Idas første skoledag

I dag har Ida haft sin første skoledag på Vesterbro Ny Skole.

Farmor beretter om en Ida, som ikke kunne falde i søvn af bar spænding i aftes og Ida var da også helt klar til dagen. Både Mor og Far var med og Ida fandt da også hurtigt sin bedste ven Ella som hun også gik i børnehave med. Så hang de ellers sammen som ærtehalm indtil dagen sluttede.

Da vi ankom til skolen blev vi allesammen bedt om at vente udenfor. Man skulle lige gøre noget klar. Da vi fik lov at komme ind forstod man hvorfor. De større elever – Mor tænker det må være 1. og 2. klasserne – stod med flag og sang den fineste velkomstsang til de nye 0. klasser. Det var SÅ fint, at Mor helt fik en klump i halsen. Og der var vel 150-200 børn som stod på hver sin side af en lille passage ind til Multisalen, hvor vi skulle ind. Ida og Ella gik med hinanden i hånden og med hver sin Mor i den anden. Wauw!

Idas første skoledag overstået
Idas første skoledag overstået

Alle 0. klasser (A, B, C og D klassen) og forældre satte sig i salen – børnene på de forreste rækker og forældrene bagerst. Mor var noget imponeret over, at Ida og Ella bare tog hinanden i hånden og satte sig op foran uden brok. Ellas mor fulgte dem lidt på vej, men ellers satte de sig bare – klar til showet.

Så præsenterede alle de nye lærere sig og fortalte lidt om, hvad der skulle ske over den næste tid. Det var et super fint program og Mor var virkelig imponeret over at se, hvor engageret personalet på skolen var. Det har de dog også været de øvrige gange vi har været på skolen til forberedende arrangementer, men det var dejligt at se, at de holdt stilen.

Da lærerne var færdige med at snakke blev børnene bedt om at følge med de respektive klasselærere op i deres kommende klasselokaler. Ida og Ella vinkede pænt af til os forældre og så smuttede de ellers med de andre børn. Da de kom op i lokalet var bordene sat frem til små grupper af 4 elever. Ida fandt sit navneskilt sammen med tre drenge. Ikke et hit. Især ikke fordi de to andre elever, som Ida har leget mest med i fritten var blevet sat ved siden af hinanden. Ida havde lige været ked af det i et kort øjeblik, men det var hurtigt gået over igen (fortalte klasselærerinde Britt). Ida har altid været af den holdning at drenge var dumme og at man ikke kunne lege med dem, så at blive placeret ene pige med tre af dem var en svær pille at sluge, men Mor tænker at det faktisk kan blive ret godt for Ida på den lange bane så hun bliver tvunget til at være lidt sammen med nogle drenge – og Niels, Sylvester og Ari så altså rare nok ud synes Mor 🙂

Da børnene havde haft den første time i klasselokalet fik vi forældre lov at hente børnene. Ida blev glad for at se os og svarede ‘fint’ på hvordan det havde været 🙂

Derefter kørte Far, Ida og Mor på Fisketorvet for at købe en skoletaske til Ida. Olde Tove har talt om siden julen at hun gerne ville have lov at sponsere en skoletaske til oldebarnet så det måtte vi selvfølgelig ud og finde en løsning på. Det krævede dog både et besøg på Fisketorvet og i Frederiksberg Centret før vi fandt den helt rigtige taske. Vi måtte da også lige have en tænkepause på McDonald’s efter Idas ønske før vi kunne forlade Fisketorvet. Ida havde høje krav til hvordan tasken skulle se ud og Mor havde et krav om at den skulle sidde godt på ryggen og have flere små rum. Kravene blev dog opfyldt med denne fine taske, matchende penalhus og madkasse. Ida var glad og Mor var glad.

Storepigen <3

Ida fremviser sin nye skoletaske
Ida fremviser sin nye skoletaske
Lidt shopping med Mor og Far
Lidt shopping med Mor og Far