Oud Hollandse Spelletjes – Summer Games!

Summer Games

I går var der gadefest på vores vej, som består af 4 bygninger. Temaet var Summer Games med gamle hollandske lege.

Vores nabo fangede Mor og Ida på vej ud af elevatoren en dag og opfordrede os til at melde os til så vi kunne møde alle de andre naboer, og det synes Mor lød som en god idé og meldte os til med det samme.

"Gamle hollandske lege"
“Gamle hollandske lege”

Arrangementet startede kl 16 og vi skulle ikke medbringe noget da mad, drikke und alles var inkluderet i de 20€ vi på forhånd havde betalt. Vi blev inddelt på forskellige hold og så kunne legene ellers begynde.

Gang i gaden!
Gang i gaden!

Legene bestod bl.a. af sækkeløb med 2 personer i hver sæk og skigang med fire personer spændt fast på to brædder. Der var også en leg, hvor to personer skulle hoppe på en aflang hoppebold / bananfætter fra en ende af en bane til den anden og tilbage igen. Det var ABSURT hårdt og mor præsterede da også at få slidt hul på knoerne på begge hænder i bar ivrighed efter at komme først (hvilket vi selvfølgelig gjorde)!

Stakkels hudløse knoer
Stakkels hudløse knoer

Vi sluttede af med en leg hvor vi på tid skulle få et søm, som var spændt fast i et bælte om livet, ned i en ølflaske uden at bruge hænderne. Derefter skulle man løbe op i den anden ende og gøre det samme når ens makker havde fået sit søm i. Af uransagelige årsager var Mor og Far helt suveræne til denne kunstart trods det at vi ikke havde prøvet det før, og naboerne mente det måtte være noget man gjorde meget i i Danmark og at vi bestemt måtte være rigtige hollændere nu.

Få-sømmet-i-flasken-leg
Få-sømmet-i-flasken-leg

Desværre var det fars hold, som vandt mens mors hold blev nummer 3, så Far fik både guldmedalje og mini-pokal med hjem.

Vinderholdet
Vinderholdet

Efter legene var overstået blev der serveret typisk hollandsk mad – hotdogs, sild, sennepssuppe, frikandeller (frikadeller) og meget andet. Mor blev positivt overrasket over sennepssuppen.

Efter aftensmaden blev der sat gang i en æbleskive-agtig pande og så blev der lavet ‘poffertjes’, som er en blanding af pandekager og æbleskiver, der serveres med smør og flormelis. Det synes Ida var lækkert, lækkert, lækkert!

Poffertjes
Poffertjes

Som prikken over I’et kom den sejeste lille Fiat 900 isbod pludselig rullende ind på pladsen og begyndte at servere is til hele banden. Det synes Ida også var en god deal og hun var da også temmelig klistret da hun blev lagt i seng senere 🙂

Isbilen!
Isbilen!

Efter 4½ time med lege, masser af mennesker, masser af musik og leg med andre børn blev Ida lagt i seng og faldt i søvn med det samme – uden flaske 🙂

Ida havde også en skøn dag hvor hun røg rundt i mange favne når mor og far dystede og særligt to søstre på ca. 12 og 14 år tog sig kærligt af Ida og løftede rundt på hende det meste af dagen. De tilbød da også at de gerne ville babysitte en dag hvis vi fik brug for det, for det var de vant til at gøre for nogle af de andre beboere. Det synes Mor og Far lød som en god idé.

Idas nye babysitter veninde
Idas nye babysitter veninde
Ida leger med bilen...
Ida leger med bilen…
Nabodreng kommer forbi...
Nabodreng kommer forbi…
Nabodreng stjæler bilen...
Nabodreng stjæler bilen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *