Om graviditeter og børn

Farmor på Besøg

I weekenden havde vi fornøjelsen at have Farmor på besøg. Farmor og Ida legede for fulde drøn og var nede i gården og lege i sandkassen og med alle legesagerne flere gange om dagen. Mor nød stilheden imens og fik slappet af med benene oppe.

Ida har fundet en bil nede i gården som man kan køre på
Ida har fundet en bil nede i gården som man kan køre på

Farmor lavede også mad og nåede sågar at svinge støvsugeren inden smuttede hjem til Farfar igen mandag formiddag.

Farmor er i gang med at strikke et tæppe til dukke Sally og viser her fremskridtet
Farmor er i gang med at strikke et tæppe til dukke Sally og viser her fremskridtet

Nedtælling til Lillesøster

I går var der 4 uger til termin. Mor har fået samlet Lillesøsters Tripp Trapp stol og fået pakket tøj til Lillesøster til hospitalet så vi nu hurtigt kan komme afsted når tiden er inde. Så mangler vi kun at pakke tøj til Mor, underholdning til evt. ventetid på hospitalet og masser af snacks til Mor og Far 🙂

Lillesøsters Tripp Trapp stol med newborn sæt
Lillesøsters Tripp Trapp stol med newborn sæt

I skrivende stund sidder Mor på Hvidovre Hospital til glukosebelastningstest. Kl 8.23 var den halve liter sukkervand indtaget og Mor venter nu på klokken slår 10.23 så hun kan få taget en blodprøve, få resultatet af testen og så ellers komme hjemad igen.

I går var Mor også forbi Hvidovre Hospital – i går var det på ammeambulatoriet, hvor Mor havde en aftale med en amme-ekspert for at tale amme-forløbet med Ida igennem og forhåbentlig være lidt bedre klædt på til Lillesøsters ankomst. Amme-Lone var mægtig sød og fortalte på livet løs om bryster, mælk, børn og andre spændende sager. Mor fik et par gode konkrete fif, som hun ville ønske hun havde vist da hun skulle amme Ida, men er nu ellers bare fortrøstningsfuld og håber vi får en bedre amme-start med Lillesøster. Nok er der mange fordele ved at kunne give flaske i stedet for bryst, men det er altså nemmere altid at have 2 fyldte og opvarmede ‘mælkebeholdere’ med rundt, som ikke skal vaskes og steriliseres før brug 🙂

MinTicker.dk Ticker

Sygdomstutten

I nat vågnede vi op ved at Ida pludselig kastede op. Hun var naturligvis forvirret og ked af det og synes det var underligt, at man pludselig skulle i bad midt om natten når man nu hellere ville sove. Hun tog det dog meget pænt og faldt hurtigt til ro igen. Far badede Ida og Mor skiftede sengetøj og gjorde sengen ekstra ‘opkast sikker’ (da det nok ikke var en engangs ting) og satte vaskemaskinen i gang. Mor nåede nærmest kun lige at sige godnat til Ida og Far (som sov på madrassen hos Ida) før Ida kastede op igen, så på med nyt nattøj og frem med endnu flere stofbleer til at polstre sengen med. Ida fik kastet op udover begge Ninus’er i nat så mens de er sendt til vask og tørring har Ida fået en af Lillesøsters Ninus’er som erstatning. Lillesøsters Ninus er helt magen til men blå i stedet for lyserød. Hold nu op for et forundret blik Ida gav Ninus i nat da hun opdagede at Ninus var blevet blå. Det grinte Mor og Far en del af midt i al natterenderiet 🙂

Efter 8-10 opkastninger faldt Ida i søvn igen og var helt og aldeles frisk kl 6.30 i morges (i modsætningen til Far og Mor 🙁 ) og drønede rundt i nattøj på sin cykel. Mor må desværre ikke sove mens glukosebelastningstesten står på, hvilket ellers havde været optimalt ovenpå sådan en nat…

I dag er Ida således hjemme hos Far, som har ændret planer og arbejder hjemme, mens Mor er til test på hospitalet. Ida har ikke kastet op siden 3.30 i nat, men Mor og Far er noget spændte på om det holder stik så Ida kan komme i vuggestue igen i morgen eller om det kræver en hjemmedag mere. Vuggestuen har dog ikke nogen regler om, at hun ikke må komme, hvis hun har kastet op, så længe hun er frisk nok til at deltage i hverdagen dernede. Vi ser hvad der sker og håber det var en hurtig mavevirus, der kom forbi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *