Ida 16 måneder

Status

I går rundede Ida 16 måneder så Mor har lavet en status på højde og vægt og sørme om ikke Ida er vokset hele 3 cm og har taget ½ kg på siden vi sidst tjekkede for et par måneder siden. Nu måler Ida hele 81 cm og vejer 10,5 kg. Ida er en høj pige af sin alder, hvilket tydeligt ses når vi er sammen med nogle af de andre børn til baby musik kom-sammen om torsdagen, hvor 2 af børnene også er født i august 2012. Ida er henholdsvis ca. 5 og 10 cm cm højere end de to og den eneste, som går længere distancer uden støtte.

Storesøster

Ida er ved at blive en stor pige, og helt ubevidst lever hun sig allerede fint ind i storesøster-rollen. Dukke Sally får masser af kærlighed og bliver kørt mange km i dukkevognen. Hun bliver skiftet og får mad, så engang imellem skal hun også vaskes. Ida er en sød og kærlig dukke-mor og Mor er sikker på hun også bliver en sød storesøster.

Ida er blevet SÅ glad for dukke Sally, som får mange myssere, krammere, vand og bananer :)
Ida er blevet SÅ glad for dukke Sally, som får mange myssere, krammere, vand og bananer 🙂

Ida er dog også ved at blive meget selvbevidst og er en værre hystade, som prøver Mors grænser af hver dag. Hvis tingene ikke lige går som Ida synes – hvis maden ikke skulle have været skåret over i 3 men kun i 2 stykker, eller hvis Mor tager den forkerte kaffekop når vi holder kaffe-selskab kan Idas verden gå helt i spåner. Det kræver en vis mængde tålmodighed og en del 1-10 tællinger for Mor for at holde temperamentet nede af og til 🙂

Heldigvis er Ida stadig en rigtig glad pige det meste af tiden, som er kærlig og god til selv at lege. Dukke Sally er vist legetøj #1 for tiden, dog stadig stærkt forfulgt af bogsamlingen, bondegården og kaffeselskabslege.

Ida med dukke Sally, som nu er på størrelse med Lillesøster
Ida med dukke Sally, som nu er på størrelse med Lillesøster
Smuk, selv med morgenhår ;)
Smuk, selv med morgenhår 😉

Ida er også blevet glad for at gå ture og udforske tingene, og så elsker hun når vi kommer på legepladser!

Ida på legepladsen
Ida på legepladsen
To legebørn!
To legebørn!

Lillesøster

Vi er nu gået ind i uge 24 af graviditeten, hvilket betyder at vi er i 6. måned og der kun er knap 4 måneder til Lillesøster kommer ud. Lillesøster måler nu ca. 30 cm fra hoved til tå og vejer omkring 600 gram. Mor har taget 5 kg på siden graviditetens start, hvilket er 1 kg mere end da hun var gravid med Ida.

Herunder forsøger Mor at vise, hvor stor Lillesøster er inde i maven. Lillesøster lige så lang som Dukke Sally, men meget tyndere – dog tager Lillesøster omkring 100 gram på bare i løbet af den næste uge, så nu bliver Mor nok snart rigtig tyk 🙂

Så meget fylder Lillesøster i mors mave lige nu
Så meget fylder Lillesøster i mors mave lige nu

Idas Jul

Mor har (selvfølgelig!) lavet en pakkekalender til Ida så hun hver morgen får lov at åbne en gave. Selvom der kun er gået 4 dage med pakker er Ida helt med på hvad det handler om når vi står op og Mor spørger om vi skal kigge efter om Julemanden har puttet en gave i julesokken. Ida piler ud til sokken og SØRME om der ikke er gevinst hver dag 🙂

Ida med den første pakkekalendergave...
Ida med den første pakkekalendergave…
Et Duplo-fly!
Et Duplo-fly!

 Farmor på besøg

I går kom Farmor på besøg. Far er taget til Sverige et par dage for at arbejde så Mor fik tilkaldt forstærkning og selskab 🙂

Nu er der dømt ægte hyggestemning med masser af kaffe, kage, snolder, leg og ture.

I dag har vi været på “Albert Cuypmarkt” (et stort marked med alverdens sager), hvor vi fandt fine sager og gode snacks. Regnen synes dog ikke vi behøvede at hygge helt så meget, så vi blev sendt hjem til frokost og sidder nu og hygger med strikning og blog-opdatering mens Ida lurer den udenfor.

Glædelig onsdag 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *