Ida 8 måneder

Ida blev målt for 2 uger siden hos sundhedsplejersken, hvor tallene viste 73 cm og 8520 gram. Ida er så småt ved at vokse ud af de mindste str. 80 dragter og bevæger sig over i str. 86 hvilket svarer til ca. 1½ år. Lange hyl!

Ida er stadig en glad og mild baby, som dog til tider godt kan være lidt voldsom og rive, kradse og slå. Ida ved ikke selv hvor stærk hun er, og vil stadig gerne undersøge alting.

Do Love!

Separationsangst eller bisser?

I dag bliver Ida 8 måneder. Det er dog ikke nogen festdag for Ida, som er ramt af mange bisser på vej. Mor synes det ser ud som om der er mindst tre nye tænder undervejs (dermed tand nummer 4, 5 og 6). Stakkels Lilletutten er ked og vil helst ikke sidde selv. Faktisk vil hun helst slet ikke sidde, men blot hænge på mor som skal stå eller gå.

Tutten har nu 3 bisser!
Tutten har nu 3 bisser!

Vi har et par gange måtte give Ida lidt panodil mikstur før sengetid når hun virker til at have mest ondt. Mor synes dog det er meget svært at vurdere om Ida har ondt når hun er pjevset.

Siden vi returnerede fra Danmark i mandags har Ida været noget betuttet hver gang mor og far har forladt det rum Ida er i. Mor ved ikke helt om det blot er et levn fra 3 uger i DK med konstant mandsopdækning af bedsteforældre og/eller mor eller om det er den berømte separationsangst, som ofte rammer børn omkring de 8 måneder. Vi håber på det blot er bisserne, og at de snart er igennem så Ida kan få sit høje humør og sin selvstændighed tilbage.

Søvn

De sidste mange måneder (ca. siden november) har Ida sovet rigtig skidt, og er vågnet mange gange hver nat for at få sutten. Siden vi kom tilbage fra Danmark har det dog været meget bedre og Ida har kun været vågen 2 gange hver nat. Vi krydser fingre for at det holder ved!

I dag faldt Ida i søvn i mors arme under hendes 2. flaske. Det plejer hun bestemt ikke at gøre og mor besluttede at det synd at vække hende for at give hende tøj på og komme hende i voksiposen, så i stedet puttede mor bare Ida ind i sin seng. Det resulterede dog i en vågen baby efter blot 45 min. (Ida plejer at sove mellem 1½ og 2 timer om eftermiddagen) og mor forstår virkelig ikke de tossede hollændere som ikke vil lade børnene sove udenfor.

Bon appetit

Ida er begyndt at spise rigtig godt efter vi har trappet mælken ned, og hun spiser hvad som helst man putter i munden på hende. Fingermadning er dog at foretrække frem for madning med ske, hvis Ida selv må vælge.

Det eneste hun stadig ikke spiser er rugbrød da det er for klægt og sætter sig fast i ganen så man er ved at kaste op. Ida kan heldigvis godt spise andet groft brød, hvilket gør det dejligt nemt at lave et mellemmåltid til Lilletutten.

Al den nye mad giver dog hård mave så vi har måtte skrue voldsomt op for Idas lactulose indtag for at undgå forstoppelse. Det resulterer af og til i impulsive tøjskift, men hellere det end ondt i mavsen.

Motorikken

Ida har nu helt styr på at kravle, selvom hun synes det er noget hårdt og ret frustrerende at man skal bruge mange flere kræfter for at komme frem på det glatte trægulv i Amsterdam, frem for på Farmor og Farfars bløde gulvtæppe. Hver gang mor er på toilet kravler Ida efter hende.

Ida synes nu allerede det der med at kravle er so last month og hun er begyndt at tage fat i alting for at rejse sig op. Hun har dog ikke helt nok kræfter i benene endnu. Mor og Ida træner så småt med gåvognen, men der går lige noget tid endnu før Ida selv kan trisse afsted med den. Trip Trapp stolen blev sænket i går for at undgå at Ida står og hopper i den, og mor sænkede også sengebunden da Ida var begyndt at sætte sig op i sengen.

Hov mor jeg skal lige op og se hvad du laver!
Hov mor jeg skal lige op og se hvad du laver!
Gid man lige kunne komme op og stå og kigge ned i kassen...
Gid man lige kunne komme op og stå og kigge ned i kassen…

Ida er også begyndt at vinke (dog ikke på kommando endnu) og rokker til musikken fra diverse legesager.

Lyde

Der er ingen tvivl om at Idas hørelse virker helt perfekt. Ved den mindste lyd vender hun hovedet i retningen efter lyden, og hun begynder efterhånden også at forstå flere og flere ord. Ida er desuden en rigtig nysgerrigpind.

Når mor siger: “Hoppe, hoppe, hoppe” begynder Ida straks at hoppe op og ned. Når mor siger: “Tak for mad” (efter et måltid) begynder Ida at hoppe op og ned i stolen imens armene kører ud og ind (mor klapper imens hun siger “Tak for mad” og det forsøger Ida at efterligne). Når mor siger “Kom så!” og rækker armene ud kommer Ida med det samme kravlende hen imod hende. Ida ved også godt hvad “Vand” betyder og åbner eller lukker munden alt efter om hun har lyst til vand.

Rimelig cool i solen!
Rimelig cool i solen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *