Pottetræning

Siden i torsdags har vi taget Idas ble af når vi har været indenfor (og også lidt udenfor dog med undtagelse af når vi er på tur). Det er gået super godt – vi har kun haft et reelt uheld, hvor Ida tissede i bukserne. Ellers har Ida lige nået at sige ‘Mor Jeg tisser nu’ eller ‘Har Jeg egentlig ble på nu?’ og så er vi stormet ud på badeværelset, hvor Ida har tisset på toilettet.

Store-tutten gynger i Livs have - uden ble - med diadem!
Store-tutten gynger i Livs have – uden ble – med diadem!

Mor har sat et æggeur til at ringe efter 60/85/90 minutter for at sikre, at vi husker at få Ida ud på toilettet – og så synes Ida også det er lidt sjovt at når uret bipper skal man ud og tisse.

I går besøgte vi Liv & Co. i Nordsjælland, hvilket inkluderede en biltur på en lille times tid x 2 (bonusinfo: ingen køresyge børn!!). Da vi er halvvejs siger Ida lidt febrilsk “Moooor Jeg har brug for et toilet, Jeg skal tisse nuuuu”. Mor forklarede stille og roligt Ida, at Ida havde ble på i bilen, og at det var helt OK, hvis hun tissede i den. Men næh nej, det skulle potte-prinsessen ikke nyde noget af – så hellere holde sig – og da vi ankom hos Liv var Idas ble stadig tør 🙂

Ida tisser som regel gladeligt på toilettet når uret ringer, men vi har haft lidt kvaler med #2, og Mor har ikke villet presse på da Ida jo altid har været (og stadig er) forstoppet hver eneste dag og derfor ikke altid synes det er en fest. Så der har Mor prøvet at aflede Ida med bøger og ‘lær-at-tisse-på-toilettet-apps’ for at få hende til at sidde der så længe at det automatisk skulle komme. Og sørme om det ikke skete her til aften, og så endda imens Mor stod og lavede mad, og Ida blot sad for sig selv på toilettet og spillede på Mors telefon. Ida kaldte “Jeg er færdig Mor, Jeg ku’ ikke lave lort (det flotte udtryk, som de bruger i vuggestuen!)”, men da vi sammen kiggede ned i toilettet bagefter var det alligevel sket. Og hold da op, hvor var Ida stolt.

Idas ble er som regel altid tør om morgenen, men vi venter alligevel lidt med at tage den af om natten. Ligeledes venter vi også med at tage den af i vuggestuen / børnehaven til Ida er tryg ved den nye stue, som hun starter på på mandag.

Seje bassen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *