Danmarksturné

En Hård Flyvetur

Endnu en Danmarksturné er afsluttet. Denne gang dog en mere anstrengt en af slagsen, da Ida ikke var helt tilfreds med at være væk hjemmefra i så lang tid (1½ uge). Flyveturen mod DK var hård da Ida ville udforske ALT i flyet og ikke gad siddet stille et sekund så mor blev virkelig sat på prøve.

Der var heldigvis ingen problemer med ørene, men mor kæmpede en hård kamp for at undgå spildt juice udover det hele da den beholder hun havde medbragt til Ida ikke var særlig fly- og børnevenlig. På turen hjem brugte vi Idas nye drikkedunk med saftevand i og det fik rigtig fint, så det er helt sikkert det vi gør fremadrettet.

Ida er blevet sej til at drikke med sugerør
Ida er blevet sej til at drikke med sugerør

Ida opførte sig dog eksemplarisk på turen mod Amsterdam, hvor hun sad så fint hos mor og spiste snacks, læste bøger og hyggede.

Hos Mormor

Mormor hentede os i lufthavnen fredag aften og så stod den ellers på hygge frem til onsdag, hvor vi holdt skiftedag og rykkede videre til Farmor og Farfar. Vi nåede en tur i Folkebladstoget i Viborg, svømmehal, shopping-tur med nye rigtige sko til Ida, besøg hos Olde Anne i Ørum og meget mere.

Mormor og Ida i Folkebladstoget
Mormor og Ida i Folkebladstoget
Idas nye Ecco sko - str. 20
Idas nye Ecco sko – str. 20

På tur med Morfar og Bedste Grete

Tirsdag var vi hos Morfar og Bedste Grete hele dagen. Det var helt tydeligt at Ida godt kunne huske stedet og det første hun gjorde da hun kom op i højstolen ved spisebordet var at kigge efter om der sad katte udenfor vinduet som der plejer.

Billede af misserne fra i vinters
Billede af misserne fra i vinters

Ida var også ude og jagte misserne, men de er altså stadig for hurtige til Ida. Dog kan man af og til få lov at kæle lidt med en af dem når de får mad.

Morfar og Grete havde også fundet Mor og Onkel Renés gamle traktor frem samt en nyindkøbt, brugt trehjulet cykel og begge dele var et sikkert hit hos Tutten, selvom benene var lidt korte endnu.

Morfar og ida leger med Traktor Tom
Morfar og Ida leger med Traktor Tom

Morfar og Grete havde planlagt et surprise visit til en dyrepark (Dyrebakken) lidt udenfor Bjerringbro så her var vi også et par timer og fik en guidet tur af manden som ejede stedet. Ida synes det var rigtig spændende at se alle dyrene blive fodret og få lov at komme helt tæt på både grise, vaskebjørne, duer og ikke mindst missekatter som ikke havde noget imod at blive revet i pelsen og krammet ret hårdt.

Manden fortæller hvilke dyr spiser hvad
Manden fortæller hvilke dyr spiser hvad
Masser af dyr var der!
Masser af dyr var der!
Morfar og Ida hilser på et æsel
Morfar og Ida hilser på et æsel
Ida eeeelsker bare dyr!
Ida eeeelsker bare dyr!
Ida fortæller Morfar røverhistorier
Ida fortæller Morfar røverhistorier

Ida ud som et lys på vej hjem fra Dyrebakken og sov en time videre på Morfar og Gretes sofa da vi kom hjem, og så var hun ellers klar til at komme ud og besigtige gården og misserne igen. Mens Morfar var i gang med at bage vafler gik Mor og Ida med bedste Grete ud for at kigge efter kirsebær – det var sent på sæsonen, men der var stadig et par håndfulde at finde – og de var rigtig søde og smagte SÅ godt. Ida havde ikke tålmodighed til at mor skulle pille stenene ud, så det endte med at Ida fik spist en del kirsebær med sten – vi har ikke set dem komme ud igen, men mon ikke 🙂

Besøg hos Farmor og Farfar

Onsdag kørte Mormor os ud til Farmor og Farfar. Her var vi fra onsdag-søndag før vi fløj retur til Amsterdam.

Torsdag var vi en smuttur i Århus med Farmor, hvor shoppede lidt. Mor ville gerne finde en efterårs-/vinterjakke til Ida da det af og til blæser meget så striktrøjerne ikke er helt varme nok. Mor havde dog ikke kunnet finde noget i Amsterdam. Farmor, Mor og Ida var i alverdens fine butikker i Århus, men udvalget var ret begrænset og de få jakker som passede til Mors kriterier og smag koster mellem 800-1000 kr. og det synes mor er ALT for mange penge for en jakke som alligevel kun passer et par måneder. Farmor foreslog at vi slog et smut forbi H&M på vejen tilbage til bilen og heldigvis for det, for der fandt vi denne fine jakke til bare 179 kr.!

Idas nye jakke
Idas nye jakke

Jakken går ned omkring rumpen og har en god stor krave så det ikke er nødvendig med halstørklæde.

Mor er ikke sikker på jakken er helt varm nok når det bliver rigtig koldt, men så må vi på tur igen. Mor håber også vi kan bruge voksiposen lige så meget som sidste vinter, for den er lækker varm og Ida behøver ikke pakkes alt for meget ind når hun skal ud og sove.

Fredag og lørdag aften var Mor ude og havde overladt Ida til Farmor og Farfar. Fredag stod den på planlægning af New York tur med de tre veninder mor skal afsted med, og lørdag var mor til 2×30 års fødselsdag i Århus.

Ida læser Asterix for Farmor
Ida læser Asterix for Farmor
Store pigen leger med magneter
Store pigen leger med magneter

Lørdag eftermiddag nød vi det sidste snus af sommer og kørte en tur på Ajstrup Strand – 15 minutter fra Farmor og Farfar. Vejret var helt perfekt – ikke en vind og masser af sol.

Ida var lidt betuttet over sandet i starten, men snart fik hun smag for det og tonsede rundt i bare tæer og hyggede sig. Det kostede da også et bad da vi kom hjem, for Ida havde en fest med at putte sand i håret, munden og alle andre steder.

Ida, Farmor og Farfar leger i sandet
Ida, Farmor og Farfar leger i sandet
Bygger sandslot
Bygger sandslot
Dejligt med sand imellem de små tæer
Dejligt med sand imellem de små tæer
Ida leger på stranden
Ida leger på stranden
Farfar leger på stranden
Farfar leger på stranden
Farfar og  Ida på eventyr
Farfar og Ida på eventyr
Ida tager lige et moment og spejder ud over havet
Ida tager lige et moment og spejder ud over havet
Ida skulle liiiige ned og mærke vandet - Farmor fik også dyppet skoene
Ida skulle liiiige ned og mærke vandet – Farmor fik også dyppet skoene

Hjemme igen

Søndag middag landede vi i Amsterdam. Far havde besøg af Rasmus og Thomas fra Søndagsklubben så dem nåede vi også at hilse på, og lege lidt med. Ida synes Thomas skulle have alt legetøjet og alle Idas bøger, så han var travlt beskæftiget.

Far havde holdt liv i altanen mens mor var væk, så søndag kunne vi plukke de første tomater, som dog stadig står i vindueskarmen for at blive helt modne.

Hjemmedyrkede tomater på vej!
Hjemmedyrkede tomater på vej!

Ude godt hjemme bedst

Hjemturen i flyet gik heldigvis rigtig godt, men mor tror nu stadig det er sidste gang hun tager så mange dage alene afsted med Ida – i hvert fald indtil Ida er noget større. Ida har sovet VIRKELIG dårligt alle nætter med mange opvågninger og meget gråd. Mor kan se, at der er en ny tand på vej (igen!), men mor er overbevist om, at gråden skyldes hjemve og utryghed. Ida har været helt ved siden af sig selv og har slet ikke været sit sædvanlige glade jeg, så fremover tager vi på kortere ture så Ida ikke skal sove så mange nætter uden sin egen seng. Det er hun vist ved at være for stor til.

Heldigvis har Ida været glad og tilfreds siden vi trådte ind af døren i Amsterdam igen. Hun har sovet igennem begge nætter kun med en enkelt opvågning, og mor har ligeledes fået sovet efter de mange dårlige nætter i DK.

Dejligt at være hjemme igen!
Dejligt at være hjemme igen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *