Amning og søster-kærlighed

Navn

Lillesøster har stadig ikke fået et navn. Mor og Far har hver især masser af forslag, men mangler stadig at finde et navn som begge er glade for og som lige passer til Lillesøster. Hvis nogen har gode forslag til et navn på 3-4 bogstaver som også kan udtales udenfor Danmark og som passer godt til Idas navn er vi meget lydhøre 🙂

Hvad skal Jeg mon hedde?!
Hvad skal Jeg mon hedde?!

Amning

På trods af den hårde start på livet er Lillesøster en pige med masser af appetit. Hun spiser i døgndrift, hvis hun får lov, og afbryder kun spisningen af nogle lure.

Mor med sine 2 ud af 3 guldklumper
Mor med sine 2 ud af 3 guldklumper

Lillesøster brugte Mor som sut mens vi har på barselshotellet så det lykkedes desværre Lillesøster at sutte hul på begge Mors babser så de stadig er godt ømme. Heldigvis havde Mor og Far både sut og ammebrikker klar hjemme i lejligheden så begge dele blev taget i brug så snart vi kom hjem og det har hjulpet så Mor ikke er helt så øm mere, og så Lillesøster kan gå lidt længere imellem amningerne.

Lillesøster er allerede introduceret for sutten, men skal stadig have hjælp til at holde den på plads
Lillesøster er allerede introduceret for sutten, men skal stadig have hjælp til at holde den på plads

Mor var spændt på om der ville være nok mælk til Lillesøster, men det virker til, at der er masser af mælk og at Lillesøster får masser at spise. Vi fik da også vejet Lillesøster inden vi forlod barselshotellet, hvor Lillesøster måtte have tabt op til 10% af sin kropsvægt (dvs. 380 gram). Lillesøster vejede dog stadig 3710 gram og havde derfor kun tabt 90 gram i forhold til sin fødselsvægt, hvilket var superflot. Da Lillesøster blev vejet og målt af sundhedsplejersken i torsdags var vægten oppe på 3860 gram og Lillesøster målte 55 cm. Det var sundhedsplejersken godt tilfreds med.

Mor har stadig meget ømme babser når Lillesøster lige bliver lagt til og sutter hårdt når hun er sulten, men Mor er begyndt at tage ammebrikkerne af engang imellem for lige så stille at vænne både babser og Lillesøster til at amme uden dem igen. Lillesøster får desuden en del luft i maven af at amme med ammebrikkerne på, fordi de af og til lukker luft med ned, så vi vil helst af med dem så hurtigt som muligt.

Lillesøster har det med at falde i søvn under amningen, så det kan snildt tage op til en time at få hende mæt. Mor må nemlig både bøvse hende af undervejs og skifte hende eller på andre måder forsøge at få liv i hende så hun kan spise noget mere. Ellers sover Lillesøster nemlig kun ½-1 time før hun vågner og vil spise igen. Den første mælk der kommer ud når Lillesøster ammer er meget tynd og slukker primært tørsten, hun skal helst spise i minimum 20-30 minutter pr. måltid før hun får nok af den tykkere mælk til at blive mæt nok til at tage en lang lur og til at vokse som hun skal. Når det lykkes at gøre Lillesøster helt mæt kan Mor og Far også være heldige at få 3-3½ times søvn i et stræk imellem at Lillesøster vil have mad. Far har pillet den ene side af Lillesøsters seng og skubbet den helt op af Mor og Fars seng så Lillesøster kan ligge i sin egen seng, men stadig være tæt på Mor og babserne uden at Mor og Far skal være bange for at klemme Lillesøster i deres seng.

Mor er rigtig lettet over at amningen ser ud til at fungere denne gang efter 6 ugers forsøg med Ida afbrudt af brystbetændelse og mælk, som bare ikke rigtig ville løbe til. Mor nyder virkelig de små stunder med Lillesøster under amningen, selvom det er benhårdt arbejde.

Lillesøster glad og tilfreds efter en god gang mælk!
Lillesøster glad og tilfreds efter en god gang mælk!

Mor ved ikke om det skyldes, at Lillesøster spiser så meget, men i hvert fald går det lynhurtigt med Mors vægttab. Mor havde, ligesom graviditeten med Ida taget 13 kg på, og Mor har allerede smidt de 9 kg. så der nu kun mangler 4 kg. før Mor er tilbage på sin før-vægt.

Mor nærmer sig sin start-vægt
Mor nærmer sig sin start-vægt

Storesøster

Ida er SÅ glad for Lillesøster. Lillesøster skal hele tiden aes, krammes og nusses med Ninus eller have Idas sut hvis hun græder. Ida siger hele tiden ‘baby’ og skal ofte finde Lillesøster og lige kigge om hun har det godt, hvis hun sover eller Mor er ved at give hende mad.

Den stolte storesøster siger hej til Lillesøster
Den stolte storesøster siger hej til Lillesøster
Der er visse ligheder, men også store forskelle på vores to piger
Der er visse ligheder, men også store forskelle på vores to piger

Far optog Idas første møde med Lillesøster på barselshotellet, og hvor var det fint 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *