Maya 7 måneder

Maya 7 måneder

7 måneder = 7 tænder. Måske snart 8. Sådan fungerer Mayas tandlogik åbenbart. Tand nummer 7 har været meget længere undervejs end de tidligere tænder, og det har betydet flere smerter for Maya-musen. Nu er den dog ved at være helt igennem og det glæder vi os over. Så er der kun 13 igen indenfor de næste 1½ år! Udover Maya er der en dreng i mødregruppen, som har 3 tænder, ellers er de alle tandløse endnu.

Maya er en stor (vores vægt er gået i udu, så præcis status må vente, men vi taler +10 kg og str. 80/86) og glad starut, som lige skal se folk an før hun smiler over hele femøren. Hun er meget glad for Mor og babserne og når hun først har sat sig for at hun skal have en tår mælk er der ingen vej tilbage. Maya nægter stadig både sut og sutteflaske. Hun er begyndt at spise mere fast føde, men det meste ryger stadig på gulvet, i ørerne eller bliver mast ud imellem fingrene. Mor gør dog alt hvad hun kan for at få Maya til at spise sig så mæt som muligt i håb om at hun snarligt vil sove igennem. Favoritmad er rejer, ostehaps, sveskemos, mariekiks og sempers grødpouches.

Mmmmmmariekiks!
Mmmmmmariekiks!

Mor har forsøgt sig med at ændre på vores putteritual for Maya – i dag er vi på dag #9 og allerede efter 3 dage var der store fremskridt at spore. Maya sover nu hele natten i sin egen seng og er kun forbi Mors seng for at spise 3-4 gange pr. nat. Typisk kl. 22.30/2.30/5.30. Maya burde efterhånden kunne undvære måltidet midt på natten, men bare det, at Mor nu kan have sin seng i fred så hun ikke skal sove i ske med Maya hele natten er store fremskridt! Mor kan endda nøjes med at give Maya mad 10 min. pr. gang og kan så ligge Maya tilbage i sin egen seng helt uden brok. Mor har dog også gjort en indsats for at Maya skal falde i søvn i sin egen seng og ikke med brystet i munden i håb om at Maya kan lære selv at falde i søvn igen når hun vågner i løbet af natten. Det er hårdt arbejde og kræver, at Mor lægger Maya ned og tager hende op igen 10 gange hver aften indtil tidspunktet er helt rigtigt og Maya er tilpas træt til at hun blot lægger sig til at sove, men Mor er sikker på at det nok skal give pote og Ida glæder sig til at hun får en ny sovemakker på værelset.

Det går også rigtig godt med lurene ude i klapvognen om dagen. Typisk sover Maya fra 10-11.30/12 og igen fra 15-15.35. Hun skal stadig køres med for at falde i søvn, men det er mor sikker på bare er en vanesag – og om ikke andet så skal vuggestuen nok få lært hende selv at falde i søvn til lur 🙂

Den bedste leg er ‘kuk kuk bøøøh’ og så er Maya ellers tosset med at vinke 🙂 Maya er bagud motorisk pga. sin skadede arm. Hun er ikke meget for at ligge på maven i mere end et par minutter af gangen og hun skal helst have selskab på gulvet. Hun kan dog godt dreje sig rundt med armene så hun er lidt mobil – dog kun på et glat gulv. Der er stadig meget lang vej til, at Maya kravler og Mor er faktisk ikke sikker på, at Maya har styrke nok i armen til, at hun nogensinde kommer til det. Mor tror nærmere at Maya kommer til at gumpe sig frem på rumpen eller begynder at rejse sig og gå i stedet (om laaaang tid).

Sygdomstut 1 og 2!

Oveni tandsmerter har Maya fået en god omgang racer-rumpe, som nu har stået på i 4 dage med hyppige, vandige bleer dag OG nat. Derudover er Maya-musen dog ikke mærket af, at mavsen er i uorden, og humøret er i top! Mor ringede til lægen i dag for lige at høre om der var noget at være bekymret over, men han sagde, at så længe hun ellers trives, spiser og har våde bleer så skal vi først reagere, hvis det bliver værre eller hvis det er uændret om 3 dage.

Ida har fået sig en grim forkølelse som toppede i weekenden, hvor hun måtte sove siddende op af Far natten til søndag for at få bare lidt søvn. I morges var Ida stadig ret mærket af forkølelsen, så Mor besluttede at beholde Ida hjemme i dag, når der nu var mulighed for det. Det synes Ida var en fest og humøret var da også i top allerede efter morgenmaden, hvor Mor og Ida aftalte at tage på legepladsen under Mayas lur. Dagen er gået rigtig godt, selvom det er benhårdt ikke at have 5 minutter for sig selv i løbet af dagen (pigerne sover på skift) og Ida kommer i vuggestuen igen i morgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *