Hverdagshygge og Familie-idyller

Hverdagen er ved at have sænket sig over os. Det er efterhånden blevet fast rutine, at Far står op med Ida om morgenen og giver hende morgenmad og afleverer hende i vuggestuen inden Far triller videre på job. Ida kommer dog som regel ind og siger farvel til Mor og Maya inden Far og Ida kører og så står Mor som regel op alligevel. Dagene er for tiden fyldt op med fysioterapeut- og kiropraktoraftaler, 5-ugers undersøgelse hos lægen, besøg hos sundhedsplejersken og mødregruppe-aftaler, så der er ikke mange frie stunder til bare at slappe af og nyde barslen og Maya.

Mor nyder stilheden mens Maya tager sin første lur i strækviklen
Mor nyder stilheden mens Maya tager sin første lur i strækviklen

To dage om ugen henter ‘Jæj’ (Jane) Ida i vuggestuen og tager på tur med hende, hvis vejret er til det. I går var vejret ikke til det men de tog alligevel på tur og så fik Ida testet sit nye regntøj af 🙂

Ida tester sit nye regntøj
Ida tester sit nye regntøj

Når Jane og Ida er tilbage fra deres færden går Jane i køkkenet og kreerer skønne og sunde måltider som hun serverer for os før hun igen smutter hjem. Jane er en kæmpe hjælp – altid glad og smilende – og med det overskud vi selv mangler for tiden. Hun er guld værd for Mor og Far – og vigtigst af alt er Ida rigtig glad for hende og nævner hende troligt som en del af familien når vi synger om Mor, Far, Ida, Maya, alle bedsterne – og ‘Jæj’.

Maya har endnu ikke fundet sin rytme, men Mor tænker det kommer så småt nu, hvor flaskerne helt er droppet (siden i torsdags!) og der ikke er så store udsving i hvor længe der går imellem at Maya er sulten. Maya bliver ammet ca. 9 gange om dagen – omtrent hver 2.-3. time, bliver skiftet og sover så alt mellem ½ og 2 timer, med undtagelse af om natten, hvor hun sover nogle lidt længere stræk – formentlig fordi hun ligger helt tæt op af Mor og er tryg.

Maya er – modsat Ida da hun var baby – heldigvis god til at sove i klapvognen. For det meste lægger hun sig til at sove så snart hun pakkes i liften og vi er på vej ned af trappen.

Siden vi gik væk fra flaskerne har Maya døjet med mavekneb faktisk hver dag ca ½-1 time. Mor har prøvet med skiftende ammestillinger og har forsøgt at bøvse Maya virkelig godt af – vi har cyklet med benene og hun har fået sukkervand og noget ‘prutte-mikstur’ fra Holland, men alt sammen uden held. Mor er nu så småt ved at kigge hendes kost igennem og i dag er således ‘koffein-fri-dag’. Mor kan dog ikke rigtig se noget mønster i hvornår prutte-timen kommer, men tænker vi må forsøge os lidt frem, selvom det er rigtig hårdt at opleve Maya have så ondt og være så ked af det. En ting er dog sikkert – Maya døjer ikke med forstoppelse! Tværtimod fylder hun minimum een ble pr måltid, så vi bærer mange bleposer ned hver dag 🙂

Herunder ses et par glimt fra vores hverdag:

Ude på ballade!
Ude på ballade!
Tuttebassen med Minnie-trøjen og det lyserøde lyn
Tuttebassen med Minnie-trøjen og det lyserøde lyn
Lillesøster er bare yndlings at putte med!
Lillesøster er bare yndlings at putte med!
Maya er allerede efter bare 5 uger en ordentlig krabat
Maya er allerede efter bare 5 uger en ordentlig krabat
Maya drømmer søde drømme
Maya drømmer søde drømme
Ida synes altså også Mor skulle være med
Ida synes altså også Mor skulle være med
Ida hjælper Mor med at bade Maya
Ida hjælper Mor med at bade Maya
Ida er alletiders bade-hjælper
Ida er alletiders bade-hjælper
Hey, det her bad er da ikke så tosset!
Hey, det her bad er da ikke så tosset!

5-ugers undersøgelse og Kiropraktorvisit

I dag har vi været til 5-ugers tjek hos lægen. Alt så fint ud – dog meldte vægten 400 gram mindre end hvad sundhedsplejerskens sagde i torsdags, men Mor er nu ret overbevist om, at det skyldes, at det er en anden vægt og ikke fordi Maya rent faktisk har tabt sig så meget. På torsdag skal Maya kontrolvejes igen hos sundhedsplejersken så der regner Mor med, at vi får et lidt mere korrekt billede.

Lægen mente dog stadig, at 5,2 kg (som hendes vægt viste i dag) var en rigtig fin vægt for en ung dame på 5½ uge. Lægen synes det var voldsomt, at Maya var 58 cm lang indtil Mor fortalte, at Maya målte 54 cm ved fødslen – så var lægen mere rolig. Mor kan dog se, at Ida også målte 58 cm ved sit 5-ugers tjek og tænker at det så ikke kan være sååå usædvanligt.

Lægen spurgte også meget indtil hvordan det generelt gik med os efter den voldsomme fødsel. Hun ville være sikker på at Mor fik hvilet sig så hun kunne komme til hægterne igen – både fysisk og mentalt, og hun var glad for at høre at vi havde Jane til at hjælpe et par gange om ugen og at vi var så heldige at være velsignede med gode bedsteforældre, som gerne kommer nogle dage og hjælper til.

Efter lægebesøget fortsatte Mor og Maya til kiropraktoren, hvor Maya skulle tjekkes igennem efter torsdagens voldsomme justering. Maya var helt rolig og afslappet og kiropraktoren synes det så rigtig fint ud. Kiropraktoren trykkede Maya lidt på ryggen ligesom torsdag og justerede også nakken kort, og mente derefter ikke der var mere at komme efter. Maya var en smule utilfreds under selve justeringen, men allerede da Mor tog hende op igen efterfølgende var der ikke mere brok og da Mor stod hos sekretæren for at betale sov Maya roligt igen.

Baby-bonding

I går var Mor og Maya i Ringsted og besøge Sabrina og Ellinora. Maya er 11 dage ældre, men allerede 1 kg tungere og rundere 🙂

Maya til venstre og Ellinora til højre
Maya til venstre og Ellinora til højre

Mor og Sabrina havde et par skønne timer med frokost, sladder og dikke-dikke før Mor og Maya igen satte kursen hjemad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *