Julehygge

Maya 8 Måneder

Maya er nu 8 måneder (og 11 dage). I dag har sundhedsplejersken været forbi og Mor var meget spændt på hvor stor Maya var blevet og ligeledes at få sundhedsplejerskens vurdering af, hvor Maya rent motorisk ligger i forhold til sin alder. Da Ida var 8 måneder blev hun målt og vejet til 73 cm og 8520 gram af sundhedsplejersken. Maya er en større basse og måler 76 cm og 10580 gram. Mor troede faktisk Maya vejede mere for sidst hun blev vejet er snart 3 måneder siden og der blev hun vejet til 9950 gram. Maya er stadig tung i forhold til sin længde, men hun følger sin kurve, som så småt er begyndt at flade ud.

Derudover lavede sundhedsplejersken en BOEL prøve, hvor hun ringede med nogle klokker og legede med en rød pind for at teste om Maya skelede, og om hun derudover reagerede som hun skulle. Maya bestod!

Smukke Maya med de store brune øjne <3
Smukke Maya med de store brune øjne <3
Titte-bøh!
Titte-bøh!

Maya er inde i en periode hvor hun er utrolig ked af det nærmest hele tiden og vi har rigtig svært ved at finde ud af hvorfor. Er det mavsen? Er det ørerne? Er det (endnu flere) tænder? Det eneste der giver Mor en smule ro er at hun ved der ligger et stort udviklingsspring omkring de 8 måneder, hvor mange børn bliver kede af det og hvor det går udover nætterne. Og så også fordi Mor kan læse at Ida havde det helt på samme måde da Ida var 8 måneder gammel.

Maya vil helst sove i Mors armhule med babsen i munden hele natten. Mors krop er ved at være meget øm af at ligge på samme side hele natten, og så er Mor træt. Rigtig træt. De sidste 4-5 nætter har Maya været vågen hver time. Hele natten og det eneste der har kunnet få hende til at sove videre har været at give hende babsen i munden. For et par uger siden var vi forbi Sansemotorisk Klinik, hvor vi er startet til træning med Maya. Sundhedsplejersken, der driver klinikken fortalte, at det er et typisk mønster hos mange babyer i denne alder, og at det nemt bliver en ond cirkel, hvor baby spiser sig mæt hele natten så baby ikke er sulten til rigtig mad næste dag og dermed ikke er mæt nok til at sove igennem. Hun fortalte at det eneste der er at gøre, er at tage en kold tyrker – en nat uden mad, hvor Maya blot tilbydes vand af en kop og så ellers trøstes på bedste vis – uden babs. Den kolde tyrker tog Mor og Maya så i nat. Maya fik ikke noget mad, men blev trøstet og fik en tår vand af en kop og så måtte hun ellers klare sig igennem natten uden mad. Det gik også nogenlunde. Mor måtte gå rundt med Maya på armen og trøste i nogle timer, men der var ikke meget gråd. Far synes dog Mor skulle give efter og lade Maya få noget mælk ved midnat, men Mor havde nået et punkt, hvor enten hun eller Maya røg ud af vinduet, hvis der ikke snart sker en ændring og nu er vi i gang. Så håber vi på at det ikke tager alt for mange nætter før Maya vænner sig til at det altså er om dagen at man skal spise og om natten sover man.
Sundhedsplejersken bakkede Mor op i dag og sagde at det var den eneste måde at gøre det på og i de svære tilfælde kunne det være nødvendigt at Mor simpelthen tager på weekendtur og Far tager over i et par dage. Det vil dog betyde at amningen helt hører op og det synes Mor ikke der helt er grund til endnu, men en voldsom nedtrapning hvor Maya kun bliver ammet max 3 gange om dagen er nødvendigt for at give plads til rigtig mad som kan holde hende mæt hele natten.

Maya spiser stadig nærmest ingenting om dagen – allerhøjst en lille portion grød og en kvart bolle – resten skal man virkelig kæmpe for at få i hende. Formentlig som sundhedsplejersken hos Sansemotorik sagde, fordi tanker om natten. Ida er den bedste underholdning når Maya skal spise, for så er Maya så optaget af at se på, hvad hun laver og glemmer egentlig at hun spiser.

Julekort-foto-session

I går benyttede Mor sig af foto-klovnen Mormor, som altid er god for underhold når der skal smile-billeder i hus. Lidt sent kom billederne til årets julekort i hus, men julekortene er nu bestilt så de forhåbentlig kan nå at blive skrevet og komme afsted før jul!

Herunder ses et par af pletskuddene, strikkjolerne er (selvfølgelig!!) produceret af vores eget strikke-geni Farmor.

Juletutterne charmeret af Mormor
Juletutterne charmeret af Mormor
Julenissen Maya
Julenissen Maya
Julenissen Ida, som måtte bestikkes med en slikkepind for at få nissehuen på <I:)
Julenissen Ida, som måtte bestikkes med en slikkepind for at få nissehuen på <I:)

Jule-logerende og besøgende

Efter vi er hjemvendt fra bryllupsrejse har vi haft rigtig mange besøg. Både Mormor og Farmor har været forbi og hjulpet Mor mens Far har jobbet med overnatning i Sverige og været til julefrokost. Det har været skønt med ekstra hænder og begge bedstemødre har været med i Tivoli og se årets juleudstilling. Vi takker for hjælp og besøg!

Derudover har vi også haft en masse venner og veninder på besøg – de fleste bare til kaffeaftaler, men det har været super dejligt med de mange besøg og undskyldninger for at spise æbleskiver!

I går var vi til advents-hygge hos Anne og René, hvor den stod på Annes hjemmelavede æbleskiver og lækker frokost. Begge piger havde en fest med leg og hygge, og Mor og Ida fik tegnet et par kravlenisser, som blev monteret i stuen som hjemmets eneste julepynt.

Duoen Anne og Ida på guitar og ukulele, spiller på loftet sidder nissen
Duoen Anne og Ida på guitar og ukulele, spiller på loftet sidder nissen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *