Juleforberedelser i det lille hjem

Julehygge

I denne weekend er vi så småt ved at gå julen i møde. Mest fordi vi smutter på bryllupsrejse lige om lidt, og så vil Mor gerne have at der er styr på julesokken til Idas kalendergaver (Mor er allerede klar til og med nummer 18!) og klar til oppyntning når vi kommer hjem. Derfor var Mor på loftet i går og hente alt vores julepynt ned så vi er helt klar til december-racet!

Ida syntes det var ligeså spændende som Mor og gik straks i krig med at åbne kasser og pakke ud. Det greb om sig og pludselig havde vi pyntet juletræ (vi har det smarteste plastikjuletræ, som ikke drysser, som kan bruges år efter år, som kan pakkes sammen til ingenting og lægges på loftet – og allersmartest kan det foldes ud lige i den størrelse og retning man har plads til når man bor i en lejlighed og måske kun har plads til et ‘hjørne-juletræ’!

Ida hjælper med at pynte juletræ....
Ida hjælper med at pynte juletræ….
...dyb koncentration!
…dyb koncentration!
Jul <3
Jul <3

I dag har vi været en tur i Zoo efter Idas ønske og mens vi tussede rundt deroppe tikkede der en invitation til hjemmelavede æbleskiver ind fra Anne og Onkel René. Det kunne vi selvfølgelig ikke takke nej til, så vi toppede den med at invitere os selv på risengrød oveni så aftensmaden var sikret.

Anne havde kreeret toplækre æbleskiver som blev spist rub og stub (Maya fik den sidste da hun kom op fra lur nede i Renés gård) og René havde på Mors opfordring lavet risengrød som havde kogt færdig under dynen, så vi havde masser af tid til hygge og leg imens maden passede sig selv. Risengrøden var også et hit hos begge piger og Ida måtte da også lige op og have en ekstra portion da vi var ved at rydde maden væk igen. René havde lavet en kæmpe portion så Mor fik en stor rest med hjem til Ida og Maya til aftensmad i morgen – så er lykken gjort!

Familien hygger med det fine vendespil som Anne og Ida havde lavet
Familien hygger med det fine vendespil som Anne og Ida havde lavet

Efterårsvejr

Efteråret er rigtig sat ind og det er ved at være for koldt, mørkt og trist at lege i gården efter vuggestue, så Mor forsøger at tænke kreativt og sætte Ida i gang med nogle hyggeprojekter i stedet for bare at tænde for Mickey Mouse.

Gråvejrsdage udnyttes til krea-hygge
Gråvejrsdage udnyttes til krea-hygge
Med fine resultater
Med fine resultater

Mor har også selv været i krea-hjørnet og fået opdateret vores dør-foto. Hvad der startede med ‘Her bor Heidi og Allan’ og i Amsterdam blev tilføjet ‘Og Ida’ er nu igen blevet opdateret så det også rummer Maya.

Familien Gade Helgren
Familien Gade Helgren <3

Mayas Mavse

Maya har nu på 11. dag diarré. I dag er vi dog (indtil videre) nede på 4 bleer frem for 6-10 stk. som det tidligere været og i aftes og i dag har Maya spist en del mad (udover amning). Den sidste uge har Maya ellers holdt sig til Mariekiks, men i går kunne hun ikke modstå Fars lækre kylling, bearnaise-sovs og ovn-kartofler. Det var skønt endelig at se Maya med appetit igen og Ida var også godt tilfreds med menuen 🙂

Maya er endelig begyndt at have en smule appetit igen
Maya er endelig begyndt at have en smule appetit igen

I torsdags var vi forbi lægen for at få tjekket at Maya var OK. Lægen synes ikke der var noget alarmerende over Mayas tilstand men nu hvor vi snart skal ud og rejse synes han dog det var på sin plads at få lavet et par afføringsprøver for en sikkerheds skyld. Nu håber vi bare at vi kan nå at få svar før vi skal afsted!

2/3 prøver klaret og klar til postkassen!
2/3 prøver klaret og klar til postkassen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *