Vuggestuen dag 3

Ida alene i vuggestuen

Så er 3. dag i Eventyrhaven gået. Mor afleverede Ida 8.50 og smuttede så hjem stort set med det samme efter aftale med pædagogerne. Ida så en anelse betuttet ud da Mor sagde ‘Hej, hej’ og vinkede så Tine (den ene af pædagogerne) tog Ida i hånden og gik ned for at vinke fra puderummet, hvor Ida kunne se Mor tage sko på og gå ned af trappen. Mor nåede dog ikke engang at komme om på den anden side af væggen før Ida havde fundet sig en bamse i puderummet og var travlt optaget. Så travlt, at hun slet ikke opdagede, at Mor stod og vinkede, så Mor listede af imens Ida legede videre med bamsen 🙂

Mor havde aftalt med pædagogerne, at Ida som udgangspunkt skulle spise frokost og sove lur i vuggestuen og så ville de ringe når hun vågnede og var klar til at blive hentet, hvis det ellers gik godt. Og det gjorde det heldigvis.

Samling og Gåtur

Ida havde synes det var lidt træls at skulle holde bordskik under samlingen når hun var færdig med at spise frugt, men så gik de i gang med at synge og så var al surhed glemt. Derefter havde de været ude og gå en lang tur på en time, hvor Ida havde gået en god del af turen. Bethina (en af pædagogerne) synes godt nok Ida var dygtig til at gå tur. Hun gik i et pænt tempo med en voksen i hånden. Og da man så var blevet lidt træt kunne man komme op i en af klapvognene og blive kørt lidt. Det havde bestemt passet den unge dame.

Frokost og Lur

Da de kom hjem igen var det ved at være frokosttid. Ida spiste 3/4 af en rugbrød og så var hun ellers klar til at blive lagt til lur. Tine havde puttet Ida med sutten og Ninus, som hun plejer at blive, og havde stået ved Idas krybbe et par minutter og nusset Ida lidt på panden, mens Ida lige faldt til ro. Så var Tine gået ind igen og 10 minutter efter var Ida faldet i søvn helt uden brok. Det var SÅ fint!

Ida sov ganske vist kun 1 time og 10 minutter mod de sædvanlige 1½-2 timer, men det synes Bethina nu var meget flot når det var første gang hun sov der. Da Ida vågnede havde hun bare ligget og pludret lidt indtil hun blev hentet ind. Så ringede Bethina efter Mor, og da mor troppede op i vuggestuen 15 minutter senere havde Ida travlt med at lave kaffe til to af pædagogerne og havde ikke lige tid til at komme med Mor hjem. Mor kunne dog lokke lidt med en cykeltur i den nye stol på Mors cykel og den var Ida med på, så 13.45 cyklede vi hjemad igen efter en lang, men dejlig dag, i Eventyrhaven. Cykelturen kan klares på knap 10 minutter, selv med en trækketur op af det sidste stykke af Valby Bakke 🙂

I morgen er det planen at gentage programmet for i dag, så Ida stille og roligt kan komme ind i rytmen og finder ud af at det der vuggestue faktisk er helt ok.

Projekter i lejligheden

Efter et par Ikea ture med en tæt pakket Alto med 1 stk. Mor, 1 stk. Far, 1 stk. Ida i autostol og en masse kasser har vi fået færdiggjort et af vores indflytningsprojekter herhjemme.

Mor havde projekteret et vasketøjsskab mellem brusekabinen og vaskesøjlen på badeværelset, hvor der lige var 20 cm, som kunne bruges til formålet. Efter mange overvejelser og en del browsing på Ikeas hjemmeside fandt Mor den rigtige løsning som vi drønede ud og købte.

Skabet består af to køkkenskabe og har fået hjul på så det kan trækkes ud så man kan få gjort rent bagved
Skabet består af to køkkenskabe og har fået hjul på så det kan trækkes ud så man kan få gjort rent bagved

Skabet er blevet rigtig godt og passer lige ind i resten af badeværelsets stil – og så er det vigtigst af alt super funktionelt!

Skabet har 5 hylder, som er opdelt efter temperatur og farve!
Skabet har 5 hylder, som er opdelt efter temperatur og farve! Så starter man bare vaskemaskinen når hylden er fuld 🙂
Hver hylde er selvfølgelig mærket af med dymo labels så man ikke er i tvivl om hvor hvad skal placeres
Hver hylde er selvfølgelig mærket med dymo labels så man ikke er i tvivl om hvor hvad skal placeres – ikke sandt Far?!

Ninus i Ikea

Udover en masse penge kostede Ikea turen også en Ninus. Ida fik lov at løbe rundt selv og synes det var en fest, men på vejen hjem kom Mor og Far pludselig i tanke om at Ida havde haft Ninus med i hånden da hun selv løb rundt på gulvet – og ingen af os huskede at have pakket den ned igen, og ganske rigtigt – Ninus var ingensteds at finde. Vi kørte forbi Ikea igen næste dag, hvor vi alligevel skulle have nogle andre ting derude, men de havde ikke fået indleveret nogen Ninus, så nu bor Ninus altså ude i Ikea.

Heldigvis har vi altid haft en ekstra Ninus i tilfælde af sådan en episode her. I dag har Mor dog været på posthuset for at hente to nye Ninuser så vi har tre i alt – den 3. skal bo i vuggestuen, så Ida altid har en der. De to nye Ninuser har fået navn og telefonnummer på så de kan finde hjem hvis de skulle gå hen og blive væk en dag 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *