Ida 2 år

Den 3. august fejrede Ida sin 2. fødselsdag. Det var en stor dag og vi havde valgt at fejre fødselsdagen sammen med Mayas barnedåb og holde en vældig fest.

Vi startede dagen med fødselsdagssang for Ida da hun vågnede kl. 7. Det synes Ida ærlig talt var noget underligt noget, og hun sad da også bare pænt og ventede på at vi blev færdige med at synge. Så skulle Ida med Farfar ud og hejse flaget og derefter var der fødselsdagsmorgenmad.

Ida hjælper Farfar med at hejse flaget
Ida hjælper Farfar med at hejse flaget

Ida er en glad og livlig pige. Ida er en ude-pige og en rigtig selskabsløve. Ida vågner som regel ved 7tiden hver morgen og så er der ellers tryk på indtil kl 20 hvor hun bliver puttet. Dog lige med 2 timers middagslur fra 12-14, hvor batterierne lades op. Ida har temperament og har en mening om tingene. Ida taler efterhånden rigtig fint, men af og til kan hun godt blive ked af det og frustreret når hun ikke formår at udtrykke sig eller hvis tingene ikke lige helt sker som hun gerne vil have det. Små ting kan ødelægge Idas verden på få sekunder, hvis hun havde tænkt tingene anderledes og så skal man krammes, kysses og trøstes – og gerne distraheres lidt for at komme i godt humør igen.

Ida, 2 år
Ida, 2 år

Højde og Drøjde

Ida vejer 11,5 kg (hvilket hun har gjort i laaaaaang tid efterhånden) og måler 88 cm hvilket betyder, at hun efterhånden er en rigtig lang og slank pige med masser af stumpende bukser og ærmer 🙂

Søvn

Ida sover for tiden rigtig fint om natten. Hun har brug for at der sidder en (som oftest er det Far) på hendes værelse hos hende mens hun falder i søvn, men så hører vi til gengæld sjældent noget til hende før næste morgen.

Tid til fordybelse
Tid til fordybelse

Leg

Ida vil helst have nogen at lege med og leger generelt bedst når hun er udendørs, hvor hun kan bruge oceaner af tid på at tusse rundt og kigge på alt og intet.

Ida elsker at lege med kaffestel (især udendørs eller i badet, hvor man må lege med vand), Ida elsker at tegne og allermest elsker Ida at lege med Maya. Lillesøster er Idas bedste ven, og før Ida overhovedet når at sige hej til Mor, når Mor henter Ida i vuggestuen, råber Ida ‘Maya! Krammer Maya‘ og så skal Maya både kysses og krammes. Ida synes dog det er lidt strengt når Maya er i gang med at lege med et stykke legetøj og man ikke bare må tage det, men vi øver at man skal komme med et andet stykke legetøj så Maya også har noget at legetøj. Det fungerer ikke helt endnu, men Mor er meget obs på at Ida ikke skal blive en lille bisse, der ikke vil dele, så her er der ingen kære Mor.

Tid til kaffepause!
Tid til kaffepause!
Ida + Farmor = Total symbiose!
Ida + Farmor = Total symbiose!
Søstre
Søstre <3

Selvom Ida er en fræk, frisk og udadgående pige, bliver hun til tider utryg og vil gerne op i en favn. Det kan være hvis der kommer en stor hund eller hvis der pludselig kommer en motorcykel forbi, som larmer. Ida er også helt afhængig af hendes sut og hendes Ninus, og kan slet ikke falde i søvn uden begge dele. Ida skal til sit første tandlægebesøg i næste uge og Mor er noget spændt på hvad tandlægen siger til sutte-bisserne…

Ninus
Ninus

Mad

Ida spiser alt og er altid sød til at smage på maden. Der er aldrig noget, der er ad og hvis der er noget, som ikke smager hende den ene dag kan det være livretten den næste. Mor nåede lige at fortælle Morfar og Bedste Grete i ferien, at det eneste Ida ikke gider spise er hakkebøffer, og dagen efter slugte Ida 1½ hakkedreng som en anden sulten slagterhund hjemme hos Farmor og Farfar. Ida spiser ikke oliven, men det gør Mor heller ikke, så det tæller ikke med 🙂

Ida ELSKER kage!
Ida ELSKER kage!

Ida er en sukkergris og kunne spise kage, slik og is hver dag, hvis hun fik lov. Dog spiser Ida sjældent særlig store portioner af gangen og levner gerne en halv is som Mor må få eller gemmer noget af kagen til senere.

Livretten er pt alt, der kan hældes sovs på. Gerne med ris ved siden af. Boller i karry er et stensikkert hit. Pasta er Ida også stor fan af og spiser ligeså store portioner, som Mor og Far.

Ida er desuden rigtig sød til at dele sin mad – også selvom det er kage eller slik – og Maya har da også fået lov at smage rosiner og havrefras-snacks når hun nu alligevel bare ligger der på ryggen med åben mund 🙂

Mavsen

I løbet af ferien i Jylland er det lykkedes os at trappe Ida ud af hendes Movicol (afføringsmiddel) som hun har fået siden december. Før Movicol fik Ida lactulose, som hun startede på allerede da hun var 2 uger gammel og begyndte at få problemer med forstoppelse da hun begyndte at få sutteflaske. Mor har forsøgt at trappe ned flere gange, men hver gang har det resulteret i en ked-af-det Ida, som fik meget hård mave og blev ked af det.

Mor er stadig meget opmærksom på hvordan Idas mave klarer det, og indtil videre går det fint, så længe vi holder os fra havregrød, som straks går i mavsen og så længe vi sørger for at Ida får rigeligt med væske. Mor har efterfølgende givet Ida en halv dosis Movicol to gange, hvor hun har haft lidt hård mave, men generelt går det faktisk rigtig fint. Det er så skønt for Ida-musen.

Hverdagen som vuggestue-barn

Ida har siden januar gået i vuggestuen Eventyrhaven. Det er hun rigtig glad for. Hun har et særligt bånd til to af pædagogerne på stuen samt hendes bedste veninde Joanna, som får et kram hver morgen og eftermiddag. De er SÅ søde sammen.

Efter Maya er kommet til verden er det blevet Fars tjans at få Ida op om morgenen, at få Ida i tøjet, spist af, børstet tænder og så afsted i vuggestuen. Ida er tit morgensur. Virkelig morgensur! og det på trods af, at hun selv vågner og kalder, at hun vil op af sengen.

Ca. 7.30-8 ruller Far og Ida afsted og så leger, hygger, spiser og sover Ida ellers frem til at Mor og Maya eller Jane henter Ida igen kl 15. Ida er næsten altid glad for at blive afleveret, men hun har som regel brug for at komme over i en favn hos en af pædagogerne mens Far smutter afsted – det er heldigvis også vuggestuens politik, at der altid skal være en åben favn ved aflevering, så det fungerer helt fint.

Ida er glad når hun bliver hentet og er næsten altid klar til at komme med hjem – hvis man ellers lige er leget færdig.

På fredag har Ida sidste dag i vuggestuen Eventyrhaven og på mandag starter hun så på Solstuen i vuggestuen Carlsvognen i stedet. Det gør hun fordi vi har fået en plads til hende i Carlsvognen, som er en af de institutioner vi ønskede hende i allerede da hun blev opskrevet få uger gammel.

Carlsvognen ligger lige om hjørnet fra hvor vi bor, og Mor har målt at det tager 3 minutter og 33 sekunder at gå fra dør til dør (Mor-tempo), hvor det i dag tager 30 minutter hver vej (Mor-tempo) når Ida skal hentes til fods i Eventyrhaven. Det bliver en kæmpe fordel for Mor når Ida skal hentes da Mor så ikke længere behøver at planlægge en længere udflugt med Maya hver dag. Mor håber også, at Ida bliver rigtig glad for det når hun lige er vænnet til det nye sted. Heldigvis har vi Farmor til rådighed i næste uge så Mor kan være en del timer med Ida i vuggestuen og køre hende ind, imens Farmor passer Maya. Den nye vuggestue er mindre og har en helt og aldeles fantastisk legeplads (Mors mødregruppe-veninder betegner det som Frederiksberg kommunes bedste vuggestue legeplads!) så det håber vi også Ida synes.

Tid til en tænkepause
Tid til en tænkepause for skønne, dejlige, smukke Ida

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *