Besøg af Morfar og Bedste Grete

Besøg

I går havde vi besøg af Morfar og bedste Grete. Vi havde planlagt den store sightseeing tur, men måtte kapitulere lidt da regnede hele eftermiddagen. Vi nåede dog at se en del ting (Leidseplein, Bloemenmarkt (blomstermarked), Kalverstraat (=strøget), Red Light District, China Town mfl.) før vi måtte tage hjem i tørvejr. Vi nåede også lige at svinge forbi Beijenkopf, som svarer til det danske Magasin. Her hilste vi på et par Zwarte Pieter.

2 x Zwarte Piet og Sinterklass' hest
2 x Zwarte Piet og Sinterklass’ hest

Efter et par timers vandring fandt vi en hyggelig lille argentinsk restaurant med masser af plads til barnevognen (i Amsterdam skal man op af trapper for at komme ind på mange restauranter så stueplans steder foretrækkes).
Da vi var godt igennem vores spareribs synes Ida det var tid til at lave plads til mere mad i mavsen og lavede en af hendes berømte bleer hvor der mildt sagt er til både gården og gaden (= op af ryggen og ud af benene :s ). Som tidligere nævnt er det mildest talt umuligt at finde steder med pusleborde i Amsterdam så mor spurgte tjener-damen om hun måtte skifte Ida nede på gulvet på toilettet, men tjeneren insisterede på at det var for koldt så hun ryddede et bord i restauranten og så blev Ida skiftet der.
Mor var ikke sikker på det var en god idé i forhold til de andre gæster, men tjeneren var hverken til at hugge eller stikke i så Ida så snart efter helt splitter-ragendes på et restaurant bord og blev godt og grundigt etagevasket. Tjeneren blev ved med at sige ‘It’s better for the baby’ og det havde hun jo ret i. Ida fik rent tøj på fra top til tå og tjeneren fik sig en god gang drikkepenge da vi forlod stedet lidt senere.

Det var faktisk første gang Ida har lavet bommelum ude i ‘offentligheden’ (det er fordelen ved forstoppelse 🙂 ), men hun synes det var vældig interessant med nye omgivelser.

Ida med Morfar og bedste Grete
Ida med Morfar og bedste Grete

Ida er blevet en lille modigfrans og synes det er sjovt at få flyveture – og jo vildere jo bedre, så det var et stort hit at blive fløjet rundt af morfars stærke arme, som kunne holde til nogen flere flyveture end mors arme.

I morgen kommer Farmor og Farfar på besøg frem til torsdag – så er der igen masser af dikkedikke og opmærksomhed til lille tutten. Det glæder vi os vist allesammen til 🙂

Ida

I nat har Ida sovet igennem for første gang i 3 uger. Hun faldt selv i søvn med sutten kl 21.30 og først kl 6.30 igen. Mor var dog vågen et par gange i nat hvor Ida lå og moslede, men hun sov pænt videre. Natten til lørdag var mor kun oppe ved Ida en gang så nu har mor besluttet at Ida igen skal sove på sit eget værelse i nat – så vi krydser fingre for Ida også synes det – og at hun evt. sover lidt længere end til kl 6.30 i morgen 🙂

Ida havde masser af energi efter en god nats søvn og var i højt humør fra morgenen af.

Den lille kravleabe i gang med at bestige sit aktivitetsstativ
Den lille kravleabe i gang med at bestige sit aktivitetsstativ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *