Status Ida

Mad

Ida er ved at være rigtig sej til at spise med egen ske eller gaffel. Ofte kniber det dog med tålmodigheden når man skal fange de små hapsere og så er det altså bare nemmere at bruge grabberne. Vi holder dog fast i at Ida selv spiser yoghurt med ske om morgenen, og så hjælper mor til med det sidste når tålmodigheden er ved at slippe op, så Ida ikke går sulten fra bordet.

Koordination med skeen er nu nemmest når det f.eks. er risengrød, som hænger lidt fast på skeen
Koordination med skeen er nu nemmest når det f.eks. er risengrød, som hænger lidt fast på skeen

Ida er stadig altspisende og selvom noget bliver spyttet ud første gang hun får det i munden er hun god til at prøve at smage det igen og så ryger det som regel ned.

Den lille Tut er blevet rigtig glad for pålæg – og mindre glad for at spise rugbrødshapserne nedenunder. Så hvis mor ikke er opmærksom og siger ‘Du skal også spise rugbrøderne!’ ca. 700 gange under et måltid har Ida snart slugt al pålægget og er klar til at komme fra bordet. Mor har også et par gange måtte konfiskere Idas tallerken og give hende een hapser af gangen for at sikre at både brød og pålæg ryger ned. Mor har prøvet at give Ida smøreost og leverpostejsmadder, så pålægget ikke kan pilles af, men det er altså ikke så godt som kødpålæg og rigtig ost. Vi arbejder stadig på en ny strategi….

Appetitten fejler ingenting!
Appetitten fejler ingenting!

Motorik

Ida har længe været sikker på egne ben, men arbejder konstant på at sætte hastigheden op. Hun vil rigtig gerne løbe når vi går tur, men det resulterer af og til i et styrt og selvom Ida ikke bliver ked af det når hun falder trækker det alligevel lidt på selvtillidskontoen. Ida er en stædig rad og bliver siddende med armene i vejret og vil have mor til at hjælpe hende op, og mor (som også er en stædig rad!) står lige så længe ved siden af og forklarer Ida at hun sagtens selv kan komme op. Det ender dog som regel med at Mor forbarmer sig, for ellers kommer vi jo aldrig videre 🙂

Nu kan man selv kravle op på sin stol og læse i en bog
Nu kan man selv kravle op på sin stol og læse i en bog

Indendørs er der dog ingen problemer, så mor tror lidt det skyldes at Ida har opdaget at man får beskidte hænder når man skal rejse sig op på jorden, og så er det altså nemmere hvis mor bare hjælper en. Ida er en rigtig pige som siger ‘Hov!’ når hun har fået beskidte fingre, hvad enten det skyldes jord eller nutella! Ida synes heldigvis det er sjovt at vaske fingre når man kommer hjem og vil gerne plaske med vand og sæbe.

Søvn

Med undtagelse af i nat, hvor Ida var vågen 3 gange, har Ida sovet rigtig godt den sidste uges tid. Hun har enten sovet helt igennem fra 20-8 eller lige været vågen en enkelt gang, hvor sutten er blevet væk. Det synes mor og far er topskønt og vældig tiltrængt, især fordi vi alle tre hoster på livet løs og dermed i forvejen sover uroligt.

Mor krydser fingre for at Ida opretholder sit gode søvnmønster om natten når vi ikke står overfor flere rejser og dermed nye sovesteder før vi vender retur til Frederiksberg midt december.

Lilletutten sover trygt og varmt i Farmors kærlighedsstrikkede masker!
Lilletutten sover trygt og varmt i  voksiposen og Farmors kærlighedsstrikkede masker!

Ida sover ligeledes rigtig godt om dagen ude på altanen. Hun bliver puttet godt og grundigt ned i voksiposen kl 12.20 og kørt ud på altanen i klapvognen, så vinker vi og siger ‘sov godt musen’ og kl 12.30 sover Ida. Så tager hun som regel 1½-2 timer uden opvågning og så er hun frisk og klar på mere leg. Det er SÅ dejligt når Ida er nem at putte (både til middagslur og til aften) og mor og far håber hun bliver ved med at være lige så glad for at sove som hun er for tiden.

Andre mennesker

Ida er en sjov lille Tut, som charmer og flirter med andre mennesker på livet løs når vi sidder på en restaurant eller i sporvognen. Dog bliver hun helt genert og lægger hovedet på skrå når hendes ‘ofre’ kommer for tæt på.

Under ferien på Gran Canaria var der flere damer, som tog Ida op på armen, og selvom Ida synes det var lidt grænseoverskridende blev hun siddende fint uden at blive ked af det selvom Mor og Far lod som om de skulle gå og vinkede. Ida er helt vant til at Far og Mor tager på tur og vinker farvel – dog er det som regel altid bedsterne, der babysitter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *