Tiden løber!

Tiden løber afsted så vi dårligt kan nå at følge med. Ida har været syg af to omgange på de sidste 1½ uge så Farmor har været på besøg en uges tid for at hjælpe til. Det har været skønt!

Ny Vuggestue-plads

Vi har takket ja til en vuggestueplads i vuggestuen Carlsvognen, som ligger 3½ minut til fods herfra. Institutionen er integreret og har dermed også børnehave som børnene automatisk fortsætter i. Det var en af de institutioner vi oprindeligt havde opskrevet Ida til netop pga. beliggenheden, men vi havde faktisk ikke nået at besøge stedet da vi jo hurtigt rejste til Amsterdam. I lørdags var vi derfor omkring legepladsen og kigge ind af vinduerne og vi synes det så rigtig hyggeligt ud – især legepladsen er rigtig hyggelig. Børnehaven er indrettet i en gammel villa og de to vuggestue-stuer ligger i en tilbygning. Det er dermed en gammel villahave med frugttræer og masser af hyggeligt hule-kroge at gemme sig i. Bestemt noget andet end Idas nuværende institution, som ligger i bunden af en etageejendom med asfalteret legeplads 🙂

Ida har fået pladsen fra 16. august og Mor og Far er spændte på at se hvad Ida siger til at skulle starte et nyt sted.

Mayas Arm

Over de sidste par dage er Maya begyndt at bruge sin skulder på den arm der blev skadet under fødslen. Både Mor og Far havde undret sig et par gange hvor Mayas arm lå et andet sted end vi mente selv at have placeret den, men vi skød det begge hen som ønsketænkning.

I går prøvede Mor så at lægge Mayas arm ovenpå et stykke legetøj så hun kunne stimulere fingrene mens hun lå og kiggede på legestativet, og da Mor kom tilbage for at se til hende havde hun flyttet armen længere op. I løbet af aftenen fik hun virkelig gang i skulderen og lå og fægtede med den og kunne løfte den fra bag ryggen og om på maven og retur igen. Det er KÆMPE fremskridt i forhold til før hvor den bare lå fladt og det kun var hånden der virkede og ‘strækkemusklerne’ i armen.

I dag var Maya og Mor til fysioterapeut og hun bemærkede det også straks og synes det var ganske imponerende så pludseligt det var kommet. Mor og Far var SÅ glade da vi så hvor meget Maya pludselig kunne bruge armen. Nu er det (i grove træk) kun albuen vi mangler at se funktion i – og så mangler hun stadig rigtig meget styrke i alle dele af armen.

Herunder ses det hvordan Maya nu kan ‘flage’ med sin venstre arm.

Billede-update

Resten af de sidste par uger får I kun som billedekavalkade så indlægget ikke bliver aaaalt for langt.

Maya fortæller Farmor røvere...
Maya fortæller Farmor røvere…
Maya i hele sin hærlighed med skønne elastikker på arme og ben. Yndlings-tyksak!
Maya i hele sin hærlighed med skønne elastikker på arme og ben. Yndlings-tyksak!
Søsterkærlighed!
Søsterkærlighed!
Søsterkærlighed!
Søsterkærlighed!
Maya er ikke meget for at ligge på maven. Det kan dog lade sig gøre et par minutter af gangen på ammepuden
Maya er ikke meget for at ligge på maven. Det kan dog lade sig gøre et par minutter af gangen på ammepuden
Ida er blevet tosset med 'havr' (havregrød) efter besøg af Farmor
Ida er blevet tosset med ‘havr’ (havregrød) efter besøg af Farmor
Lidt træt!
Lidt træt!
Frækketutten!
Frækketutten!
Maya og Ellinora. 11 dages forskel
Maya og Ellinora. 11 dages forskel
Søstre, der ser 'Mimi' (Mickey Mouse)
Søstre, der ser ‘Mimi’ (Mickey Mouse)
"Åååårh, yndlings lillesøster!"
“Åååårh, yndlings lillesøster!”
Syge Ida holder hyggestund med Farfar
Syge Ida holder hyggestund med Farfar
"Farmor er bare den sjoveste i verden!"
“Farmor er bare den sjoveste i verden!”
Smukke Mayamus
Smukke Mayamus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *