Ida 14 uger

Så er den lille fis blevet 14 uger gammel. Hun passer dog stadig tøj, som er langt større end det (str. 68-74) og de bukser Ida har på på billedet herunder er str. 6-9 måneder – det er der vist ingen, der kan se 🙂

Ida riiiimelig kølig med hånden i lommen
Ida riiiimelig kølig med hånden i lommen

Ida og maden

Ida er stadig ikke helt oppe på samme mængder mad som hun tidligere indtog. Mor har derfor sat sig for at finde en løsning så Ida ikke går sulten i seng. Ida vågner nemlig flere gange hver nat så længe hun ikke spiser mere, og det synes mor og far ikke er særlig interessant når man er vant til at prinsessen sover igennem.

Mor har derfor været ude og købe nye sutter til sutteflaskerne med større huller i så Ida får mere mad i den korte tid hun gider spise. Mor har også købt sutter til vælling og vælling-pulver som hun vil forsøge at få Ida til at spise såfremt det ikke er nok med de nye sutter med større huller.

Idas nye vælling
Idas nye vælling

Spædbørn bør først få vælling når de er 4 måneder, men vi har flere gange læst at når et barn er født ‘for sent’ kan man lægge den ekstra tid i maven til deres udvikling. Og så er Ida næsten 4 måneder. Så i denne sammenhæng vælger vi at tro på det.

Mor er i det hele taget spændt på at skulle lave vællingen da instruktionen står på hollandsk og ikke helt giver mening når hun oversætter den med google translate – men mon ikke vi finder ud af det 🙂

Post fra Farmor

I dag har vi modtaget en pakke fra Farmor. I pakken var der 2 nye veste til Ida så hun har lidt at skifte med når den rosa vest skal vaskes. Bestillingen lød blot på en vest, men Farmor var ikke tilfreds med den første hun fik lavet så hun lavede en mere – og det brokker vi os jo ikke over 🙂 Vi synes nu de begge to er rigtig fine.

I pakken var der også et par nye mørkelilla futter, da Idas oprindelige mørkelilla futter blev doneret til Kornelia, som synes de var sååå fine. Farmor var ikke sen til at finde strikkepindene frem igen og vupti så var der matchende veninde-futter 🙂 pakken indeholdt også et halstørklæde, som mather Idas djævlehue og vanter. Det skal hun helt klart have på når hun er ude og sove fremover.

Pakken fra farmor
Pakken fra farmor

Farmor havde også tænkt på mor og far og havde lagt to skrabejulekalendere i pakken så vi forhåbentlig får skrabet os råd til en flybillet hjem til jul 😉

Tak for det hele Farmor – det er SÅ skønt du gider al den strikken!

Svensk Julemarked

I går var den lille familie på tur. Vi tog ud til et shopping sted ved navn Osdorp, hvor mor havde set der skulle være lidt butikker. Det var dog ikke den store succes da det mest af alt lignede et levn fra 80’erne, men vi fik da lidt familietid og fik indkøbt lidt julepynt.

Julepynt i Osdorp
Julepynt i Osdorp

I morgen skal vi på togt igen – denne gang skal vi på svensk julemarked i Amstelveen (en lille by ikke langt herfra). Vi har aftalt at tage afsted med farmands chef Åsa, som er svensk, og som også var med på det danske julemarked i sidste weekend. Vi er spændte på at se hvad dette julemarked kan byde på, men en ting er dog sikkert – der kommer ikke til at mangle gløgg 🙂

Playdate med mødregruppe

Mor har korresponderet en smule med nogle andre dansk mødre i Amsterdam via Facebook og har aftalt at joine nogle af deres playdates når de mødes med deres børn. Mor glæder sig til at komme ud og tale med nogle andre end Far, Ida og hende selv 🙂

Mor har også aftalt med hendes kollega Henriette, som pt er bosat i Rotterdam 1 time fra Amsterdam, at hun kommer på besøg med sine to døtre d. 22. november.

Det bliver SÅ skønt at kunne lære lidt af andres erfaringer om at være dansk i Amsterdam og så bliver det bare dejligt med lidt venindetid. Vi krydser fingre for det er nogle søde piger 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *