13+5 (20. januar 2012)

2. gang lykkens gang!

15 minutter tog det den nye og yngre scanne-dame at få et rigtig godt billede af den lille ninja som stadig var fuld af liv men gerne ville ligge på ryggen for os så vi kunne få et godt billede og få styr på statistikken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Formålet med nakkefoldsscanningen er at undersøge om baby har en forstørret nakkefold da dette kan være et tegn på downs syndrom. Hvis sandsynligheden er højere end 1:300 får man tilbudt diverse ekstra undersøgelser for at se nærmere på om alt er som det skal være. Vi var dog ikke nervøse da den kommende moders unge alder alene reducerede risikoen en hel del. Og det viste sig da også at det hele var som det skulle være. Vores sandsynlighed for at få et barn med downs syndrom var 1:18.500 så vi var rigtig glade for at det hele så sundt og godt ud og at vi nu bare skulle vente på at den lille voksede sig stor og stærk.

Terminsdatoen blev rykket frem til d. 22. juli baseret på hvor stor baby var. Alle babyer frem til uge 14 er nemlig den samme størrelse så man baserer terminsdatoen på hvor stor (og dermed gammel) babyen må være på dagen for scanningen. Sygeplejersken havde oprindeligt beregnet den til d. 25. mens vi selv kunne få det til den 23. juli.