‘A det?’

‘A det?’

Ida er begyndt at sige ‘det’ eller ‘a det’ når vi læser i bog og spørger dermed hvad vi ser på billederne. Som oftest er det et dyr, for vi læser absolut flest bøger om dyr. Så skal mor eller far svare og gerne også sige hvad dyret siger for en lyd. Man kan også spørge Ida hvor f.eks. hunden eller koen er og så kan hun de fleste gange pege på det rigtige dyr.

Vi har også et par gange leget ‘hent dyret’ med Ida hvor mor eller far spørger om Ida kan hente koen, grisen, hesten eller et andet af bondegårdsdyrene og der er Ida også ret skrap til at komme med det rigtige.

Far og Ida læser
Far og Ida læser

Mor og Ida læste et blad en dag og da mor spurgte ‘Hvor er mor’ pegede Ida rigtigt på en mørkhåret dame i bladet (som ganske vist ikke var mor men godt kunne ligne lidt), derefter spurgte mor ‘Hvor er far’ og Ida pegede rigtigt på den mørkhårede mand, som lignede far. Mor prøvede det samme på næste side og spurgte hvor far var, men da pegede Ida på en gris. Man kan ikke være lige heldig hver gang 🙂

 Mors lille hjælper

Ida er efterhånden begyndt at kopiere alt hvad mor og far laver. Så da mor sorterede vasketøj her til morgen kunne Ida da lige hjælpe.

"Denne her sok skal vist over i den blå spand i stedet for"
“Denne her sok skal vist over i den blå spand i stedet for”

Ida går også tit rundt og taler i telefon, fjernbetjening, tommestok eller hvad hun ellers lige finder som man kan sige hallo i. Og så er der taskerne. Ida ELSKER at låne mors tasker og tage dem rundt om halsen. Så kan hun bruge mange stunder på at finde små ting og nøgler, som kan puttes i taskerne og tages ud igen, for så at blive puttet i igen.

Store pigen

Ida bliver stadig puttet uden sutteflaske og helt uden brok. Mor har derfor dristet sig til at smide alle gummisutterne ud (med undtagelse af en enkelt som kommer med på næste flyvetur – just in case!).

Farvel flaskesutter!
Farvel flaskesutter!

Det er i sandhed en befrielse ikke at skulle sørge for altid at have en ren og steril flaske klar når Ida skal puttes og Ida har ikke brokket sig en eneste gang over at hun nu bare bliver puttet uden flasken.

Vi har dog haft en par nætter de sidste dage, hvor Ida har været præget af forkølelse og kindtænder så vi har måtte klodse sengen op og dope Ida med flydende panodil et par gange for at få hende til at falde ordentligt i søvn.

Mor gjorde status på Idas bisser her til morgen, men Ida synes det er noget mærkeligt noget, at mor gerne vil kigge ind i Idas mund så med forbehold for fejl ser I herunder status på Idas bisser:

12 bisser har Ida!
12 bisser har Ida!

Mor har dog ret svært ved at vurdere om de 4 kindtænder Ida har fået er de bagerste eller om der kommer en tand mere i hver side endnu længere inde. Mor krydser dog fingre for, at der ikke kommer endnu større bisser, som skal igennem for Ida har været temmelig præget af de 4 hun indtil videre har fået.

Nu er der heldigvis kun 8 tænder igen før hele gebisset er på plads!

Krammemusen

Til mor og fars store fornøjelse er Ida blevet en lille hyggetrold, som gerne vil kramme og krammes. Især hvis Ida er træt kommer hun og putter hos en og man kan også få en god mysser – som ofte bliver en ordentlig smasker med tunge hvis man er rigtig heldig…. Ida er også blevet stor fan af at se Bamses billedbog eller Traktor Tom og får som regel lov at se et afsnit mens mor laver mad. Så sidder Ida i sækkestolen med Ninus og hygger. Allerbedst er start og slut dog hvor der er musik til afsnittene. Det elsker Ida!

De sidste par uger har Ida sovet rigtig godt – og flere nætter har hun sovet igennem – dog med undtagelse af de sidste 2-3 nætter hvor hun har haft snot og tandpine. Det er SÅ tiltrængt for mor med noget søvn og Ida kan sagtens nøjes med en lur når hun har sovet hele natten uden for mange opvågninger. Ida er endda så sød, at hun ofte sover fra 20-8 så mor kan ligge og snue videre når far er smuttet på arbejde. Keep it up Tutte!

Haven

Haven står i fuldt flor og mor venter i spænding på at se hvornår hendes tomater er klar. Flere af tomaterne har den rigtige størrelse, og mangler nu blot den rigtige farve. Vi håber på en masse sol de næste dage så vi snart kan få røde tomater på altanen!

Cherrytomater på vej!
Cherrytomater på vej!

Mor har også masser af basilikum, persille og purløg på altanen og det er SÅ skønt at kunne åbne terassedøren og klippe friske krydderurter til maden.

Basilikum for alle pengene!
Basilikum for alle pengene!

Besøg i Den Haag

På lørdag drøner vi med toget til den politiske hovedstad i Holland – Haag (eller Den Haag som det hedder på hollandsk). Her skal mor, far og Ida på sigtseeingtur og nyde endnu en bid af Holland imens tid er.

Vi har booket hotel fra lørdag til søndag så vi ikke skal skynde os hjem for at få Ida puttet i ordentlig tid, og vi pønser på måske at svinge omkring byen Delft (kendt for det hvide porcelæn med blå aftegninger) inden vi smutter hjem igen, men vi gider ikke stresse på vores miniferie – så nu ser vi 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *