Ferietid

Så er vi retur og efterhånden vel ovenpå efter veloverstået Venedig- og campingtur.

Venedig – San Sebastiano Garden Hotel

Vi startede med 2 overnatninger i Venedig, hvor vi bare tussede rundt og hyggede selv.

Vi havde booket flybilletter med lavprisselskabet Transavia så vi valgte at medbringe vores paraplyklapvogn frem for at betale en klækkelig sum for Idas almindelige klapvogn. Det viste sig dog at være ganske heldigt, at vi havde truffet den beslutning, for Venedig består af rigtig mange kanaler – og ligeså mange trapper over disse kanaler! Dermed måtte vi løfte klapvognen op og ned af alle trapperne rundt i hele byen og vi var temmelig glade for at vi havde måtte nøjes med at få den noget lettere paraplyklapvognen med.

Bæreselen var et godt alternativ i Venedig!
Bæreselen var et godt alternativ i Venedig!

Da paraplyklapvognens ryglæn kan lægges næsten helt vandret havde Ida da heller ikke nogen problemer med at sove lure i klapvognen, omend hun sov noget kortere lure på campingpladsen end hun plejer at gøre.

Der holdes afkølningshvil i en park
Der holdes afkølingshvil i en park
Storcharmør!
Storcharmør!

Vi fløj fra Amsterdam til Treviso lufthavnen ved Venedig og kørte med en lufthavnsbus ind til busstationen. Det hele gik let og smertefrit, lige indtil far opdagede at nogen havde snuppet fars rygsæk ved det andet stop, der havde været på turen fra lufthavnen. Rygsækken indeholdt ALT fars tøj, toiletgrej og sko. Far havde heldigvis været klog nok til at tage pas og penge med op fra rygsækken så det havde vi heldigvis endnu. Buschaufføren var mildt sagt ikke særlig imødekommende og kørte bussen videre før vi nåede at få ud af ham hvad vi skulle gøre. Crap.

Efter at have fundet et kort over Venedig begyndte vi at gå mod hotellet. Da vi drejede ud fra busholdepladsen kom vi forbi et kontor med samme navn som stod på den bus vi kom med fra lufthavnen, så vi blev enige om at stikke hovederne ind for at se om de kunne hjælpe. Da vi var få meter fra døren ind til kontoret gik en anden mand ind af døren – med fars taske på ryggen. Vi blev temmelig forundrede og skyndte os naturligvis efter manden. Det viste sig at manden havde en rygsæk helt magen til og da den havde manglet fra bussens bagagerum tænkte han at der nok var en der var kommet til at tage den forkerte.

Vi var naturligvis glade for at kunne tage rygsækken med derfra, men manden var noget træt af at det ikke var os der havde hans egen rygsæk. Vi forlod kontoret igen få minutter efter. Lettede!

Venedigs kanaler med gondoler
Venedigs kanaler med gondoler

Venedig er en ganske smuk by. Man kan sagens nå at se byen på en weekend som vi gjorde, og det er et absolut must at have et kort over byen. Byen består af små gader og et utal af små stier og smalle genveje – og den er absolut ikke handicap og barnevognsvenlig. Anyways, nu kan vi krydse den af på vores to-do-liste 🙂

En gondolmatros i gang med at charmere
En gondolmatros i gang med at charmere

Lido di Jesolo – Camping Parco Capraro

Mandag formiddag blev vi hentet af Farmor og Farfar i Venedig. De var sejlet over til Venedig med vand-bussen for at hjælpe med at slæbe bagage (men vi ved i virkeligheden godt at det mest var fordi Farmor ikke kunne undvære Ida længere 🙂 ).

Hyggetutten med Farmor og Farfar
Hyggetutten med Farmor og Farfar

 

På vejen mod campingpladsen gjorde vi holdt ved et apotek. Mor var blevet ramt af madforgiftning og måtte lige hente lidt piller til maven inden vi ramte campingpladsen. Italienerne taler et minimum engelsk så det er virkelig svært at kommunikere med dem. Det viste sig da også, at mor havde fået piller mod forstoppelse og ikke mod diarre så der var ikke meget hjælp at hente der. Det fandt mor dog først ud af efter ferien, hvor hun googlede pillernes virkning. Tak apoteker-mand 🙂

Camping-klargørelse!
Camping-klargørelse!

 

Vi havde lejet en campingvogn på pladsen så vi blot skulle have vores tøj og andre pakkenelliker med. Farmor og Farfar havde desuden microovn, rejseseng, legetøj og en del andet Ida-grej med, så vi var godt dækket ind.

Farmor og Farfar havde også et badebassin med til Tutten
Farmor og Farfar havde også et badebassin med til Tutten

 

Campingvognen var ikke en rigtig campingvogn men nærmere en container, som var indrettet med soveværelse, værelse med 3 køjesenge (her sov Ida i rejsesengen), badeværelse, toilet og køkken-alrum. Udenfor var der en overdækket terasse med bord og 4 stole så man kunne sidde der og hygge. Vognen var spritny og fungerede super godt. Vi brugte dog primært vognen som soveplads, da vi derudover var hos Farmor og Farfar fra morgen til aften.

Campinghygge med vinorosso!
Campinghygge med vinorosso!

 

Det viste sig dog at være heldigt at vi havde eget bad da Ida en af aftenerne pludselig kastede en hel flaske mælk op som mor lige havde givet Ida. Så både mor og Ida måtte i brusebad før Ida kunne komme i seng. Farmor og Farfar var på vej ned til vores vogn, hvor de voksne skulle hygge med kaffe og brætspil mens Ida sov, men de måtte gå slukørede hjem igen med en spandfuld vasketøj fyldt med opkast som de i stedet kunne hygge med imens mor og far fik styr på Ida og vasket gulv osv.

Idas havde ligesom mor lidt maveproblemer, men hun virkede dog ikke til at det generede hende. Mor kan i dag se at der er en hel stribe tænder lige på trapperne i Idas mund så måske det har haft effekt på maven i Italien, og det påvirker helt sikkert også Idas humør i disse dage kan vi mærke. Den lille stakkel. Camping-ugen gik med god mad på grill, bade i poolen og ved stranden og ellers bare hygge med Farmor og Farfar med masser af leg og kørsel på børnetoget.

Helgrenerne hygger med dejlig mad
Helgrenerne hygger med dejlig mad
Ida og far leger
Ida og far leger
Ida og Farfar ved havet
Ida og Farfar ved havet
Ida og Farmor på togtur
Ida og Farmor på togtur
Ida og Farmor gør klar til en trækketur med cyklen
Ida og Farmor gør klar til en trækketur med cyklen

Tak for en dejlig uge og Idas første ferie Farmor og Farfar!

Hr. og Fru Danmark tager afsked
Hr. og Fru Danmark tager afsked

Gå, gå, gå!

Ida har øvet sig i at gå hele dagen. Vi har taget en dejlig afslappende feriedag hjemme, kun afbrudt af et besøg hos kiropraktoren og en tur ud til kanalen for at fodre ænder. Ida har derfor haft masser af tid til at gå fra mor til far. Fra TV-bordet til radiatoren. Fra sofaen til TrippTrapp stolen. Osv. Bare på een dag har man tydeligt kunne se Idas udvikling – ikke mindst i hendes selvtillid.

"Nå, hvor skal vi nu gå hen?"
“Nå, hvor skal vi nu gå hen?”

Ida rejser sig op og beslutter sig for at gå et sted hen, og hvis hun falder på vejen rejser hun sig igen og går videre….hvis der ikke er alt for langt. Rumpen må efterhånden være øm og Ida har da også ramt hovedet ind i ting et par gange, men med en krammer fra far eller mor er Ida snart på benene igen og går frejdigt videre. Iiiiih, hvor er Mor og Far stolte af deres lille tut!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *