40+3 (24. juli 2012)

Så er sidste jordmoder-visit klaret. Karen-Marie mente stadig det så rigtig godt ud med det hele og at Lillepigen nok skulle komme ud når hun var klar.

Hun skønnede Lillepigen til at være 3000 gram og synes hun havde taget rigtig godt på i løbet af de sidste to uger og kunne godt forstå hvis den vordende moder synes hun havde baby over det hele da Lillepigens numse ligger helt oppe i ribbenene så der kun var en fingers bredde tilbage til moderens mavesæk. Den vordende moders appetit er dog ikke påvirket af dette.

Karen-Marie nævnte desuden at ifølge de statistikker hun kender til fra sundhedsvæsenet går en førstegangsfødende i gennesnittet 3-4 dage over tid, hvilket betyder, at Lillepigen i såfald vil skulle komme ud i morgen eller torsdag – men lad os nu se. Der er stadig ingen tegn på, at den unge dame er på vej sydpå.

Herunder ses en kalender med familiens bud på hvornår Lillepigen kommer ud:

Kalender

Som I måske vil bemærke er igangsættelsen flyttet fra d. 1. august til d. 2. august. D. 1. august fik vi skrevet ned allerede ved første jordemodervisit, men vi har åbenbart talt forkert – det er ihvertfald først d. 2. august, at vi bliver sat i gang såfremt Lillepigen ikke er kommet ud inden da.

Vi har nu fået booket en tid til igangsættelse den 2. august kl. 9 på Rigshospitalet. Den vordende moder vil dog minde bedsteforældre og andet godtfolk om, at det ikke nødvendigvis er denne dato Lillepigen kommer ud da igangsættelsen godt kan tage flere dage. Lillepigen skal dog stadig være ude senest d. 5. august, men forhåbentlig kommer hun selv ud inden en igangsættelse bliver aktuel.

Karen-Marie tilbød at booke endnu en jordemoder-aftale igen om en uge, men vi blev enige om, at så længe mor og barn tilsyneladende har det rigtig godt var der ingen grund til at booke nogen aftale. Skulle der opstå noget i løbet af ugen kan der dog sagtens laves en aftale. Vores jordemoder Karen-Marie går på ferie på lørdag så det bliver spændende om vi støder på hende på Rigshospitalet eller om vi har set hende for sidste gang. Det afhænger jo både af om Karen-Marie er på arbejde når fødslen går i gang og i den sidste ende er det jo helt op til den unge dame, hvornår hun synes hun vil ud til os.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *