Vuggestuen dag 2

Tidligt op

I morges var vi nogle ‘early birds’ i forhold til hvad vi har været vant til de sidste uger (og for Ida og Mor – i måneder 🙂 ). Far skulle afsted på sin første arbejdsdag i Sverige og kørte allerede lidt over 7, Mor stod op samtidig og lavede kaffe og sendte en kanelbolle med ham ud af døren og ønskede ham en god dag. Derefter begyndte hun at gøre klar til Idas anden dag i vuggestuen og lave morgenmad.

Ida fik for første gang siden hun har helt lille lov at sove i Mor og Fars seng i nat efter hun vågnede kl 4.30 og var ked af det når vi lagde hende ned i sengen igen og forsøgte at få hende til at sove videre. Så i et forsøg på at få et par timer mere før vi alle skulle tidligt op kom Ida ind i smørhullet mellem Mor og Far, hvor hun efter lidt tumlen rundt faldt i søvn og først vågnede igen 7.30 da den strenge Mor kom og tændte lyset. Ida har ellers sovet rigtig godt de sidste mange uger, men siden vi flyttede retur til Frederiksberg har der været enkelte nætter, hvor hun er vågnet og har skullet nusses lidt for at falde i søvn igen. Mor og Far tror hun har drømt et eller andet for hun var helt ked af det og ville ikke være alene i rummet.

Ida synes det var ret strengt at blive vækket så tidligt når man lige sov så godt – Mor anså det for payback for alle de morgener Ida har vækket os alt, alt for tidligt 🙂

Morgensamling

Efter morgenmaden drønede Mor og Ida ned til bussen og få minutter senere kunne vi stå af ved stoppestedet ved Eventyrhaven (vuggestuen ligger mindre end 2 km væk så det er en fin lille smuttur, og nemt med bus fra dør til dør).

Da vi ankom 8.40 var der ikke mange børn på stuen endnu så vi nåede lige en rolig start før resten dryssede ind lidt i 9. Kl. 9 er der samling hver dag, og i dag fik børnene hjemmebagte boller med smør. Det var lige sagen og Ida spiste en hel (stor!) bolle på trods af hun kom nærmest direkte fra morgenmaden hjemmefra 🙂

Igen i dag blev der fejret fødselsdag for et af børnene så der var flag på bordet og fødselsdagssang, ligesom i går. Da børnene var færdige med at spise sagde Mor på gensyn til Ida og satte sig ind i personalerummet, hvor hun fik en kop kaffe og tog en slapper imens Ida legede alene på stuen. Ida så en anelse mistroisk ud da Mor sagde ‘Hej hej, vi ses’ og bare gik, men der var hverken gråd eller brok.

Alene på stuen

Ida legede alene på stuen 1 time og 1 kvarter, så synes hun altså det var lidt strengt og ville gerne have Mor kom igen. Det passede også med, at de andre børn snart skulle ha’ frokost så Mor og Ida sagde pænt farvel og vinkede hele vejen ud med et stort smil på læben.

Ida var helt udkørt da hun kom op i klapvognen igen og orkede nærmest ikke at skulle spise sin frokost før hun røg ud og sov lur lidt i 12 – en del tidligere end hun plejer. Det er hårdt det der vuggestue-liv! Efter 1½ times lur var hun dog klar til leg igen. Mor tror Ida skal puttes lidt tidligere end hun plejer i aften så hun kan vænne sig til de tidligere morgener.

Afsted igen i morgen!

I morgen har Mor og pædagogerne aftalt, at Mor og Ida igen kommer til samling kl. 9 og så smutter Mor ret hurtigt derefter hjem indtil hun bliver ringet efter af pædagogerne.

Planen er, at Ida så bliver i vuggestuen og spiser frokost kl. 11-11.30 og derefter sover lur i vuggestuen. Ida har fået sin egen krybbe derude, som står i ‘hullet’ – en betegnelse pædagogerne bruger for lige netop det sted Idas krybbe står fordi den står tættest på husmuren i et indhak uden træk og blæst. Ida fik en af de store drenges krybber, da han var stor nok til at blive rykket over i en større. Så Ida skal altså sove i ‘hullet’ i morgen, hvis alt går vel! Vi krydser fingre!

Ida har også fået sin egen Tripp Trapp stol uden bøjle på i vuggestuen, så nu har Mor også pillet bøjlen af Idas stol herhjemme så vi kan se om hun hurtigt kan vænne sig til at sidde uden den og sidde helt inde ved bordet.

Fra pulterkammer til børneværelse

Vi er i fuld proces med at omdannet pulterkammeret til et rigtigt børneværelse, så Ida og Lillesøster får et hyggeligt sted at sove. Der bliver ikke plads til megen leg derinde, men senge og pusleborde er altså topprioritet.

Værelset set ude fra entreen. Stadig med masser af rod - men dog 2 senge og 1 puslebord :)
Værelset set ude fra entreen. Stadig med masser af rod – men dog 2 senge og 1 puslebord 🙂
Ida har fået krogen bag døren til sengen
Ida har fået krogen bag døren til sengen

Det store brune skab, som vi før havde stående i pulterkammeret, blev i går skilt i atomer og så løb Far ellers i fast pendulfart, for at få alle delene båret ned til skraldespandende i gården – sammen med alt pappet fra de nye ting vi havde købt i Ikea. Mor og Far har købt nogle skabe, som kan monteres ovenpå de tre hvide skabe i pulterkammeret så vi får udnyttet pladsen helt op til loftet, og til gengæld får mere gulvplads. Vi har også rykket rundt så de hvide skabe er kommet over på den anden væg og senge og puslebord så er samlet på venstre side i værelset i stedet. Det skal nok blive fint, når vi lige får bygget de nye skabe på, så vi kan få ryddet op og pakket alle tingene væk. Derefter går Mor i gang med alt det hyggelige, for at få få det til at være et rigtigt fint børneværelse 🙂

Ida og Mors første cykeltur!

I dag har Mor og Ida også været forbi cykelhandleren efter Mors cykel, som nu har fået installeret et sæde så Ida kan komme med ud og cykle. Vi købte også en cykelhjelm til Ida – for ellers kan man ikke komme med ud og cykle! Cykelstol var Mormors julegave til Ida – vi siger mange tak!

Idas cykelhjelm
Idas cykelhjelm
Se hvor sej Jeg er!
Se hvor sej Jeg er!

Ida synes det var SÅÅÅÅ sjovt at cykle. Hun grinede højlydt de første 100 meter og sad derefter bare og råbte og hyggede. Mor er sikker på hun råbte ‘Hurtigere Mor, hurtigere!’

Vi cyklede en lille omvej hjem så vi nåede at få en lidt længere tur. I morgen kan det være vi cykler i vuggestuen – hvis altså Mor kan overskue at skulle starte op med en tur op af den meget stejle Valby Bakke efter mere end et år uden cykel! Mor forudser ondt i rumpetten og tilsyrede bimser!

Ida foran Mors cykel med det nye cykelsæde
Ida foran Mors cykel med det nye cykelsæde

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *