Grå onsdag

Vejret i Amsterdam minder meget om vejret i Danmark. Måske regner det en smule mere hernede. Derfor er det med at benytte sig af det når det holder tørvejr så barnevognen (og ikke mindst mor) kan blive luftet en smule.

Ofte kører Ida og mor ud uden et formål – blot for at få udvidet horisonten en smule i forhold til det område vi bor i. Lige så ofte ender vi dog med at finde noget spændende på vejen og have et par poser med hjem. I dag var ingen undtagelse, men det er altså også svært ikke at slå til når man finder gode ting til billige priser. Så opstår der pludselig behov!

Og bare til en sammenligning får man for den nette sum af 55 kr. en pakke hakket kyllingekød, en pakke hakket svine-/oksekød, 6 æg, en pakke ‘jacht’-sovs (som vi endnu ikke kender smagen på) og 2 pakker oasis (så mor kan lave juledekorationer inden længe). Og det er vel og mærket i et af de dyrere supermarkeder hernede.

Indkøb for 55 kr.
Indkøb for 55 kr.

Skrald

En af de ting der adskiller Danmark og Holland er deres holdning til skrald. Herunder ses det hvordan skraldet flyder i gaderne omkring en skraldespand. Ved vores bygning er der containere som går ned under jorden til husholdningsaffald men større stykker pap og lignende skal blot smides ved siden af. Det er altså ikke just noget, der pynter i landskabet.

Skrald
Skrald

Den nye tørretumbler

I fredags fik vi vores nye tørretumbler leveret og vi har allerede benyttet den en del gange. Når man har et barn i den tisse-igennem-og-gylpe-dygtige alder er det helt uundværligt med tørretumbler.

Når man har købt en tørretumbler i Holland får man dog et par udfordringer med i prisen, da alle instruktioner mv. står på Hollandsk – så vi prøver os lidt frem og har desuden fundet en engelsk manual til en lignende model på nettet.

En ting man dog ikke må kimse af, når det er mørkt og gråt udenfor og man ingen pejs har, er at der er lys i tørretumbleren så man kan sætte sig inde i depotrummet og hygge lidt med varme og lys…..hvis man skulle have lyst til det 🙂

Vi har ikke helt fundet formålet med lys i tørretumbleren endnu – men fint er det da 🙂

Hi-tech
Hi-tech

Ida og maden

Ida har den sidste uges tid ikke spist så meget som hun plejer. Hun når at spise ca. 70-100 ml af en flaske og spytter så tungen ud og nægter at spise mere. Det går desværre også lidt udover hendes nattesøvn og hun er vågnet en del gange de sidste nætter – formentlig fordi hun ikke er så mæt som hun plejer.

En tommelfingerregel er at små børn skal spise 1/6 af deres vægt om dagen, hvilket svarer til at Ida skal spise 1200 ml. De sidste par dage har hun dog ikke spist meget mere end 700 ml. Ida er ellers glad og trives og har stadig en del våde tissebleer hver dag så umiddelbart tror vi ikke der er noget galt, udover at hun simpelthen ikke har lyst til at spise. Vi har prøvet at tvinge hende til at spise mere under stor protest men det er nærmest umuligt da hun blot spytter tungen ud. Lige nu prøver vi derfor blot at se tiden an og håber på at det bare er en periode. Vi er også efterhånden nået til bunds i reserverne af modermælkserstatning fra Danmark så i morgen ryger hun over på en ny type modermælkserstatning hvilket måske også kan have indflydelse. Vi får at se 🙂

Ida i sin fleecedragt
Ida i sin fleecedragt klar til en lur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *