Utrecht

Mere sygdom

I fredags var det mors tur til at blive ramt af maveinfluenza. Mor kastede op uafbrudt fra natten til fredag og til hun gik i seng igen. Og hvis man synes man er sølle når man har normal influenza så er det altså kun værre når man ovenikøbet er gravid så maven kramper sig sammen om babyen når man kaster op. Stakkels mor og stakkels lillesøster.

Far var nødt til at lave alle sine arbejdsplaner om og arbejde hjemmefra så Mor kunne få noget hjælp i mandsopdækningen af Ida. Mor var ikke meget værd og Ida synes da også det var drønkedeligt, at hverken Mor eller Far rigtig gad at lege, så hun havde også en træls dag.

Lørdag kastede mor heldigvis ikke længere op men var stadig meget træt og energiforladt efter at kroppen var blevet godt og grundigt drænet. Og heldigvis for det, for vi havde allerede planlagt en smuttur til Utrecht for at se byen lørdag og besøge et julemarked søndag. Så afsted det tog vi, og så måtte vi sætte tempoet derefter.

Utrecht

Utrecht ligger kun ca. 40 km fra Amsterdam og det tager da heller ikke meget mere end 1 times tid fra dør til dør med det offentlige i Holland.

Utrecht er Hollands 4. største by med ca. 300.000 indbyggere – dvs. ca. samme størrelse som Århus. Utrecht er opdelt i to niveauer mange steder langs kanalerne, hvor de gamle kældere i kanalniveau nu er bygget om til restauranter eller huser mindre virksomheder. Det er en super hyggelig by, som på mange måder minder meget om Amsterdam med kanalerne, dog er byen væsentlig mindre og dermed er der også en del færre turister, hvilket mildt sagt er en lettelse 🙂

Utrecht har tusindvis af gamle kældre, som tidligere har været brugt som lagerbygninger mv. Nu er mange af dem indrettet som restauranter
Utrecht har tusindvis af gamle kældre, som tidligere har været brugt som lagerbygninger mv. Nu er mange af dem indrettet som restauranter
Utrecht er SÅ hyggelig en by
Utrecht er SÅ hyggelig en by
Kanalrundfart
Kanalrundfart
Pludselig blev vi forfulgt af Sinterklaas og 3 Zwarte Pieter på kanalrundfarten!
Pludselig blev vi forfulgt af Sinterklaas og 3 Zwarte Pieter på kanalrundfarten!
En fin have inde i domkirken
En fin have inde i domkirken
En kopi af Jellingstenene står ved domkirken i Utrecht
En kopi af Jellingstenene står ved domkirken i Utrecht

Julemarked på Kasteel de Haar

Søndag morgen tog vi en taxa fra hotellet ud til slottet Kasteel de Haar. Her havde mor læst der skulle være et stort julemarked.

Slottet og dets omgivelser var ganske fortryllende – helt eventyrsagtigt, og garanteret endnu hyggeligere hvis der havde været sne (hvilket der heldigvis ikke var 🙂 ). Vi nøjedes dog med det vanlige hollandske regnvejr…

Det smukke Kasteel de Haar
Det smukke Kasteel de Haar

Der var hundredevis af små boder, som solgte det fineste julepynt og alle mulige andre sager. Boderne var primært optaget af mindre virksomheder, som selv producerer og sælger deres varer, så priserne var meget lave og varene var SÅ flotte. Mor fik da også indkøbt til julesouvenirs til minde om Holland.

Overviews-billede af lidt af julemarkedet
Overviews-billede af lidt af julemarkedet
Julekor udklædt i gammeldags tøj
Julekor udklædt i gammeldags tøj
Der var masser af små opvarmede hytter hvor man kunne sætte sig og få en kop kaffe. Hyggeligt!
Der var masser af små opvarmede hytter hvor man kunne sætte sig og få en kop kaffe. Hyggeligt!
Far og Ida er godt pakket ind
Far og Ida er godt pakket ind
Springvand synkroniseret til julemusik foran slottet - så fint!
Springvand synkroniseret til julemusik foran slottet – så fint!
Nintje / Miffy (det internationale navn) kom forbi og læste historier op for børnene
Nintje / Miffy (det internationale navn) kom forbi og læste historier op for børnene

Mavsestatus

Mors mavse er groet meget den sidste uge på trods af hun tabte næsten 2 kg i løbet af fredagen, hvor hun kastede op og kastede op. Nu er man ikke længere i tvivl om, at mor er gravid – med mindre hun tager noget meget løst tøj på.

Lillesøster er kamplivlig og sparker og vender sig dag og nat. Mor er også begyndt at blive lidt mere besværet af maven og der skal også tages større hensyn til maven fordi den er blevet større. Det kan Ida ikke helt forstå, men vi forsøger at erstatte den voldsomme leg med masser af krammere og boglæsning.

Idas mavse er desværre igen blevet noget forstoppet efter hendes omgang maveinfluenza så mor har et par gange måtte give Ida et lavament fordi hun ellers ikke kan komme af med noget. Heldigvis er Ida blevet glad for svesker så dem får hun nogle stykker af som snacks og så supplerer vi med lidt lactulose, hvilket Ida nu heldigvis også gerne gerne vil have og synes er sjovt at drikke ud af sprøjten.

Mor og Far kan ikke helt forstå, hvorfor maven pludselig er blevet så dum igen for vi har ikke ændret noget i kosten eller lignende så vi prøver bare at hjælpe den fra dag til dag så Ida ikke bliver alt for besværet af det og håber det går i sig selv igen hurtigst muligt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *