Bak-tutten

Sygdomstutten

Hold nu op for en omgang baktusser Ida har fået tiltrukket sig. Siden natten til fredag i sidste uge har vi været ramt af: Snot, hoste, opkast, nye tænder, ondt i ørerne, feber og nu lidt diarré oveni (5 ud af 10 børn på Idas stue er ramt af mavetamtam pt 🙁 )

På den ene side er det fint at få det hele overstået før Lillesøster kommer ud – omvendt synes Mor det er ved at være lige rigeligt på een gang, Ida har da også kun været i vuggestuen mandag siden i torsdags.

I går blev Ida ellers afleveret i vuggestuen 8.30 i højt humør, men Mor nåede kun lige at handle ind i netto og få pakket varerne ud før der blev ringet fra Eventyrhaven, at Ida havde 37,8 i feber og var en slatten pige, som gerne ville hentes. Så måtte mor afsted igen og droppe resten af dagens planer. Idas humør har heldigvis været højt det meste af ugen trods skravleriet og med det gode vejr har vi sagtens kunnet få tiden til at gå med tur i Zoo, på besøg hos Onkel René, som har ferie, indkøb, leg i gården og ikke mindst en tur på børnebiblioteket, hvilket Ida var HELT tosset med. På biblioteket er der både puslespil, legetøj og selvfølgelig masser af bøger, så Ida var godt underholdt i de 2 timer vi nåede at være der før vi igen drog hjemad. Herunder ses hun i fuld gang med lege med røvere og soldater på en borg på biblioteket.

Ida i fuld gang med at lege med den store borg
Ida i fuld gang med at lege med den store borg

Ida var til tjek hos doktoren i tirsdags, da Mor synes hun har hostet længe og gerne ville være sikker på, at der ikke sad noget på lungerne. Lægen konstaterede heldigvis, at lungerne var fine. Resten af kroppen blev også tjekket da Ida ikke rigtig har haft nogen appetit og ikke har villet drikke så meget, men der var heldigvis ikke noget at se. Lægen sagde dog, at vi måtte lokke hende med noget juice og saftevand for at få noget mere væske i hende, så det var vi gjort til Idas fornøjelse 🙂

Jane og Ida var i Zoo i går så der stadig skete lidt selvom man ikke var helt på toppen
Jane og Ida var i Zoo i går så der stadig skete lidt selvom man ikke var helt på toppen

Lægen påpegede desuden, at Idas venstre øre var temmelig rødt og Ida har da også taget sig en del til øret. Der er dog ikke noget væske at se ude fra og lægen sagde også, at der heller ikke var tegn på væske i øregangen. Dog forklarer det hvorfor Ida har været noget utilpas og ked af det ind imellem. Så længe Ida ikke får feber over 39 grader skal vi dog ikke gøre andet end at give hende lidt panodil, hvis hun virker til at have ondt.

I skrivende stund er Idas temperatur igen oppe på 38 grader og hun er lidt slatten. Det lugter lidt af endnu en dag hjemme i morgen.

Stakkels Lilletut.

Jordemoderbesøg

Børnene skal have været feberfri i 24 timer før de må afleveres i vuggestuen så Ida måtte også blive hjemme hos Mor i dag torsdag, hvor Mor havde et jordemoderbesøg. Mor havde dog på forhånd allieret sig med Onkel René, så Ida kunne lege lidt med ham imens Mor var inde hos jordemoderen.

Både Mor og René var lidt spændte på hvad Ida ville sige til det, men udstyret med papir, farveblyanter, Rasmus Klump film på Tab’en og vindruer gik det dog uden problemer. Ida havde lige haft Onkel René med ude og gå en tur rundt i venteværelset for at se om hun kunne finde Mor, men da hun blot kunne konstatere, at Mor var væk var Ida og Onkel gået tilbage og havde tegnet videre. Ingen brok, bare lidt undren 🙂

Jordemoderen havde, ligesom sidste gang, en jordemoderstuderende med, som fik lov at måle og mærke på Mor før den ‘rigtige’ jordemoder gik i gang. Begge jordemødre havde dog meget svært ved at finde ud af hvordan Lillesøster vendte – om hun havde hovedet op eller nedad. Det krævede da også en indvendig undersøgelse af Mor før jordemoderen kunne konstatere, at hun var RET sikker på det var Lillesøsters hoved hun lige havde prikket til. Jordemoderen fortalte desuden, at livmoderhalsen var blød, men stadig var ca. 3 cm lang, hvilket betyder, at der stadig er lang vej til Lillesøster kommer ud 🙁

Jordemoderen skønnede Lillesøster til at veje ca. 2700-2800 gram på nuværende tidspunkt, men sagde at jo mindre børnene var, jo sværere var det også at vurdere om det var 2500 eller 3000 gram. Mor og Far skulle dog igen ikke forvente, at det var en kæmpe basse, der kom ud. Det synes Mor nu stadig er helt fint, og med op til næsten en måned i mavsen endnu kan Lillesøster også nå at blive en del større. 2700-2800 gram er dog ikke helt skævt i forhold til hvad Lillesøster burde veje på nuværende tidspunkt.

I dag er Mor 38(uger)+2(dage) henne. Til sammenligning da Mor var til jordemoderbesøg på samme dag i graviditeten med Ida blev Lillesøster skønnet til 2700-2800 gram mens Ida var lidt mindre, nemlig 2600 gram. Ida stod dog fast i bækkenet på dette tidspunkt, hvilket Lillesøster ikke gør. Maven blev i dag målt til 34 cm fra skamben til toppen af livmoderen, mens Mors mave med Ida i var 36 cm på dette tidspunkt. Det kan dog godt snyde lidt når Ida stod fast og Lillesøster ikke gør da maven så har en anden facon.

Mor fik desuden ros med på vejen for at have en rigtig fin mave, hvor det hele sidder liiiige midt på mavsen, og hvor man bestemt ikke kunne se, at Mor trods alt havde taget 12 kg på (det samme som ved graviditeten med Ida på dette tidspunkt). Tak for det jordemoderdame 🙂

Mor iført joggingtøj og 2700 gram baby
Mor iført joggingtøj og 2700 gram baby

Tillykke Farmor!

I dag er det Farmors fødselsdag, og det fejrer vi naturligvis helt herovre med flag på bordet.

Hurraaaaa!
Hurraaaaa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *