38+4 (11. juli 2012)

Når man nu er på barsel skal man jo huske at hygge sig og slappe af – så da dagens gøremål var overståede og en veninde postede et link med titlen “Chokoladekage på 5 minutter” på Facebook tænkte jeg – det skal da prøves! Resultatet ses herunder.

Ingredienserne er ca. de samme som i en almindelig chokoladekage, tricket er derimod, at man bager den i micro-ovnen så den kun skal bage i 3 min. (vores ovn gik lidt længere op i watt end angivet i opskriften så min fik kun 2,5 minut og det var nok).

Resultatet var ret imponerende – selvom den på billedet ser temmelig ubagt ud var det slet ikke tilfældet – kagen var gennembagt hele vejen igennem og rummede noget mere kage end først antaget. På trods af jeg havde taget den største kop vi havde ramte kagen alligevel toppen af micro-ovnen undervejs, hvilket vist også kan ses på formen på billedet.

Skal jeg lave den igen (og det kunne godt tænkes, hvis man lige blev lækker sulten en anden dag) så bliver det i en bredere, lavere kop med mindre bagepulver – og måske i virkeligheden kun halvdelen af portionen for hold nu op der var meget kage – nok til man faktisk godt kan dele den. Den vordende fader var dog på arbejde da kreationen fandt sted så moderen valgte i stedet for at dele den med Lillepigen som satte stor pris på den 🙂

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *