Hos sundhedsplejersken og en ny hverdag starter

Hos Sundhedsplejersken

I går var Mor og Maya forbi sundhedsplejersken da vi havde tiltrængt rengøring i hjemmet imens 🙂

Maya blev målt og vejet, og Mor og sundhedsplejersken talte om Mayas trivsel

Specs:
Højde: 57,5 cm
Vægt: 4,96 kg

Vægten er ret gennemsnitlig for Mayas alder, mens hun ligger et stykke over den øverste kurve for højden 🙂 Mor synes nu ellers Maya er ved at blive lidt tyk, men det er primært på hage(r)n(e) og på lårene, der så småt er ved at danne elastikker. Ida har altid været en lille spinkel starut så Mor synes det er helt underligt med sådan en tyk basse – det skal da også siges at Maya ikke laver meget andet end at sove og spise.

"Hva' Mor! Siger du jeg har fået dobbelthager?!"
“Hva’ Mor! Siger du jeg har fået dobbelthager?!”

Udover dobbelthagen kæmper Maya også med hormonknopper og hårtab for tiden. Hun er i det hele taget en flot lille fis for tiden – heldigt man som forældre er temmelig blinde overfor den slags 🙂

Maya er ramt af hormonknopper og ligner en teenager
Maya er ramt af hormonknopper og ligner en teenager

Maya er et meget varmt barn så Mor har måtte finde de kortærmede bodystockings frem så hun ikke bliver så varm. Om natten sover Maya blot med en bodystocking og et tyndt tæppe – hvis Mor får puttet sig for tæt på Maya med dynen er Maya drivvåd når vi vågner igen. Med Ida var det helt anderledes. Ida var en lille frossenpind, som altid skulle pakkes ind og som blev marmoreret og kold så snart hun fik tøjet af.

Amning

Amningen går stadig noget op og ned så efter aftale med sundhedsplejersken supplerer Mor nu med modermælkserstatning efter de fleste måltider så Maya kan sove en god lur, og Mor (og Mors babser) kan få en pause engang imellem. Sundhedsplejersken var nervøs for at Mor ville blive kørt helt ned ellers når hun også har en storesøster Ida at tage sig af om eftermiddagen, så Mor måtte bøje sig og give Maya mere modermælkserstatning, selvom Mor nu nærmest bare venter på at amningen stille og roligt dør ud.

Et stk. Maya slået ud efter amning
Et stk. Maya slået ud efter amning

Maya er ellers rigtig glad for at blive ammet, og nætterne fungerer meget fint med, at Mor ammer Maya liggende så vi begge blot kan falde i søvn undervejs.

En træt lille My
En træt lille My

Potte-tutten

Ida har igen været på potten og leveret en lille pøl tis. Ida var ikke helt så utryg ved situationen denne gang, men fokuserede mere på at hun nu skulle putte papiret i toilettet og op og trykke på ‘skyl’-knappen.

Mor har købt nogle små klistermærker som hun påtænker skal være ’tisse-mærker’ sådan at Ida får et lille klistermærke hver gang hun har tisset i potten så hun motiveres til at blive ved med at synes det er sjovt. Mor mangler blot lige at finde ud af hvad klistermærkerne skal sættes op på.

Barnedåb

Mor og Far har kigget datoer til Mayas barnedåb og er blevet enige om at holde det den 3. august 2014, hvis vi kan finde en præst, der har tid og lyst den dag. Det er samme dag som Ida fylder 2 år, så vi tænker at slå de to begivenheder sammen til en fest, da mange af gæsterne vil være gengangere. Mor og Far tænker at Ida vil synes det er en vældig fest med alle de mennesker, og Maya er helt sikkert lige glad med om Ida får noget af opmærksomheden på denne dag 🙂

Onkel René har, ligesom med Ida, takket ja til at være gudfar, men det er også så langt vi er nået i planlægningen. Tingene går ikke så stærkt herhjemme for tiden 🙂

Hyggetid og Hverdag

I dag var første rigtige hverdag, hvor far afleverede Ida i vuggeren i morges og Mor og Maya hentede Ida i eftermiddags. Mandag og tirsdag har vi nydt godt af Janes hjælp både til hentning, zoo-besøg og madlavning, og i går hentede Far Ida så vi havde et par ekstra hænder.

Ida nyder en is i Zoo sammen med Jane
Ida nyder en is i Zoo sammen med Jane
Vi sender en kærlig tanke til Jane, som har sørget for maden hele ugen indtil videre. Tak :)
Vi sender en kærlig tanke til Jane, som har sørget for maden hele ugen indtil videre. Tak 🙂

I dag var det så Mors tur og det gik heldigvis rigtig fint. Maya sov hele vejen til og fra vuggestuen og Ida var i højt humør da Mor hentede hende. Da vi kom hjem legede vi i haven mens Maya sov og efter at have fodret Maya af lidt senere gik vi alle tre ned i gården igen. Maya tog – en anelse ufrivilligt – endnu en skraber og Mor og Ida hyggede i telt og på trampolinen.

Ida og Mor hyggede i gården i mens Maya tog en lur
Ida og Mor hyggede i gården i mens Maya tog en lur

I weekenden lykkedes det sågar også at få begge tutter til at nappe side om side samtidig til Mor og Fars fornøjelse.

To sovende børn på een gang! Succes!
To sovende børn på een gang! Succes!
Det skal nydes!
Det skal nydes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *