Gæster og Fester!

Besøg! Besøg! Besøg!

Pyyyyh, hvor har vi haft travlt. Vi har været i Danmark hvor mor var til surprise polterabend hos Sabrina, som skal giftes på lørdag (yay!), til indflytterfest hos Marie og Nees og på besøg hos hele den pukkelryggede. Vi fik et par dages sommervejr så vi kunne smage på mormors græs og næsten på en regnorm og Ida synes det var lidt svært at sove når der var så varmt.

Ida fik lavet et godt styrt hjemme hos Farmor og Farfar da man lige skulle stå selv op af vinduet, hvilket resulterede i nedenstående flotte blå mærke lige i panden.

Ida et par dage efter styrtet
Ida et par dage efter styrtet

Dagen efter vores hjemkomst satte Farmor, Farfar, Bitte og Erik retning mod Amsterdam og 9 timer efter stod de i lejligheden med alle de julegaver, som vi ikke selv har kunnet have med i fly og andre pakkenelliker. Under besøget nåede vi at se tulipanparken Keukenhof med 7 millioner tulipanløg! Det var ganske fortryllende. Herunder ses blot et enkelt billede for mor er slet ikke færdig med at redigere sine billeder fra de sidste par uger endnu så der må komme en fotoreportage senere.

Et sneak-peak fra Keukenhof
Et sneak-peak fra Keukenhof

Vi nåede også på den obligatoriske kanalrundfart og havde god tid til at hygge og lege med Ida. Ida var som sædvanligt i højt humør og sad tålmodigt i klapvognen og kiggede rundt.

Da hele banden igen kørte mod Danmark ankom Pernille, Mathias og Liv for at besøge os.

Far, Pernille, Mathias og en sovende Liv
Far, Pernille, Mathias og en sovende Liv

Det var Livs første flyvetur og hun klarede det brandgodt med en lille lur undervejs. Liv og Ida hyggede med Idas legesager, selvom Ida var lidt en strid banan som hapsede al legetøjet fra Liv ligesom hun legede bedst med det. Liv kravler ikke helt endnu så Ida kunne snildt hapse legetøjet og kravle afsted med tingene så Liv sad tilbage uden noget. Liv affandt sig heldigvis med det og sad fint og kiggede rundt efter nye ting at lege med.

Mor og Pernille hyggede sig med drinks imens far og Mathias kokkererede alt fra Entrecote til Hotdogs. Nu har vi lige et par fridage med afslapning og playdate med vores tyske venner før vi igen fredag drager mod Danmark og bryllup samt en uges ferie i det jyske. Det glæder vi os til!

Ida har så småt tand nummer 5 på vej og er temmelig pjevset i disse dage. Hun vil helst hele tiden kravle rundt på mor eller far, men humøret stiger når man får en afkølet sut til de ømme gummer. Liv har muligvis skoldkopper under opsejling så vi er noget spændte på at se hvad det udvikler sig til og selvfølgelig om Ida i såfald også får skoldkopper inden længe.

Dyrevennen Ida

Af flere omgange har vi været i kontakt med dyr. Bl.a. i Keukenhof (Tulipan-park) og i Amstelpark, hvor der begge steder var en petting zoo med køer, heste, får, geder, hængebugsvin osv. Vi hilste også på en lille hundehvalp i forbindelse med frokost en dag og det endte med at den ellers så glade hundehvalp måtte se sig slået af en endnu gladere Ida som meget gerne ville klappe og lege med den lille hund.

Mor og Ida hilser på en ged
Mor og Ida hilser på en ged

Vinke vinke!

Ida begynder at forstå flere og flere ord. Hun elsker når vi synger klappe-kage-sangen og hopper på rumpen mens hun selv klapper. Hun forstår ‘Tak for mad’ og begynder selv at klappe når vi siger det (en af vores rutiner) og ved at man så kommer ned på gulvet og leger. For nylig er hun også begyndt at vinke når vi siger ‘Vinke vinke’. Da vi var hos kiropraktoren forrige gang vinkede hun til en lille pige, som var på vej ud af døren helt uden vi havde sagt ‘Vinke vinke’.

Farmor og Ida har øvet ‘Værsgo – tak’ og Ida er begyndt at dele sin mad. Eller det vil sige, hun rækker et stykke ud med hånden men tager hånden tilbage før man kan nå at tage maden.

Ida er også begyndt at forstå ‘Skal bamsen/dukken/mor/far ha’ en krammer?’ Når vi spørger og rækker bamsen frem tager Ida den op til hovedet og krammer den. Når det er en rigtig god krammer lægger hun bamsen på gulvet og lægger sig ovenpå den og giver den en ordentlig krammer.

Fremgang hos kiropraktoren

I tirsdags var vi til kiropraktoren og det går klart i den rigtige retning. Vi kan lynhurtigt se om Ida har fået noget maven ikke kan tåle for så går der mere end 1½ dag før der er gevinst og hun skal bruge flere kræfter end ellers. Vi er begyndt konsekvent at hjælpe Ida så hun kommer op i stående position når hun begynder at trykke for at hjælpe maven lidt på vej, og det bærer som regel altid frugt. I de sidste par dage hvor vi har slappet af og været hjemme har Ida været på tønden 2-3 gange hver dag hvor der førhen godt kunne gå en uge imellem. Og nu er det endda uden hverken laktulose eller svesker.

Det er bare super godt, og hvis den gode stime fortsætter trapper vi snart ned til at besøge Dr. Lauren hver anden uge. Ida får stadig ikke hvidt brød og havregrød, men derudover får hun det hun nu kan få af vores mad. Til morgenmad får hun blødkogt æg for tiden og det er et sikkert hit. Som tilbehør får hun f.eks. avocado eller kartoffelmos og en kvart rugbrød. Jo flere forskellige ting der indgår i et måltid, jo mere spiser Ida. Efter besøg af Liv og hendes forældre har Ida fået hang til friske blåbær, så dem har hun også fået en masse af med stor fornøjelse.

I dag har mor bagt nogle spelt-banan-boller til Ida uden sukker. Ida har fået en af dem i dag med smør på så mor er spændt på at se hvad maven siger til det over de næste dage.

Tuttesnacks: Spelt-banan-boller
Tuttesnacks: Spelt-banan-boller

Haven

Haven har båret frugt og vi har nu konsumeret to måltider med hjemmedyrket salat. Det er dejligt altid at have friskt salat ved hånden og det smager af så meget mere end supermarkedets.

Salat i stride strømme og radiser på vej
Salat i stride strømme og radiser på vej

Da mor og Ida kom hjem fra Danmark havde far passet godt på mors have og vandet den godt så den overlevede de mange solskinsdage.

Tulipaner lige ved at springe ud
Tulipaner lige ved at springe ud
Tulipaner i fuldt flor og krydderurter på vej
Tulipaner i fuldt flor og krydderurter på vej
Pinseliljer og tomatplanter på vej
Pinseliljer og tomatplanter på vej
Lækker frokost med salat af egen avl!
Lækker frokost med salat af egen avl!

Og sidst men ikke mindst:

En undsluppen baby som ikke havde tid til at få nyt tøj på
En undsluppen baby som ikke havde tid til at få nyt tøj på

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *