17+3 (14. februar 2012)

Februar måned er dedikeret til at den lille ninja kan vokse og blive en stor ninja. Der er ingen undersøgelser hos læge, sygeplejerske eller jordemoder og ingen ultralyd. Vi ved dog der sidder nogle ivrige bedsteforældre derude som gerne vil følge med så her er en oversigt over hvad der kommer til at ske i den nærmeste fremtid:

3. Marts – Misdannelsesscanning (hvis vi er heldige får vi her kønnet at vide – og ja vi vil gerne vide det – og ja vi skal nok give Jer besked så snart vi ved hvad det bliver – det forudsætter dog at baby vil samarbejde og ligge på den rigtige måde)

13. Marts – 2. besøg hos jordemoder (første gang vi var til jordemoder var det en vikar så nu er vi spændte på at møde den ‘rigtige’ jordemoder, som skal følge os helt til fødslen)

11. April – lægetjek + blodprøve (her afleverer man en urinprøve og så tjekker lægen bl.a. om der er sukker, protein eller andet i prøven som ikke bør være der. Desuden skal Heidi aflevere en blodprøve da hun er en af de ca. 15% i Dk, som er rhesus negativ. Såfremt babyen er rhesus positiv skal Heidi have en indsprøjtning for at sikre at hun ikke danner antistoffer under næste graviditet)

2. Maj – Glukosebelastningstest (en standardtest man tilbyder gravide hvis der er sukkersyge i familien på den ene eller anden side – også selvom det blot er ‘gammelmandssukkersyge’. Testen består i at man faster fra kl 22. d. 1. maj, møder op på Riget kl 8 d. 2. maj og drikker en sukkerholdig drik. Efter et par timer i venteværelset får man så svar på om man er ved at danne graviditetssukkersyge)

8. Maj – 3. besøg hos jordemoder (der kommer flere besøg, de er dog ikke planlagt endnu)

25. juni – Heidi på barsel (4 uger før termin – datoen er ikke helt fast – det skal aftales nærmere med Heidis arbejdsplads)

22. Juli – Termin (vi satser stærkt på at baby er ligeså struktureret og perfektionistisk som sin mor og kommer til tiden eller lidt før 🙂 )

 

Bonusbabyinfo: Baby er ca. 12,5 cm lang i dag + ben og vejer ca. 200 gram.