kæmpekram som afsked og Mor prøvede at forklare at der nu går rigtig lang tid før vi ser Jane igen. Faktisk så lang tid at Maya sikkert er vokset til dobbelt størrelse!

Lækre tykke My med bamselår <3
Lækre tykke My med bamselår <3

Vi kommer til at savne Jane, hendes gode humør og mad, og håber hun får en rigtig god ferie med tzatziki, souvlaki, uso og zorba i rigelige mængder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *